Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στέλεχος της Χρυσής Αυγής ο δολοφόνος του Αλβανού εργάτη στην Κέρκυρα

Στις 25 Νοεμ­βρί­ου, στη Λευ­κίμ­μη, τοπι­κό στέ­λε­χος της Χρυ­σής Αυγής δολο­φό­νη­σε (ομο­λό­γη­σε) τον 63χρονο Αλβα­νό εργά­τη Petrit Zifle. Ο άτυ­χος εργά­της βρέ­θη­κε το πρωί της Δευ­τέ­ρας (26/11), από διερ­χό­με­νο σε χαντά­κι στην περιο­χή  Δρα­γω­τι­νών της Κέρ­κυ­ρας, όπου τον είχε πετά­ξει ο δρά­στης. Ο 63χρονος είχε φύγει το πρωί της Κυρια­κής από το σπί­τι του και δεν επέ­στρε­ψε, ενώ οι οικεί­οι του δήλω­σαν την εξα­φά­νι­ση του τα ξημε­ρώ­μα­τα της Δευτέρας.

Συμ­φω­να με καταγ­γε­λία της «Πρω­το­βου­λία αγώ­να και αλλη­λεγ­γύ­ης για τη Λευ­κίμ­μη» πρό­κει­ται για φασι­στι­κού τύπου δολο­φο­νία. Η πρω­το­βου­λία ανα­φέ­ρει στην καταγ­γε­λία της:

«το από­γευ­μα της Κυρια­κής 25 Νοέμ­βρη σε καφε­νείο στα Δρα­γω­τι­νά Λευ­κίμ­μης, ο δρά­στης παρεμ­βαί­νει σε μια κου­βέ­ντα των θαμώ­νων για τη Μακε­δο­νία βρί­ζο­ντας και προ­σβάλ­λο­ντας όλους τους μη Έλλη­νες. Ο Zifle, που επί­σης βρί­σκε­ται στο καφε­νείο, αντα­πά­ντη­σε με απο­τέ­λε­σμα να ξεκι­νή­σει δια­πλη­κτι­σμός μετα­ξύ τους. Οι θαμώ­νες τους χωρί­ζουν και ο δρά­στης απο­χω­ρεί απει­λώ­ντας το θύμα. Αργό­τε­ρα, ο δρά­στης στή­νει καρ­τέ­ρι και δολο­φο­νεί εν ψυχρώ με κυνη­γε­τι­κή καρα­μπί­να τον 63χρονο Αλβα­νό, και στη συνέ­χεια τον πετά­ει σε ένα χαντά­κι όπου και βρέ­θη­κε το πρωί της Δευ­τέ­ρας από διερ­χό­με­νο κάτοι­κο της περιοχής

Ο δρά­στης είναι γνω­στός στους κύκλους της Χρυ­σής Αυγής, μιας και υπήρ­ξε εκλο­γι­κός αντι­πρό­σω­πός της στις τελευ­ταί­ες εκλο­γές στη Λευ­κίμ­μη και πολ­λές φορές μέλος της «συνο­δεί­ας» και του «κλι­μα­κί­ου» της ΧΑ στη Λευκίμμη».

Από ό,τι μάθα­με από δικές μας πηγές ο δρά­στης στις τελευ­ταί­ες εκλο­γές ήταν επό­πτης εκ μέρους της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο