Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στην αντεπίθεση η Ρωσία κατηγορεί το Ισραήλ ότι υποστηρίζει νεοναζί

Το ρωσι­κό υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών κατη­γό­ρη­σε σήμε­ρα το Ισρα­ήλ ότι υπο­στη­ρί­ζει νεο­να­ζί στην Ουκρα­νία, κλι­μα­κώ­νο­ντας έτσι περαι­τέ­ρω μια διέ­νε­ξη η οποία άρχι­σε όταν ο ρώσος υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Σερ­γκέι Λαβρόφ υπο­στή­ρι­ξε πως ο Αδόλ­φος Χίτλερ είχε εβραϊ­κή καταγωγή.

Το Ισρα­ήλ κατα­φέρ­θη­κε χθες, Δευ­τέ­ρα, κατά του Λαβρόφ λέγο­ντας πως ο ισχυ­ρι­σμός του ‑τον οποίο δια­τύ­πω­σε μιλώ­ντας για τον ουκρα­νό πρό­ε­δρο Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι, ο οποί­ος είναι εβραϊ­κής κατα­γω­γής- είναι ένα «ασυγ­χώ­ρη­το» ψεύδος.

Ηγέ­τες δυτι­κών χωρών κατήγ­γει­λαν τα σχό­λια του Λαβρόφ και ο Ζελέν­σκι κατη­γό­ρη­σε τη Ρωσία ότι λησμό­νη­σε τα διδάγ­μα­τα του Δεύ­τε­ρου Παγκό­σμιου Πολέμου.

Το ρωσι­κό υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών ανέ­φε­ρε σε δήλω­σή του πως τα σχό­λια του ισραη­λι­νού υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών Για­ΐρ Λαπίντ είναι «αντι­ι­στο­ρι­κά» και «εξη­γούν σε μεγά­λο βαθ­μό για­τί η σημε­ρι­νή ισραη­λι­νή κυβέρ­νη­ση υπο­στη­ρί­ζει το νεο­να­ζι­στι­κό καθε­στώς στο Κίεβο».

Η Μόσχα επα­νέ­λα­βε την άπο­ψη του Λαβρόφ πως η εβραϊ­κή κατα­γω­γή του Ζελέν­σκι δεν εμπο­δί­ζει το να κυβερ­νά­ται η Ουκρα­νία από νεοναζί.

«Ο αντι­ση­μι­τι­σμός στην καθη­με­ρι­νή ζωή και στην πολι­τι­κή δεν στα­μα­τά και αντι­θέ­τως καλ­λιερ­γεί­ται στην Ουκρα­νία», ανέ­φε­ρε στη δήλω­ση το ρωσι­κό υπουρ­γείο Εξωτερικών.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι μέχρι πρό­σφα­τα το Ισρα­ήλ διεκ­δι­κού­σε ρόλο δια­με­σο­λα­βη­τή μετα­ξύ Ουκρα­νία και Ρωσίας.

 Η Μόσχα ανακοίνωσε πως έπληξε κοντά στην Οδησσό κέντρο όπου παραδίδονταν όπλα από το εξωτερικό

Ρωσι­κοί πύραυ­λοι υψη­λής ακρι­βεί­ας έπλη­ξαν κέντρο επι­με­λη­τεί­ας σε στρα­τιω­τι­κό αερο­δρό­μιο κοντά στην Οδησ­σό, το οποίο χρη­σι­μο­ποιού­νταν για την παρά­δο­ση οπλι­σμού που προ­σφέ­ρε­ται από τη Δύση στο Κίε­βο, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυνας.

«Υπό­στε­γα, στα οποία βρί­σκο­νταν μη επαν­δρω­μέ­να αερο­σκά­φη Bayraktar TB2, καθώς και πύραυ­λοι και πυρο­μα­χι­κά από τις ΗΠΑ και ευρω­παϊ­κές χώρες, κατα­στρά­φη­καν», ανα­φέ­ρε­ται στη δήλωση.

Χθες, Δευ­τέ­ρα, το βρά­δυ, ο κυβερ­νή­της της Οδησ­σού Μαξίμ Μαρ­τσέν­κο έγρα­ψε στο Telegram πως επί­θε­ση με ρου­κέ­τες πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε ενα­ντί­ον της Οδησ­σού, με απο­τέ­λε­σμα να υπάρ­χουν νεκροί και τραυματίες.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο