Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στα «χαρακώματα» Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ με εκατέρωθεν αιχμηρές ανακοινώσεις και καταγγελίες

Συνε­χί­ζε­ται αμεί­ω­τη η κόντρα των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ολυ­μπια­κός, με εκα­τέ­ρω­θεν αιχ­μη­ρές ανα­κοι­νώ­σεις, καταγ­γε­λί­ες για «στη­μέ­νο πρω­τά­θλη­μα», προ­σω­πι­κές ανα­φο­ρές, κατη­γο­ρί­ες για «ρατσι­σμό» και πολ­λά άλλα.

Μετά τον αγώ­να Λαμία-ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ Ολυ­μπια­κός εξέ­δω­σε ανα­κοί­νω­ση κάνο­ντας λόγο για «στη­μέ­νο πρω­τά­θλη­μα» που «δεν μπο­ρεί να συνε­χι­στεί», κάνο­ντας προ­σω­πι­κή ανα­φο­ρά στον πρό­ε­δρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαβ­βί­δη χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας ως «Ρώσο» που «αλλοιώ­νει τους όρους του παιχνιδιού».

«Ο Ολυ­μπια­κός εδώ και μήνες έχει καταγ­γεί­λει με ονό­μα­τα και στοι­χεία το σύστη­μα που «σκο­τώ­νει» το ελλη­νι­κό ποδό­σφαι­ρο. Πλέ­ον, FIFA, UEFA και Πολι­τεία είναι προ των ευθυ­νών τους. Ή θα τηρή­σε­τε τη νομι­μό­τη­τα και θα σώσε­τε το ποδό­σφαι­ρο, ή θα συνε­χί­σε­τε να επι­τρέ­πε­τε σε έναν Ρώσο να αλλοιώ­νει τους όρους του παι­χνι­διού κατα­στρέ­φο­ντάς το, αγο­ρά­ζο­ντας ομά­δες με μπρο­στι­νό τον ανι­ψιό του, προ­σλαμ­βά­νο­ντας παι­διά και συζύ­γους δικα­στών και διαι­τη­τών, καθώς και αλλοιώ­νο­ντας υπέρ του απο­τε­λέ­σμα­τα ακό­μη και με τεχνι­κές βλά­βες του VAR. Ως εδώ! Πάρ­τε μέτρα άμε­σα», ανα­φέ­ρει μετα­ξύ άλλων η ανα­κοί­νω­ση της ερυ­θρό­λευ­κης ΠΑΕ.

Από την πλευ­ρά του, ο ΠΑΟΚ πέρα­σε στην αντε­πί­θε­ση, με μια εξί­σου σκλη­ρή ανα­κοί­νω­ση όπου ανα­φέ­ρε­ται στις δικα­στι­κές εκκρε­μό­τη­τες του Βαγ­γέ­λη Μαρι­νά­κη, ενώ χαρα­κτη­ρί­ζει «μνη­μείο ντρο­πής» την ανα­κοί­νω­ση της ΠΑΕ Ολυ­μπια­κός που προ­βάλ­λει βάναυ­σα εκα­τομ­μύ­ρια έλλη­νες του Πόντου.

«Ο γηγε­νής υπό­δι­κος ιδιο­κτή­της της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, Βαγ­γέ­λης Μαρι­νά­κης – κατη­γο­ρού­με­νος για τον μισό ποι­νι­κό κώδι­κα- ως είθι­σται βλέ­πει τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαβ­βί­δη ακό­μη και στον ύπνο του […] Η ΠΑΕ ΟΣΦΠ και ο Βαγ­γέ­λης Μαρι­νά­κης συνε­χί­ζουν να βου­λιά­ζουν στον βούρ­κο της απο­μό­νω­σης. Δεν θα τους σώσου­με από αυτόν τον πνιγ­μό, ακο­λου­θώ­ντας το ύφος και τη λογι­κή τους να σπεί­ρουν μίσος παντού, για να έχουν έτοι­μη τη δικαιο­λο­γία για τον τρί­το χρό­νο χωρίς τίτλο. Υ.Γ. Η σημε­ρι­νή ανα­κοί­νω­ση της ΠΑΕ ΟΣΦΠ και του Βαγ­γέ­λη Μαρι­νά­κη είναι μνη­μείο ντρο­πής για τους εκα­τομ­μύ­ρια Έλλη­νες Ποντί­ους προ­σβάλ­λο­ντάς τους βάναυ­σα με την σκο­πί­μως απα­ξιω­τι­κή χρή­ση του όρου “Ρώσου”», σημειώ­νει η ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε η ομά­δα της Θεσσαλονίκης.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι ο πόλε­μος Μαρι­νά­κη-Σαβ­βί­δη, που γίνε­ται μέσω των ΠΑΕ τις οποί­ες ελέγ­χουν, δεί­χνει να ανα­ζω­πυ­ρώ­νε­ται λίγα μόλις εικο­σι­τε­τρά­ω­ρα μετά την περί­φη­μη συνά­ντη­ση του υφυ­πουρ­γού αθλη­τι­σμού Λευ­τέ­ρη Αυγε­νά­κη και στε­λε­χών της UEFA/FIFA με τους μεγα­λο­με­τό­χους των τεσ­σά­ρων μεγα­λύ­τε­ρων ομά­δων (ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο