Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σουηδία: Προετοιμάζουν να στείλουν ΜΑΤ στα Νοσοκομεία για να σταματήσουν τους εξαγριωμένους ασθενείς 

Επι­μέ­λεια Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Ο Aris Patris σχο­λιά­ζει την από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης να στεί­λει ένο­πλους αστυ­νο­μι­κούς στα Νοσο­κο­μεία για την απο­φυ­γή πιθα­νών δια­μαρ­τυ­ριών και επει­σο­δί­ων όταν τους αρνη­θούν την περίθαλψη. 

Το άρθρο δημο­σιεύ­ε­ται στην εφη­με­ρί­δα Riktpunkt του ΚΚ Σουηδίας. 

“Την ίδια στιγ­μή που γίνε­ται γνω­στή η άρνη­ση περί­θαλ­ψης σε άτο­μα που έχουν προ­σβλη­θεί από Covid-19 με συνέ­πεια να κατα­λή­ξουν, επι­λέ­γει το καπι­τα­λι­στι­κό κρά­τος να στεί­λει ομά­δες κατα­στο­λής αντί για εξο­πλι­σμό στα Νοσο­κο­μεία της Στοκχόλμης. 

Σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα Aftonbladet, 9 Απρι­λί­ου, η Νομαρ­χία και η Αστυ­νο­μία Στοκ­χόλ­μης, απο­φά­σι­σαν να υπάρ­χει σε επι­φυ­λα­κή σώμα 20 αστυ­νο­μι­κών με ειδι­κή εκπαί­δευ­ση στην κατα­στο­λή επεισοδίων.

 Από την προη­γού­με­νη Πέμ­πτη είναι έτοι­μο να παρέμ­βει σε περί­πτω­ση δια­τά­ρα­ξης της τάξης εξαι­τί­ας της πανδημίας. 

Είναι σαφές πως πρό­κει­ται για προ­ε­τοι­μα­σία κατα­στο­λής της δυσα­ρέ­σκειας που θα εκδη­λω­θεί όταν αρνού­νται σε ασθε­νείς την θερα­πεία λόγω της επι­λο­γής του Σου­η­δι­κού καπι­τα­λι­σμού να συνε­χί­ζει να μην δίνει προ­τε­ραιό­τη­τα στο σύστη­μα Υγείας. 

Η εργα­τι­κή τάξη που δέχε­ται τις πιο βαριές συνέ­πειες του ιού δεν αισθά­νε­ται καμ­μία ευγνω­μο­σύ­νη που το Αρι­στε­ρό κόμ­μα και τα άλλα κόμ­μα­τα της Βου­λής όλη την προη­γού­με­νη χρο­νιά αντα­γω­νι­ζό­ταν για το ποιος θα δώσει περισ­σό­τε­ρα μέσα και εφό­δια στην Αστυνομία. 

Τώρα έρχε­ται το κρά­τος, που όλα αυτά τα κόμ­μα­τα εκπρο­σω­πούν, να εξα­σφα­λί­σει νόμο και τάξη στα υπερ­φορ­τω­μέ­να από ασθε­νείς Νοσο­κο­μεία όσο οι άνθρω­ποι πεθαί­νουν στα σπί­τια τους. 

Το ότι προ­τι­μά το κρά­τος να επεν­δύ­σει σε 20–30 αστυ­νο­μι­κούς απο­κα­τά­στα­σης της τάξης αντί για 20–30 υπαλ­λή­λους υγειο­νο­μι­κούς είναι βέβαια κατα­δι­κα­στέο αλλά δεν μας ξαφ­νιά­ζει. Αυτός είναι ο καπιταλισμός. 

Aris Patris 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο