Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σούπερ… ποδαρικό στους ομίλους του Champions League ο Ολυμπιακός

Με σκό­ρερ την «ολό­χρυ­ση» αλλα­γή του Πέδρο Μαρ­τίνς, Χασάν Κόκα, στο πρώ­το λεπτό των καθυ­στε­ρή­σε­ων, ο Ολυ­μπια­κός έκα­νε σού­περ… ποδα­ρι­κό στους ομί­λους του Champions League, επι­κρα­τώ­ντας της Μαρ­σέιγ με 1–0 και μπή­κε απ’ την αρχή σε θέση… οδη­γού στον 3ο όμι­λο, μαζί με τη Μάν­τσε­στερ Σίτι, για τα δύο «εισι­τή­ρια» που οδη­γούν στους «16».

Ο Ολυ­μπια­κός επέ­στρε­ψε με… στυλ στην εφε­τι­νή φάση των ομί­λων του Champions League και σημεί­ω­σε μία τερά­στια νίκη επί της Μαρ­σέιγ, την οποία κι άξι­ζε με βάση τη συνο­λι­κή εικό­να του στο μεγα­λύ­τε­ρο μέρος του αγώ­να. Οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» είχαν 53% κατο­χή μπά­λας στο ημί­χρο­νο και κατέ­γρα­ψαν τις πιο σημα­ντι­κές στιγ­μές με τις ευκαι­ρί­ες των Εμβι­λά (10′) κι Ελ Αρα­μπί (39′). Η Μαρ­σέιγ, επέ­λε­ξε ένα πιο συντη­ρη­τι­κό μοτί­βο και πλη­σί­α­σε στο γκολ στο 32′, όμως ο Τοβέν βρή­κε πολύ άσχη­μα τη μπά­λα με το πόδι από πολύ καλή θέση στην περιο­χή του Ολυμπιακού.

Στην εκκί­νη­ση του β’ ημι­χρό­νου, ένα λάθος της άμυ­νας του Ολυ­μπια­κού έφε­ρε σε θέση βολής τον Μπε­νε­ντέ­ντο στο 46′, όμως ο Σα έδιω­ξε εξαι­ρε­τι­κά με το πόδι.

Η συνέ­χεια ανή­κε στον Ολυ­μπια­κό, που έφτα­νε κοντά στην… πηγή (όπως στο πλα­σέ του Βαλ­μπου­ε­νά στο 71′), αλλά δεν μπο­ρού­σε να πιεί νερό. Τη λύση και τη μεγά­λη νίκη, έδω­σε τελι­κά ο Χασάν στο 90′+1′ με καρ­φω­τή, «σκα­στή» κεφα­λιά, έπει­τα από σέντρα του Βαλ­μπου­ε­νά, μόλις επτά λεπτά μετά την είσο­δό του στο παιχνίδι.

Και οι περ­σι­νοί ντα­μπλού­χοι Ελλά­δας πανη­γύ­ρι­σαν ένα τερά­στιο «τρί­πο­ντο», που τους δίνει άλλον… αέρα σε έξι βρά­δια για την επό­με­νη «απο­στο­λή» τους στο «Ντρα­γκάο» κόντρα στην Πόρτο.

Διαι­τη­τής: Ντε­νιέ­λε Ορσάτο.(Ιταλία)
Κίτρι­νες: Χασάν
Αποβολές: -

Οι συν­θέ­σεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρ­τίνς): Σα, Ραφί­νι, Σεμέ­δο, Μπα, Χολέ­μπας, Εμβι­λά Μπου­χα­λά­κης, Ραν­τζέ­λο­βιτς (78′ Φορ­τού­νης), Βαλ­μπου­ε­νά (90′+3′ Σισέ), Μασού­ρας (84′ Χασάν), Ελ Αρα­μπί (90′+3′ Βινάγκρε).

ΜΑΡΣΕΪΓ (Α. Βίλας-Μπό­ας): Μαντα­ντά, Σακάι, ‘Αλβα­ρο, Τσά­λε­τα-Τσαρ, Αμα­βί, Ρον­ζιέ, Γκέιγ (85′ Στρού­τμαν) Σαν­σόν (77′ Κιου­ζάνς), Τοβέν (82′ Ζερ­μέν), Μπε­νε­ντέ­το (76′ Ενρί­κε), Παγιέ (76’ Ράντονιτς).

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο