Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στήνουν νοσοκομείο εκστρατείας στη Θεσσαλονίκη

Στη δημιουρ­γία κινη­τής υγειο­νο­μι­κής μονά­δας εκτά­κτων ανα­γκών στον προ­αύ­λιο χώρο του 424 Γενι­κού Στρα­τιω­τι­κού Νοσο­κο­μεί­ου στη Θεσ­σα­λο­νί­κη προ­χω­ρά το Γενι­κό Επι­τε­λείο Στρα­τού μετά από από­φα­ση της πολι­τι­κής και στρα­τιω­τι­κής ηγε­σί­ας δεδο­μέ­νης της δια­μωρ­φω­θεί­σας δρα­μα­τι­κής κατά­στα­σης για την οποία η κυβέρ­νη­ση φέρει ακέ­ραια την ευθύ­νη. Μήνες μετά την παν­δη­μία ο σύστη­μα Υγεί­ας παρα­μέ­νει αθω­ρά­κι­στο, τα κρού­σμα­τα συνε­χώς αυξά­νο­νται και η κυβέρ­νη­ση αρνεί­ται να προ­χω­ρή­σει σε επί­τα­ξη των ιδιω­τι­κών δομών Υγείας.

Η μονά­δα θα δια­θέ­τει 50 κλί­νες νοση­λεί­ας και ακτι­νο­λο­γι­κό εργα­στή­ριο, το οποίο είναι απα­ραί­τη­το για τη διά­γνω­ση επι­πτώ­σε­ων του κορο­νοϊ­ού στον θώρα­κα ενώ διευ­κρι­νί­ζε­ται ότι η κινη­τή μονά­δα δεν θα δια­θέ­τει Μονά­δα Εντα­τι­κής Θεραπείας.

Η κατάλ­λη­λη δια­μόρ­φω­ση του χώρου ανα­μέ­νε­ται να ολο­κλη­ρω­θεί την προ­σε­χή Πέμπτη.

Στό­χος είναι να μπο­ρεί η μονά­δα να δεχτεί — εφό­σον απαι­τη­θεί — ασθε­νείς, προ­κει­μέ­νου να εξοι­κο­νο­μη­θεί χώρος για ασθε­νείς με κορο­νο­ϊό εντός του νοσοκομείου.

Έπει­τα από συνεν­νό­η­ση με τον υπουρ­γό Εθνι­κής ‘Αμυ­νας Νίκο Πανα­γιω­τό­που­λο, ο υφυ­πουρ­γός Αλκι­βιά­δης Στε­φα­νής μετα­βαί­νει, σήμε­ρα, Δευ­τέ­ρα 23 Νοεμ­βρί­ου, στη Θεσ­σα­λο­νί­κη για να ενη­με­ρω­θεί για την πρό­ο­δο των εργασιών.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο