Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στην Ελλάδα έφτασαν τα πρώτα εμβόλια της Pfizer/BioNTech

Έφτα­σε σήμε­ρα στην Ελλά­δα μέσω του Προ­μα­χώ­να η πρώ­τη παρ­τί­δα των 9.750 δόσε­ων εμβο­λί­ων κατά της Covid-19 από την εται­ρεία Pfizer-BioΝTech και ανα­μέ­νε­ται πλέ­ον να ξεκι­νή­σουν άμε­σα οι εμβολιασμοί.

Τα εμβό­λια θα απο­θη­κευ­τούν σε ειδι­κούς, εξει­δι­κευ­μέ­νους χώρους οι οποί­οι πλη­ρούν όλες τις προ­δια­γρα­φές για την απο­θή­κευ­ση φαρ­μα­κευ­τι­κών προ­ϊ­ό­ντων και από εκεί θα ξεκι­νή­σει η δια­νο­μή τους στα κέντρα εμβολιασμού.

Πρώ­τοι θα εμβο­λια­στούν οι άνθρω­ποι στην πρώ­τη γραμ­μή της υγεί­ας και όσοι βρί­σκο­νται σε κλει­στές δομές.

Στις 27 Δεκεμ­βρί­ου, θα διε­νερ­γη­θούν οι πρώ­τοι εμβο­λια­σμοί στα νοσο­κο­μεία ανα­φο­ράς της Αττι­κής: Στο Νοσο­κο­μείο Ευαγ­γε­λι­σμός, στο Νοσο­κο­μείο Σωτη­ρία, στο Αττι­κό Νοσο­κο­μείο, στο Θριά­σιο και στο Ασκλη­πιείο της Βού­λας. Την Κυρια­κή 27/12 θα εμβο­λια­στούν η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας Κατε­ρί­να Σακελ­λα­ρο­πού­λου και ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσοτάκης.

Την επό­με­νη μέρα, 28 Δεκεμ­βρί­ου, θα γίνει η δια­νο­μή προς τα νοσο­κο­μεία ανα­φο­ράς, στο Πανε­πι­στη­μια­κό της Λάρι­σας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανε­πι­στη­μια­κό Ιωαν­νί­νων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχί­σουν οι εμβο­λια­σμοί στο υγειο­νο­μι­κό προ­σω­πι­κό των νοσο­κο­μεί­ων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Έως τις 30 Δεκεμ­βρί­ου θα παρα­λά­βου­με, εκτός απρο­ό­πτου, την πρώ­τη μεγά­λη παρ­τί­δα εμβο­λί­ων της Pfizer 83.850 δόσε­ων. Οι παρα­δό­σεις των εμβο­λί­ων της Pfizer που αντι­στοι­χούν στον πλη­θυ­σμό μας, με βάση την κεντρι­κή ευρω­παϊ­κή συμ­φω­νία, είναι να μας παρα­δο­θούν έως το τέλος Ιανουα­ρί­ου, 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρ­τί­ου θα έχου­με παρα­λά­βει μόνο από τη μια εται­ρεία, τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο