Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σουηδικές μπίζνες: Ιδιωτικό τζετ αεροπλάνο και οξυγόνωση για όσους ασθενείς άλλων χωρών ζητούν θεραπεία από τον Covid-19 

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Σε ανα­κοί­νω­σή του που φιλο­ξε­νεί­ται σε όλες τις Σου­η­δι­κές εφη­με­ρί­δες γεμά­τη περη­φά­νεια η διοί­κη­ση του Νομαρ­χια­κού  Νοσο­κο­μεί­ου Καρο­λίν­σκα που λει­τουρ­γεί με την μορ­φή ΑΕ αναφέρει:

-Τώρα που το δεύ­τε­ρο κύμα του ιού πλήτ­τει την Μεγά­λη Βρε­τα­νία, Ισπα­νία, Ιτα­λία, Γαλ­λία μπο­ρού­με να ανα­λά­βου­με την περί­θαλ­ψη βαριά ασθε­νών από το εξω­τε­ρι­κό και μάλι­στα να τους παρα­λαμ­βά­νου­με με ιδιω­τι­κό τζετ αεροπλάνο! 

Η δια­δι­κα­σία είναι η παρα­κά­τω: Ο ασθε­νής θα μπαί­νει στην συσκευή Ecmo, ένα τεχνη­τό πνεύ­μο­να για την οξυ­γό­νω­ση του αίμα­τος, αμε­ρι­κά­νι­κης τεχνο­λο­γί­ας που θα μετα­φέ­ρε­ται με το ιδιω­τι­κό τζετ. Μόλις συνέλ­θει κάπως θα απο­φα­σί­ζε­ται αν η θερα­πεία θα συνε­χί­σει επί τόπου σε Νοσο­κο­μείο της περιο­χής με την επί­βλε­ψη των ειδι­κών του Καρο­λίν­σκα ή θα μετα­φέ­ρε­ται στην Στοκ­χόλ­μη για τα περαιτέρω. 

-Το Πανε­πι­στη­μια­κό  Νοσο­κο­μείο Καρο­λίν­σκα, το μεγα­λύ­τε­ρο της Σου­η­δί­ας  που απει­λεί με από­λυ­ση 266 νοση­λευ­τές, που διά­λε­γε ποιοί θα ζήσουν και ποιοί θα πεθά­νουν ανά­λο­γα με την ηλι­κία των ασθε­νών στα χει­ρό­τε­ρα της παν­δη­μί­ας τον περα­σμέ­νο Απρίλιο. 

-Το Νοσο­κο­μείο που η διοί­κη­ση του κατη­γο­ρεί­ται για ένα από τα μεγα­λύ­τε­ρα οικο­νο­μι­κά σκάν­δα­λα όταν έχτι­σε μια και­νούρ­για πτέ­ρυ­γα και ανέ­βα­σε τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό 10 φορές παραπάνω. 

-Το Νοσο­κο­μείο που δέχε­ται κρι­τι­κή επει­δή το προ­σω­πι­κό έχει γονα­τί­σει από την πρό­σθε­τη εργα­σία και παραιτείται. 

-Το Νοσο­κο­μείο που πλη­ρώ­νει εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες σε αμοι­βές συμ­βού­λων για να εξοι­κο­νο­μεί χρή­μα­τα σε βάρος των ασθε­νών και των εργα­ζο­μέ­νων με το New publik management,  δηλα­δή χρο­νο­μέ­τρη­ση των επι­σκέ­ψε­ων και της θερα­πεί­ας και ανά­λο­γη χρέ­ω­ση, έχτι­σε ειδι­κή αίθου­σα μέσα σε ελά­χι­στο χρό­νο  για να δέχε­ται βαριά άρρω­στους ασθε­νείς με Covid-19 από άλλες χώρες. 

Έτσι ένα σύστη­μα Υγεί­ας που την επο­χή της παν­δη­μί­ας απο­κά­λυ­ψε όλη την γύμνια του με έλλει­ψη ΜΕΘ και μόνι­μου προ­σω­πι­κού σήμε­ρα που οι ανά­γκες για θερα­πεία έχουν προ­σω­ρι­νά μειω­θεί το έρι­ξε στις μπίζ­νες. Φυσι­κά με το ίδιο προ­σω­πι­κό που θα υπο­στεί μεγα­λύ­τε­ρη πίε­ση και επιβάρυνση. 

Η Σου­η­δία πρω­το­πό­ρα στις ανα­κα­λύ­ψεις καπι­τα­λι­στι­κής κερ­δο­φο­ρί­ας βρί­σκει νέους τρό­πους εμπο­ρί­ας της Υγεί­ας και της ζωής των ανθρώ­πων φυσι­κά για τους έχο­ντες και κατέ­χο­ντες να παραγ­γεί­λουν το ιδιω­τι­κό λίαρ τζετ και τον τεχνη­τό πνεύ­μο­να. Οι άλλοι; Ας ζαρώ­νουν υπο­φέ­ρο­ντας στο σπί­τι για 14 μέρες μέχρι να περά­σει το κακό..Αν δε είναι πάνω από 70 τότε θα συμπλη­ρώ­σουν τους 5850 νεκρούς που ήδη μετρά ο Σου­η­δι­κός λαός από τις ελλεί­ψεις του συστή­μα­τος Υγείας. 

BANNER panos3

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο