Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στα 150 τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία — Τρεις οι νεκροί — Σταματά το καρναβάλι της Βενετίας.

Τα κρού­σμα­τα του κορο­ναϊ­ού στην Ιτα­λία είναι πλέ­ον 150. Οι νεκροί τρεις. Ο τρί­τος νεκρός είναι μια γυναί­κα η οποία νοση­λευό­ταν σε νοσο­κο­μείο της βόρειας Ιτα­λί­ας, λόγω ογκο­λο­γι­κών προ­βλη­μά­των, και ήταν βεβα­ρη­μέ­νη η κατά­στα­ση της υγεί­ας της.

Η ιτα­λι­κή κυβέρ­νη­ση, τις επό­με­νες ώρες ετοι­μά­ζε­ται να εκτι­μή­σει εκ νέου, ανα­λυ­τι­κά την όλη κατά­στα­ση και σε συνερ­γα­σία με την Πολι­τι­κή Προ­στα­σία, να λάβει τυχόν νέα μέτρα για την αντι­με­τώ­πι­ση της διά­δο­σης του ιού.

Στο μετα­ξύ, οι δημο­τι­κές αρχές του Μιλά­νου ανα­κοί­νω­σαν ότι για προ­λη­πτι­κούς λόγους πρό­κει­ται να κλεί­σει ο καθε­δρι­κός ναός του Μιλά­νου, Ντουό­μο. Παράλ­λη­λα, από αύριο στα­μα­τούν και οι λει­τουρ­γί­ες στις καθο­λι­κές εκκλη­σί­ες της πόλης.Σύμφωνα, δε, με πολ­λά ιτα­λι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, εξε­τά­ζε­ται και η προ­σω­ρι­νή δια­κο­πή λει­τουρ­γί­ας των μου­σεί­ων του Βατι­κα­νού, από τα μεγα­λύ­τε­ρα μου­σεια­κά συγκρο­τή­μα­τα στην Ευρώπη.

Η δήμαρ­χος της Ρώμης, Βιρ­τζί­νια Ράτζι, δε, ετοι­μά­ζε­ται να υπο­γρά­ψει από­φα­ση με την οποία ανα­στέλ­λο­νται οι δια­γω­νι­σμοί που είχαν προ­γραμ­μα­τι­στεί στην ιτα­λι­κή πρω­τεύ­ου­σα για πρό­σλη­ψη δημο­σί­ων υπαλ­λή­λων, με τη συμ­με­το­χή χιλιά­δων υποψηφίων.

Στο Μιλά­νο, τέλος, θα μεί­νουν προ­σω­ρι­νά κλει­στές ντί­σκο και μαγα­ζιά στα οποία οι νέοι συνη­θί­ζουν να συνα­ντώ­νται για να κατα­να­λώ­νουν αλκο­ο­λού­χα ποτά.

Σταματά το καρναβάλι της Βενετίας — Σε καραντίνα οι μετανάστες του Ocean Viking

Mε από­φα­ση του περι­φε­ρειάρ­χη του Βένε­το, Λού­κα Τζάια, στα­μα­τούν όλες οι δημό­σιες εκδη­λώ­σεις, μέχρι τα τέλη του μηνός. Στα μέτρα αυτά συμπε­ρι­λαμ­βά­νε­ται και η δια­κο­πή των εκδη­λώ­σε­ων του παρα­δο­σια­κού καρ­να­βα­λιού της Βενε­τί­ας. Θα παρα­μεί­νουν κλει­στά, επί­σης, τα σχο­λεία, τα μου­σεία και τα πανε­πι­στή­μια της περιφέρειας.

Παράλ­λη­λα, οι ιτα­λι­κές αρχές απο­φά­σι­σαν να θέσουν σε καρα­ντί­να τους 274 μετα­νά­στες και το πλή­ρω­μα του πλοί­ου Ocean Viking (που ανή­κει στην ΜΚΟ Sos Mediterranè) και το οποίο μόλις ελλι­με­νί­σθη­κε στο Ποτσά­λο της Σικελίας.

Βρετανία: Τέσσερα νέα περιστατικά κοροναϊού

Τέσ­σε­ρα νέα κρού­σμα­τα κορο­ναϊ­ού εντο­πί­στη­καν στην Μεγά­λη Βρε­τα­νία, σε επι­βά­τες που επέ­στρε­ψαν στη χώρα από το κρουα­ζιε­ρό­πλοιο Diamond Princess, και οι οποί­οι αμέ­σως μετά την άφι­ξή τους χθες, τέθη­καν σε καρα­ντί­να στο νοσο­κο­μείο Αρο­ου Παρκ του Γουίραλ.

Ο επι­κε­φα­λής της υπη­ρε­σί­ας Δημό­σιας Υγεί­ας Κρις Γουί­τι σε ανα­κοί­νω­σή του επι­βε­βαιώ­νει τα νέα περι­στα­τι­κά λέγο­ντας ότι τέσ­σε­ρις επι­πλέ­ον ασθε­νείς στην Αγγλία είχαν θετι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα στις εξε­τά­σεις τους, ανε­βά­ζο­ντας τον αριθ­μό των κρου­σμά­των συνο­λι­κά σε 13.

Όπως έγι­νε γνω­στό, ο ιός μετα­φέρ­θη­κε στους επι­βά­τες κατά την παρα­μο­νή τους στο Diamond Princess και οι ασθε­νείς μετα­φέρ­θη­καν σε ειδι­κό κέντρο του NHS.

Συνο­λι­κά χθες έφτα­σαν από το Τόκιο στη Βρε­τα­νία με ειδι­κή πτή­ση 32 Βρε­τα­νοί και Ιρλαν­δοί πολί­τες, οι οποί­οι βρί­σκο­νταν εγκλω­βι­σμέ­νοι στο κρουα­ζιε­ρό­πλοιο Diamond Princess.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο