Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σουηδία-Covid-19: Ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων — 4.814 συνολικά οι νεκροί

Η Σου­η­δία ανα­κοί­νω­σε τον υψη­λό­τε­ρο ημε­ρή­σιο απο­λο­γι­σμό νέων μολύν­σε­ων Covid-19 σήμε­ρα, τον αριθ­μό ρεκόρ των 1.474 νέων κρου­σμά­των, τον οποίο οι αρχές απο­δί­δουν στην αύξη­ση των δια­γνω­στι­κών τεστ.

Η τακτι­κή της χώρας να ανα­χαι­τί­σει την επι­δη­μία βρέ­θη­κε στο μικρο­σκό­πιο, καθώς απέ­φυ­γε να επι­βά­λει καρα­ντί­να κι αντ’ αυτού εφάρ­μο­σε κυρί­ως εθε­λού­σια μέτρα με τον επι­κε­φα­λής επι­δη­μιο­λό­γο της χώρας να παρα­δέ­χε­ται την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα ότι θα μπο­ρού­σε να έχει κάνει περισσότερα.

Με τα σημε­ρι­νά στοι­χεία, το σύνο­λο των κρου­σμά­των του νέου κορο­νοϊ­ού ανέρ­χε­ται σε 48.300, αν και η Αρχή Δημό­σιας Υγεί­ας λέει ότι ο αριθ­μός των θανά­των επιβραδύνεται.

Η αύξη­ση στα νέα κρού­σμα­τα «απο­τε­λεί άμε­ση συνέ­πεια της αύξη­σης των δια­γνω­στι­κών τεστ σε διά­φο­ρες περιο­χές και αφο­ρά και κρού­σμα­τα με ήπια συμ­πτώ­μα­τα», εξή­γη­σε η επι­κε­φα­λής μικρο­βιο­λό­γος της Αρχής Κάριν Τέγκ­μαρκ- Βίζελ, κατά τη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης Τύπου.

«Υπήρ­ξε μια αργή, ανο­δι­κή πορεία, τώρα, όμως φαί­νε­ται πως ο αντί­κτυ­πος της αύξη­σης των τεστ γίνε­ται σαφής».

Οι θάνα­τοι στη Σου­η­δία από τον νέο κορο­νο­ϊό έχουν στα­δια­κά μειω­θεί από τα επί­πε­δα της κορύ­φω­σης στα μέσα Απρι­λί­ου των περί­που 100 νεκρών κάθε ημέ­ρα με τον μέσο όρο σε διά­στη­μα 7 ημε­ρών να ανέρ­χε­ται σε 37 ανά ημέ­ρα στις αρχές Ιου­νί­ου, επι­σή­μα­νε η Τέγκ­μαρκ Βίζελ.

Η Αρχή Δημό­σιας Υγεί­ας ανα­κοί­νω­σε 19 νέους θανά­τους σήμε­ρα, με απο­τέ­λε­σμα το σύνο­λο των νεκρών να ανέρ­χε­ται σε 4.814.

Σύμ­φω­να με την Αρχή, την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα διε­νερ­γή­θη­καν 49.200 δια­γνω­στι­κά τεστ, ένας αριθ­μός αυξη­μέ­νος από τα 36.500 την προ­πε­ρα­σμέ­νη εβδομάδα.

«Για μια ακρι­βή εικό­να του πώς εξε­λίσ­σε­ται η παν­δη­μία, είναι χρή­σι­μο να κοι­τά­ξου­με τον αριθ­μό των ασθε­νών που νοση­λεύ­ο­νται με COVID-19», είπε η υπουρ­γός Υγεί­ας Λένα Χάλεν­γκρεν σε ξεχω­ρι­στή συνέ­ντευ­ξη Τύπου.

«Μπο­ρού­με να δού­με ότι ο αριθ­μός των ασθε­νών στις μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας μειώ­νε­ται με αργούς αλλά στα­θε­ρούς ρυθμούς».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο