Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σταθερή η κατάσταση του Ερικσεν — «Πέθανε και επανήλθε» δηλώνει καθηγητής καρδιολογίας 

Στα­θε­ρή χαρα­κτη­ρί­ζε­ται η κατά­στα­ση της υγεί­ας του Κρί­στιαν Ερικ­σεν. Ο 29χρονος Δανός μεσο­ε­πι­θε­τι­κός, εξα­κο­λου­θεί να νοση­λεύ­ε­ται σε νοσο­κο­μείο της Κοπεγ­χά­γης και όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε από την ποδο­σφαι­ρι­κή ομο­σπον­δία της χώρας, σήμε­ρα (13/6) το πρωί, έστει­λε χαι­ρε­τι­σμούς στους συμπαί­κτες του.

«Σήμε­ρα το πρωί μιλή­σα­με με τον Κρί­στιαν Ερικ­σεν, ο οποί­ος έστει­λε τους χαι­ρε­τι­σμούς στους συμπαί­κτες του. Η κατά­στα­σή του είναι στα­θε­ρή και συνε­χί­ζει να νοση­λεύ­ε­ται για περαι­τέ­ρω εξε­τά­σεις», ανα­φέ­ρε­ται στην σχε­τι­κή ανακοίνωση.

«Πέθανε και επανήλθε» δηλώνει καθηγητής καρδιολογίας

«Η Δανία έχα­σε. Αλλά η ζωή νίκη­σε». Με αυτό τον τίτλο εφη­με­ρί­δα της Δανί­ας απο­τύ­πω­σε τα όσα δια­δρα­μα­τί­στη­καν στο γήπε­δο στη διάρ­κεια του αγώ­να του Euro 2021 με τη Φιν­λαν­δία. Και ένας από τους πρώ­τους που χάρι­σαν τη ζωή στον Κρί­στιαν Έρικ­σεν ήταν ο αρχη­γός της εθνι­κής ομά­δας Σιμόν Κιά­ερ, ο οποί­ος ήταν ο πρώ­τος που έτρε­ξε κοντά του. 

Μάλι­στα πολ­λά μέσα ενη­μέ­ρω­σης κάνουν λόγο για ηρω­ϊ­κή στά­ση του συμπαί­κτη του Έρικ­σεν καθώς εκμε­ταλ­λεύ­θη­κε κάθε δευ­τε­ρό­λε­πτο μέχρι να φτά­σουν οι για­τροί για να τον κρα­τή­σει στη ζωή. Συγκε­κρι­μέ­να, φρό­ντι­σε να δια­σφα­λί­σει ότι δεν είχε γυρί­σει η γλώσ­σα του ενώ κεί­το­νταν αναί­σθη­τος προ­χω­ρώ­ντας ακό­μη και στις πρώ­τες μαλάξεις.

Ο ρόλος του δεν περιο­ρί­στη­κε σε αυτό αλλά κάλε­σε και τους συμπαί­κτες του να δημιουρ­γή­σουν μία ασπί­δα προ­στα­σί­ας μπρο­στά από τον Έρικ­σεν, προ­κει­μέ­νου να αφή­σουν τους για­τρούς να κάνουν τη δου­λειά τους, μακριά από τις κάμε­ρες, ενώ στη συνέ­χεια έτρε­ξε στη σύζυ­γο του Έρικ­σεν για να την παρη­γο­ρή­σει ενώ βρί­σκο­νταν σε εξέ­λι­ξη οι τρο­μα­κτι­κές σκηνές.

Ο κορυ­φαί­ος καρ­διο­λό­γος του Εθνι­κού Συστή­μα­τος Υγεί­ας της Αγγλί­ας, Δρ Σκοτ Μάρειϊ δήλω­σε στην Sportsmail ότι ο Έρικ­σεν ήταν «τυχε­ρός» που είχε τόσο καλή υπο­στή­ρι­ξη γύρω του.

«Είμα­στε τυχε­ροί που οι παί­κτες στο γήπε­δο ήξε­ραν τι να κάνουν, να τον βάλουν σε ασφα­λή θέση και να βεβαιω­θούν ότι δεν θα πνι­γεί και να ειδο­ποι­ή­σουν την ιατρι­κή ομά­δα», δήλωσε.

Ο για­τρός της Εθνι­κής, Μόρ­τεν Μπο­έ­σεν ανέ­φε­ρε ότι άμε­σα κατά­λα­βε πως δεν υπήρ­χε δευ­τε­ρό­λε­πτο για χάσιμο.

«Ανέ­πνεε και μπο­ρού­σα να νιώ­σω τον σφυγ­μό του. Αλλά ξαφ­νι­κά αυτό άλλα­ξε. Προ­χω­ρή­σα­με σε ανά­νη­ψη και κατα­φέ­ρα­με να τον φέρου­με πίσω και μου μίλη­σε πριν μετα­φερ­θεί στο νοσο­κο­μείο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθη­γη­τής αθλη­τι­κής καρ­διο­λο­γί­ας Σαν­τζάι Σάρ­μα, δήλω­σε στο BBC ότι «αυτό που έσω­σε τη ζωή του ήταν η πολύ άμε­ση ιατρι­κή φροντίδα».

Εξέ­φρα­σε επί­σης αμφι­βο­λί­ες για το κατά πόσο ο Κρί­στιαν Έρικ­σεν θα μπο­ρέ­σει να παί­ξει ξανά επαγ­γελ­μα­τι­κό ποδόσφαιρο.

«Στο Ηνω­μέ­νο Βασί­λειο δεν θα μπο­ρού­σε να παί­ξει για­τί οι κανό­νες είναι πολύ αυστη­ροί», ανέφερε.

«Χωρίς να θέλω να είμαι κυνι­κός, πέθα­νε σήμε­ρα, αν και για λίγα λεπτά, αλλά πέθα­νε και επα­νήλ­θε. Θα τον άφη­νε ένας για­τρός να πεθά­νει ξανά; Η απά­ντη­ση είναι όχι», τόνισε.

Σημεί­ω­σε τέλος ότι τα αίτια της καρ­δια­κής ανα­κο­πής του Έρικ­σεν μπο­ρεί να περι­λαμ­βά­νουν μια άγνω­στη κατά­στα­ση υγεί­ας ή μια υψη­λή θερ­μο­κρα­σία, ωστό­σο το γεγο­νός ότι ο ποδο­σφαι­ρι­στής ήταν ξύπνιος στο νοσο­κο­μείο ήταν ένα πολύ καλό σημάδι.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο