Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣτΕ: Εγκρίθηκε η δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στον Ελαιώνα

Ενέ­κρι­νε με δύο απο­φά­σεις της η Ολο­μέ­λεια του Συμ­βου­λί­ου της Επι­κρα­τεί­ας την λει­τουρ­γία Κέντρου Απο­τέ­φρω­σης Νεκρών στην περιο­χή του Ελαιώ­να του Δήμου Αθηναίων.

Ειδι­κό­τε­ρα, η Ολο­μέ­λεια του ΣτΕ με τις υπ΄ αριθμ. 707 και 708/2020 απο­φά­σεις της απέρ­ρι­ψε αιτή­σεις ακυ­ρώ­σε­ως που είχαν κατα­θέ­σει ιδιο­κτή­τες ακι­νή­των της περιο­χής του Ελαιώ­να Αττι­κής κατά της από 8.3.2019 από­φα­σης του υπουρ­γού Περι­βάλ­λο­ντος, με την οποία καθο­ρί­στη­καν τα οικο­δο­μι­κά τετρά­γω­να 17 και 29 του εγκε­κρι­μέ­νου ρυμο­το­μι­κού σχε­δί­ου του Δήμου Αθη­ναί­ων, ως χώρος για την εγκα­τά­στα­ση Κέντρου Απο­τέ­φρω­σης Νεκρών.

Οι σύμ­βου­λοι Επι­κρα­τεί­ας έκρι­ναν νόμι­μη την προ­σβαλ­λό­με­νη υπουρ­γι­κή από­φα­ση, με την οποία χωρο­θε­τή­θη­κε, μετα­ξύ των άλλων, το Κέντρο Απο­τέ­φρω­σης Νεκρών σε κοι­νό­χρη­στους χώρους του εγκε­κρι­μέ­νου ρυμο­το­μι­κού σχε­δί­ου του Δήμου Αθη­ναί­ων. Ακό­μη, απέρ­ρι­ψαν όλους τους λόγους ακυ­ρώ­σε­ως που είχαν προ­βά­λει οι κάτοι­κοι, όπως είναι περί παρα­βί­α­σης του υπέρ­τε­ρου χωρο­τα­ξι­κού σχε­δια­σμού που περιέ­χε­ται στο Ρυθ­μι­στι­κό Σχέ­διο Αθη­νών, περί παρα­βί­α­σης της συνταγ­μα­τι­κής υπο­χρέ­ω­σης μη μειώ­σε­ως των κοι­νό­χρη­στων χώρων, περί παρά­βα­σης νόμου και περί πλημ­με­λούς αιτιο­λο­γί­ας, κ.λπ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο