Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στάση εργασίας στο μετρό

Σε στά­ση εργα­σί­ας από την έναρ­ξη της βάρ­διας έως τις 10.00 π.μ. προ­χω­ρούν σήμε­ρα Τρί­τη 17/12 οι εργα­ζό­με­νοι στο Μετρό.

Συγκε­κρι­μέ­να, το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων Λει­τουρ­γί­ας Μετρό Αθη­νών (ΣΕΛΜΑ) με από­φα­σή του εξήγ­γει­λε «την προει­δο­ποι­η­τι­κή στά­ση εργα­σί­ας από την εναρ­ξη της βαρ­διας έως τις 10.00 το πρωί» καταγ­γέλ­λο­ντας τη διοί­κη­ση της ΣΤΑΣΥ για μετα­κι­νή­σεις εργα­ζο­μέ­νων από τις οργα­νι­κές τους θέσεις σε άλλες υπηρεσίες.

«Την ώρα που οι κενές οργα­νι­κές θέσεις στη ΣΤΑ.ΣΥ πλη­σιά­ζουν τις 700 και δεν έχει ορι­στεί ο ακρι­βής αριθ­μός τους ανά Διεύ­θυν­ση, Τομέα, Ειδι­κό­τη­τα, η διοί­κη­ση της εται­ρί­ας με άκρως ενο­χι­κό τρό­πο απο­φα­σί­ζει και δια­τά­ζει Παρα­σκευή βρά­δυ να μετα­κι­νή­σει μονο­με­ρώς με τον πλέ­ον βίαιο και αυταρ­χι­κό τρό­πο συνα­δέλ­φους από τις οργα­νι­κές τους θέσεις δημιουρ­γώ­ντας περισ­σό­τε­ρα προ­βλή­μα­τα από αυτά που υπο­τί­θε­ται πως επι­λύ­ει» ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή του το ΣΕΛΜΑ.

Και προ­σθέ­τει: «Τη στιγ­μή που οι πραγ­μα­τι­κές ανά­γκες στε­λέ­χω­σης ειδι­κο­τή­των όπως, τεχνί­τες, οδη­γοί, σταθ­μάρ­χες, έλεγ­χος κομί­στρου έχουν χτυ­πή­σει “κόκ­κι­νο”, οι διοι­κού­ντες με μια ακα­τα­νό­η­τη χωρίς κανέ­ναν σχε­δια­σμό και έξω από κάθε λογι­κή κίνη­ση, προ­χω­ρούν μονο­με­ρώς στη “ρύθ­μι­ση” της ζωής των εργα­ζο­μέ­νων. Είναι οι ίδιοι που σε αγα­στή συνερ­γα­σία με τον ΟΑΣΑ έχουν αφή­σει τους συνα­δέλ­φους εκδό­τες εισι­τη­ρί­ων να εργά­ζο­νται κάτω από αντί­ξο­ες και απάν­θρω­πες συν­θή­κες εξαι­τί­ας της απο­τυ­χί­ας του ηλε­κτρο­νι­κού εισιτηρίου».

Τέλος, το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων απαι­τεί άμε­σα, προ­σλή­ψεις τακτι­κού προ­σω­πι­κού για την κάλυ­ψη των κενών οργα­νι­κών θέσε­ων και «ανά­κλη­ση των μονο­με­ρών βίαιων μετα­κι­νή­σε­ων», τονί­ζο­ντας πως «κανέ­νας συνά­δελ­φος δεν θα μετα­κι­νη­θεί μέχρι να ενη­με­ρω­θεί από το σωματείο».

Σημειώ­νε­ται ότι τα δρο­μο­λό­για του ηλε­κτρι­κού διε­ξά­γο­νται κανονικά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο