Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραήλ: Σε φυλάκιση 14 μηνών καταδικάστηκε ο αδελφός της Άχεντ Ταμίμι επειδή πετούσε πέτρες εναντίον Ισραηλινού αστυνομικού!

Ο αδελ­φός της Παλαι­στί­νιας έφη­βης Άχεντ Ταμί­μι, η οποία έχει γίνει το είδω­λο της παλαι­στι­νια­κής αντί­στα­σης στην ισραη­λι­νή κατο­χή αφού έμει­νε επί οκτώ μήνες στη φυλα­κή επει­δή χαστού­κι­σε δύο στρα­τιώ­τες, κατα­δι­κά­στη­κε σήμε­ρα επει­δή εκτό­ξευε πέτρες ενα­ντί­ον ενός Ισραη­λι­νού αστυνομικού.

Ο Ουά­χεντ Ταμί­μι, 22 ετών, παρα­δέ­χτη­κε ότι συμ­με­τεί­χε σε μια “βίαιη δια­δή­λω­ση” τον Μάρ­τιο του 2017 στο Νάμπι Σάλεχ της Δυτι­κής Όχθης. Κατά τη διάρ­κεια αυτής της κινη­το­ποί­η­σης ένας αστυ­νο­μι­κός τραυ­μα­τί­στη­κε από τις πέτρες που εκτό­ξευ­σε ο νεα­ρός Παλαι­στί­νιος ενα­ντί­ον του οχή­μα­τός του, όπως απο­φάν­θη­κε σήμε­ρα το στρα­το­δι­κείο που τον δίκαζε.

Ο 22χρονος κατα­δι­κά­στη­κε σε φυλά­κι­ση 14 μηνών, ποι­νή που περι­λαμ­βά­νει και μια προη­γού­με­νη κατα­δί­κη του με ανα­στο­λή επει­δή εκτό­ξευε πέτρες ενα­ντί­ον των ισραη­λι­νών δυνά­με­ων ασφαλείας.

“Δεν έχω τίπο­τα να προ­σθέ­σω. Δεν θα υπάρ­ξει τρί­τη φορά” είπε ο Ουά­χεντ Ταμί­μι, σύμ­φω­να με τα πρα­κτι­κά της δίκης.

Η αδελ­φή του απο­φυ­λα­κί­στη­κε στα τέλη Ιου­λί­ου αφού κρα­τή­θη­κε επί οκτώ μήνες επει­δή χαστού­κι­σε δύο Ισραη­λι­νούς στρα­τιώ­τες στην αυλή του σπι­τιού της οικο­γέ­νειας, στο Νάμπι Σάλεχ, ζητώ­ντας τους να φύγουν από εκεί. Η σκη­νή αυτή βιντε­ο­σκο­πή­θη­κε και έγι­νε viral στο δια­δί­κτυο. Οι Παλαι­στί­νιοι εξυ­μνούν την Άχεντ Ταμί­μι ως παρά­δειγ­μα θάρ­ρους απέ­να­ντι στην ισραη­λι­νή κατα­πί­ε­ση στα κατε­χό­με­να παλαι­στι­νια­κά εδάφη.

Να υπεν­θυ­μί­σου­με ότι στις ελά­χι­στες περι­πτώ­σεις που η ισραη­λι­νή δικαιο­σύ­νη επι­λαμ­βά­νε­τυαι υπο­θέ­σεις εν ψυχρώ δολο­φο­νί­ας Παλαι­στι­νί­ων από Ισραη­λι­νούς, αυτοί (αν) τιμω­ρού­νται με ποι­νές μικρό­τε­ρες από αυτή που επι­βλή­θη­κε στον Ουά­χεντ Ταμίμι

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο