Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σπάρτη: Αντιδράσεις για τον φιλοχουντικό αντιδήμαρχο — Θα συνεχίσει να τον καλύπτει ο κ. Δούκας;

Μεγά­λες αντι­δρά­σεις έχει προ­κα­λέ­σει στην τοπι­κή κοι­νω­νία της Σπάρ­της η προ­κλη­τι­κή στά­ση του αντι­δη­μάρ­χου της πόλης Δημή­τριου Καπο­νι­κο­λού, ο οποί­ος ανή­με­ρα της μαύ­ρης επε­τεί­ου της 21ης Απρι­λί­ου δε δίστα­σε να εκδη­λώ­σει τα φιλο­χου­ντι­κά του αισθή­μα­τα στα κοι­νω­νι­κά δίκτυα.

Σε μια άκρως προ­κλη­τι­κή ανάρ­τη­ση στο Facebook, ο αντι­δή­μαρ­χος ευχή­θη­κε… «Χρό­νια Πολ­λά με υγεία», συνο­δεύ­ο­ντας το σχό­λιο του με φωτο­γρα­φία μιας τούρ­τας που έγρα­φε “21 Απρι­λί­ου 1967” και μια σημαία του χου­ντι­κού καθεστώτος.

Η ανάρ­τη­ση του χου­ντι­κού αντι­δη­μάρ­χου κατέ­βη­κε έπει­τα από ενα 24ωρο και αφού προ­φα­νώς είχε υπάρ­ξει παρέμ­βα­ση του δημάρ­χου Πέτρου Δού­κα (πρ. υφυ­πουρ­γός της ΝΔ επί κυβέρ­νη­σης Κωστα Καρα­μαν­λή). Ο Δ. Καπο­νι­κο­λός έγρα­ψε σε μήνυ­μα του: «θελω να ζητη­σω συγνω­μη απο τον κυριο δημαρ­χο μας Π. ΔΟΥΚΑ και απο τους δημο­τι­κους συμ­βου­λους μας για μια αναρ­τη­ση που ανε­βα­σα και τους στε­χα­χω­ρι­σα ‚δημο­κρα­τια εχου­με νομι­ζω και μπο­ρου­με ελευ­θε­ρα να εκφρα­ζου­με την γνω­μη μας ‚αλλα δυστυ­χως σε μερι­κους δεν αρε­σει ‚και παλι συγνω­μη με ολο το σεβα­σμο που εχω».

kaponikolos xounta

Φιλο­χου­ντι­κός και… «προ­σφυ­γο­φά­γος»

Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα του τοπι­κού Τύπου της Σπάρ­της, ο Δ. Καπο­νι­κο­λός είναι γνω­στός για τις ακρο­δε­ξιές, φιλο­χου­ντι­κές του από­ψεις. Επο­μέ­νως, ο κ. Δού­κας ήξε­ρες εξ’ αρχής, πολύ καλά, ποιόν τοπο­θε­τού­σε στη θέση του αντιδημάρχου.

Εκτός από νοσταλ­γός της μαύ­ρης Χού­ντας των Συνταγ­μα­ταρ­χών, ο αντι­δή­μαρ­χος Σπάρ­της είναι και στα­θε­ρός πολέ­μιος των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών. Τον περα­σμέ­νο Νοέμ­βριο, κατά την άφι­ξη προ­σφύ­γων στην Σπάρ­τη, ο Καπο­νι­κο­λός εξέ­φρα­σε σε τοπι­κά μέσα την πλή­ρη αντί­θε­ση του με τη μετα­φο­ρά προ­σφύ­γων στην πόλη, μιλώ­ντας μάλι­στα απα­ξιω­τι­κά: «Έχου­με κατα­ντή­σει ο σκου­πι­δό­το­πος της Ελλά­δας» (είναι σκου­πί­δια οι πρό­σφυ­γες;), «Σήμε­ρα κατα­στρά­φη­κε η πόλη μας», κλπ.

Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση: Θα συνε­χί­σουν να τον καλύ­πτουν δήμαρ­χος και δημο­τι­κοί σύμβουλοι;

Σε ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Σπάρ­της, ζητώ­ντας την άμε­ση σύγκλι­ση έκτα­κτου δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου σχε­τι­κά με τα μέτρα πρό­λη­ψης για τον κορω­νο­ϊό, μετα­ξύ άλλων ανα­φέ­ρε­ται και στο θέμα του κ. Καπονικολού:

«Θα θέλα­με να ρωτή­σου­με τον δήμαρ­χο της Νέας Δημο­κρα­τί­ας και τους δημο­τι­κούς του συμ­βού­λους αν θα συνε­χί­σουν να καλύ­πτουν τον αντι­δή­μαρ­χό τους τον Δημή­τρη Καπο­νι­κο­λό, ο οποί­ος μετά τις μισάν­θρω­πες και ρατσι­στι­κές δηλώ­σεις του για τους πρό­σφυ­γες που «βρώ­μι­σαν» την πόλη μας, επα­νήλ­θε την 21η Απρι­λί­ου δηλώ­νο­ντας νοσταλ­γός της Χού­ντας. Βέβαια όπως έκα­ναν και άλλοι ομοϊ­δε­ά­τες του, και από το βήμα της Βου­λής και μπρο­στά στον ανα­κρι­τή, στη συνέ­χεια δήλω­σε δημό­σια «…συγνώ­μη απο τον κύριο δήμαρ­χο μας Π. Δού­κα και από τους δημο­τι­κούς συμ­βού­λους μας (…) και τους στε­να­χώ­ρι­σα…». Ο καθέ­νας με τις αξί­ες του. Κάποιοι για να μεί­νουν πιστοί στις ιδέ­ες τους δεν υπέ­γρα­φαν δήλω­ση μετα­νοί­ας και έχα­ναν και τη ζωή τους από τους ιδε­ο­λο­γι­κούς προ­γό­νους του αντι­δη­μάρ­χου και άλλοι στην παρα­μι­κρή δυσκο­λία μιξοκλαίνε».

Ανα­κοί­νω­ση για το ζήτη­μα εξέ­δω­σε και η «Δημο­τι­κή Ενω­τι­κή Κίνη­ση Σπάρ­της» που στη­ρί­ζε­ται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο