Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στα «κάγκελα» Ολυμπιακός — Παναθηναϊκός για τα μέτρα στα γήπεδα

Στα «κάγκε­λα» Ολυ­μπια­κός — Πανα­θη­ναϊ­κός για τα μέτρα που ανα­κοί­νω­σε η κυβέρ­νη­ση και αφο­ρούν τον περιο­ρι­σμό της παρου­σί­ας των φιλά­θλων στα ποδο­σφαι­ρι­κά γήπε­δα σε 1.000 άτο­μα ανά αγώ­να, προ­κει­μέ­νου να περιο­ρι­στεί η περαι­τέ­ρω δια­σπο­ρά του κορονοϊού.

Συγκε­κρι­μέ­να, ο υπουρ­γός Υγεί­ας, Θάνος Πλεύ­ρης, ανα­κοί­νω­νε πως στα γήπε­δα «η πλη­ρό­τη­τα εμβο­λια­σμέ­νων θεα­τών θα είναι έως το 10% της χωρη­τι­κό­τη­τας τους, με πλα­φόν θεα­τών τα 1.000 άτομα»!

Η μεν ΠΑΕ Ολυ­μπια­κός θεω­ρεί ότι κυβέρ­νη­ση και επι­τρο­πή επι­στη­μό­νων «έχουν χάσει κάθε αίσθη­μα δικαί­ου, να ανα­θε­ω­ρή­σουν άμε­σα την από­φα­σή τους ώστε να ληφθούν δίκαια μέτρα και περιο­ρι­σμοί για όλους τους πολί­τες, είτε είναι φίλα­θλοι και παρα­κο­λου­θούν ποδό­σφαι­ρο είτε παρα­κο­λου­θούν θέα­τρο και συναυ­λί­ες είτε δια­σκε­δά­ζουν σε εστια­τό­ρια και χώρους εστί­α­σης». Χαρα­κτη­ρί­ζει επί­σης τα μέτρα ως «ΛΟΥΚΕΤΟ»

Οι δε «πρά­σι­νοι» καλούν την κυβέρ­νη­ση να προ­χω­ρή­σει σε επα­να­προσ­διο­ρι­σμό των σημε­ρι­νών ανα­κοι­νώ­σε­ων, κάνο­ντας λόγο για «μαρα­σμό του ελλη­νι­κού ποδο­σφαί­ρου» και «περι­θω­ριο­ποί­η­ση των φιλάθλων».

«Ασφα­λώς η δημό­σια υγεία είναι το υπέρ­τα­το αγα­θό, πλην όμως είναι απο­λύ­τως ακα­τα­νό­η­το να στο­χο­ποιεί­ται το ποδό­σφαι­ρο τη στιγ­μή που σε άλλα δημό­σια θεά­μα­τα, εκδη­λώ­σεις όπως και μαζι­κές συγκε­ντρώ­σεις σε κλει­στούς χώρους (νωπές είναι οι μνή­μες του συνω­στι­σμού σε σταθ­μούς του μετρό στην Αθή­να, αλλά και σε λεω­φο­ρεία, τραμ, τρό­λεϊ), δεν υπάρ­χει ανά­λο­γη ευαι­σθη­το­ποί­η­ση της κυβέρνησης.

Φυσι­κά η ζωή πρέ­πει να συνε­χι­στεί και ορθώς παρα­μέ­νουν σε σχε­τι­κά εύρυθ­μη λει­τουρ­γία χώροι εστί­α­σης, θέα­τρα, κινη­μα­το­γρά­φοι, κλπ. Στον αντί­πο­δα ουδείς δύνα­ται να κατα­νο­ή­σει πώς την ίδια στιγ­μή τα ανοι­χτά γήπε­δα οδη­γού­νται στο κλεί­σι­μο, τη στιγ­μή που θαμώ­νες σε κλει­στούς χώρους δια­σκέ­δα­σης δεν φορούν καν προ­στα­τευ­τι­κή μάσκα» επι­ση­μαί­νει σε ανα­κοί­νω­σή της η ΠΑΕ Πανα­θη­ναϊ­κός και καλεί την κυβέρ­νη­ση να επα­να­προσ­διο­ρί­σει τα μέτρα.

Και η διορ­γα­νώ­τρια αρχή Super League ανα­κοί­νω­σε έκτα­κτη συνε­δρί­α­ση το μεση­μέ­ρι της Τρί­της με μονα­δι­κό θέμα: «Θέση της Super League σε σχέ­ση με τα νέα μέτρα περί περιο­ρι­σμού προ­σέ­λευ­σης φιλά­θλων στα γήπεδα».

Η αντί­δρα­ση των ΠΑΕ προ­έρ­χε­ται από την απώ­λεια εσό­δων από τα «διαρ­κεί­ας» τα οποία έχουν προ­πω­λή­σει (και θα πρέ­πει να επι­στρέ­ψουν χρή­μα­τα) αλλά και τα έσο­δα της «ημέ­ρας αγώ­να» (εισι­τή­ρια κλπ).

Ειδι­κά για τις μεγά­λες ΠΑΕ τα εισι­τή­ρια δεν είναι η μονα­δι­κή πηγή εσό­δων, ούτε η κύρια, δεδο­μέ­νων των τηλε­ο­πτι­κών και δια­φη­μι­στι­κών συμ­βο­λαί­ων τα οποία τους απο­φέ­ρουν σημα­ντι­κά μεγά­λα ποσά.

Σε καμία περί­πτω­ση το θέα­τρο, με μόνη πηγή το εισι­τή­ριο, δεν μπο­ρεί να εξι­σω­θεί με τον ποδο­σφαι­ρι­κό αγώνα.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο