Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της

Ενώ­πιον της 35ης τακτι­κής ανα­κρί­τριας οδη­γεί­ται μετά τις 9 το πρωί, η Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου που καλεί­ται να λογο­δο­τή­σει ως υπαί­τια για τους θανά­τους των δύο μικρό­τε­ρων παι­διών της, της Μαλέ­νας και της Ίριδας.

Η 34χρονη γυναί­κα που από τον περα­σμέ­νο Απρί­λιο, είναι προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νη για τη δολο­φο­νία της πρω­τό­το­κης κόρης της Τζωρ­τζί­νας, έρχε­ται ξανά αντι­μέ­τω­πη με τις δικα­στι­κές αρχές για δύο προ­γε­νέ­στε­ρα εγκλή­μα­τα που της καταλογίζονται.

Η μητέ­ρα των τριών κορι­τσιών της οικο­γέ­νειας Δασκα­λά­κη, καλεί­ται σήμε­ρα να απο­λο­γη­θεί για τη δολο­φο­νία της Μαλέ­νας, 3,5 ετών, στις 13 Απρι­λί­ου 2019, ενώ είχε κάνει επι­τυ­χή θερα­πεία για «λεμ­φα­δε­νί­τι­δα τρα­χή­λου δεξιάς γνά­θου» αλλά και για τη δολο­φο­νία της μόλις έξι μηνών Ίρι­δας στις 21 Μαρ­τί­ου 2021.

Ενώ ανα­μέ­νε­ται από μέρα σε μέρα ο προσ­διο­ρι­σμός της δίκης της Πισπι­ρί­γκου για την κατη­γο­ρία ότι δική της εγκλη­μα­τι­κή ενέρ­γεια έκο­ψε το νήμα της ζωής της Τζωρ­τζί­νας, η 34χρονη έχει ακό­μη μία δικο­γρα­φία σε βάρος της, τα δεδο­μέ­να της οποί­ας δέχο­νται πως τα δύο κορι­τσά­κια “χάθη­καν” από τα χέρια της 34χρονης μητέ­ρας τους.

Μια πλη­θώ­ρα στοι­χεί­ων που έχουν συλ­λέ­ξει οι αρχές φέρ­νει την 34χρονη ως την μονα­δι­κή υπαί­τια για τις δολο­φο­νί­ες των δύο κορι­τσιών. Η μητέ­ρα, σύμ­φω­να με όσα της απο­δί­δο­νται , φαί­νε­ται να λει­τουρ­γού­σε με ένα συγκε­κρι­μέ­νο τρό­πο, ένα modus opernadi που ως σκο­πό είχε να τερ­μα­τι­στεί η ζωή των παιδιών .

Στην δικο­γρα­φία για την ανθρω­πο­κτο­νία κατά συρ­ροή που καλεί­ται να αντι­κρού­σει η Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου, η Μαλέ­να φαί­νε­ται να περι­γρά­φε­ται ως “ένα παι­δί κοι­νω­νι­κό και πρό­σχα­ρο” που “έφυ­γε εντε­λώς ξαφ­νι­κά” ενώ είχε ξεπε­ρά­σει το πρό­βλη­μα της λευ­χαι­μί­ας και είχε ελεγ­χθεί ιατρι­κά πριν ξεκι­νή­σει την χημειο­θε­ρα­πεία χωρίς να εντο­πι­στεί άλλο ζήτη­μα υγείας.

Όσον αφο­ρά το μικρό­τε­ρο παι­δί της οικο­γέ­νειας Δασκα­λά­κη, την Ίρι­δα που πέθα­νε στο δωμά­τιο που κοι­μό­ταν μαζί με την Τζωρ­τζί­να, η εκτί­μη­ση των δικα­στι­κών αρχών περί εγκλη­μα­τι­κής ενέρ­γειας της μητέ­ρας βασί­ζο­νται κυρί­ως στα σημά­δια αίμα­τος στο στό­μα της. Και σε αυτήν την, κατά τις αρχές, δολο­φο­νία, η μητέ­ρα φαί­νε­ται να καθυ­στέ­ρη­σε να ειδο­ποι­ή­σει τις ιατρι­κές υπη­ρε­σί­ες, γεγο­νός που προ­κύ­πτει από την νεκρι­κή ακαμ­ψία που είχε επέλ­θει όταν πήγαν στο σπί­τι της οικογένειας .

Η 34χρονη που αρνεί­ται όσα τις απο­δί­δο­νται, ανα­μέ­νε­ται να ζητή­σει από την δικα­στι­κή λει­τουρ­γό να της δώσει πολυ­ή­με­ρη προ­θε­σμία ώστε ο συνή­γο­ρός της Αλέ­ξης Κού­γιας να μελε­τή­σει όλα τα στοι­χεία του φακέ­λου και να προ­ε­τοι­μά­σει με την εντο­λέα του την απο­λο­γία που θα επι­χει­ρή­σει να αντι­κρού­σει τις κατηγορίες.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο