Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στα λευκά ο Χορτιάτης — Χιόνια και στην Ελασσόνα

Έντο­νη χιο­νό­πτω­ση σημειώ­νε­ται από αργά χθες το βρά­δυ, στις ορει­νές περιο­χές της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Το χιό­νι στον Χορ­τιά­τη ξεπέ­ρα­σε τα 30 εκα­το­στά μέσα στο χωριό, ενώ 11 εκχιο­νι­στι­κά μηχα­νή­μα­τα του Δήμου Πυλαί­ας- Χορ­τιά­τη επι­χει­ρούν αστα­μά­τη­τα από τα μεσά­νυ­χτα, προ­κει­μέ­νου να παρα­μεί­νει ανοι­χτό το οδι­κό δίκτυο της περιοχής.

Σύμ­φω­να με την αστυ­νο­μία, ο επαρ­χια­κός δρό­μος Αγί­ου Βασι­λεί­ου- Χορ­τιά­τη παρα­μέ­νει κλει­στός, όπως επί­σης και ο δρό­μος Ωραιο­κά­στρου- Μελισ­σο­χω­ρί­ου, εξαι­τί­ας της χιο­νό­πτω­σης. Επι­πρό­σθε­τα και στο επαρ­χια­κό δίκτυο Λαγκα­δά- Ηρα­κλεί­ου έχει απα­γο­ρευ­τεί η διέ­λευ­ση των οχη­μά­των λόγω υπερ­χεί­λι­σης υδάτων.

«Επι­χει­ρούν έντε­κα εκχιο­νι­στι­κά μηχα­νή­μα­τα από τις 12 το βρά­δυ, ενώ σε επι­φυ­λα­κή έχου­με αλλά 10 οχή­μα­τα για τον απο­χιο­νι­σμό της περιο­χής. Έχου­με μοι­ρά­σει σε κάθε δημο­τι­κό δια­μέ­ρι­σμα 300 σακιά με αλά­τι για τα δύσκο­λα σημεία των δρό­μων, ενώ οι πολί­τες μπο­ρούν να προ­μη­θευ­τούν αλά­τι από τα κοι­νο­τι­κά κατα­στή­μα­τα», δήλω­σε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμό­διος αντι­δή­μαρ­χος Καθα­ριό­τη­τας- Περι­βάλ­λο­ντος και Ανα­κύ­κλω­σης Ιωάν­νης Ντίτσιος.

Κάτοι­κοι του Χορ­τιά­τη επι­ση­μαί­νουν ότι αν και είναι συνη­θι­σμέ­νοι στα χιό­νια, τόσο έντο­νη χιο­νό­πτω­ση μέσα στον Απρί­λιο, σπά­νια έχουν ζήσει στην περιο­χή και δηλώ­νουν αιφ­νι­δια­σμέ­νοι από το ακραίο για την επο­χή φαι­νό­με­νο. «Δέκα χρό­νια ζω στον Χορ­τιά­τη, πρώ­τη φορά βλέ­πω τόσο χιό­νι, τον Απρί­λιο», ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά κάτοι­κος της περιοχής.

Χιό­νια έπε­σαν χθες το βρά­δυ και σε περιο­χές του Νομού Λάρι­σας. Τα φαι­νό­με­να εντο­πί­στη­καν στην περιο­χή της Ελασ­σό­νας και συγκε­κρι­μέ­να στους δρό­μους προς Κοζά­νη, Γρε­βε­νά, Κατε­ρί­νη, αλλά και στην περιο­χή Λιβά­δι. Το ύψος του χιο­νιού έφτα­σε περί­που τους 10 πόντους.

Όπως ανέ­φε­ρε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Λάρι­σας, Χρή­στος Καλο­μπά­τσιος, μηχα­νή­μα­τα της Περι­φέ­ρειας Θεσ­σα­λί­ας βρί­σκο­νται σε ετοι­μό­τη­τα στα σημεία όπου υπάρ­χει χιο­νό­πτω­ση για να αντι­με­τω­πί­σουν τυχόν προ­βλή­μα­τα στο εθνι­κό και περι­φε­ρεια­κό δίκτυο.

xioni filiro

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο