Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σουηδία: Πρωθυπουργός για ενα… οκτάωρο! Παραιτήθηκε η Μαγκνταλένα Άντερσον

Λιγό­τε­ρες από οκτώ ώρες μετά την εκλο­γή της στη θέση του πρω­θυ­πουρ­γού της Σου­η­δί­ας, η Μαγκ­ντα­λέ­να Άντερ­σον υπο­χρε­ώ­θη­κε να παραι­τη­θεί, αφού οι βου­λευ­τές κατα­ψή­φι­σαν τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό της κυβέρ­νη­σης. Οι Πρά­σι­νοι ανα­κοί­νω­σαν νωρί­τε­ρα ότι απο­χω­ρούν από τον κυβερ­νη­τι­κό συνασπισμό.

«Υπάρ­χει μια συνταγ­μα­τι­κή πρα­κτι­κή που θέλει την κυβέρ­νη­ση συνα­σπι­σμού να παραι­τεί­ται όταν ένα κόμ­μα την εγκα­τα­λεί­πει. Δεν θέλω να είμαι επι­κε­φα­λής μιας κυβέρ­νη­σης η νομι­μό­τη­τα της οποί­ας αμφι­σβη­τεί­ται», υπο­στή­ρι­ξε η Άντερ­σον, διευ­κρι­νί­ζο­ντας ωστό­σο ότι θα επι­χει­ρή­σει να σχη­μα­τί­σει μονο­κομ­μα­τι­κή κυβέρ­νη­ση και να λάβει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι επει­τα από πολ­λές ημέ­ρες αβέ­βαιων δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων, συνη­θι­σμέ­νες για τη σου­η­δι­κή πολι­τι­κή, η Άντερ­σον συγκέ­ντρω­σε την Τετάρ­τη 117 ψήφους και εξε­λέ­γη πρω­θυ­πουρ­γός, αφού την Τρί­τη το βρά­δυ το Αρι­στε­ρό Κόμ­μα είχε συμ­φω­νή­σει να την στηρίξει.
che guevara 008
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο