Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στην ΕΜΥ ρίχνει την ευθύνη ο Ν. Χαρδαλιάς για ό,τι συνέβη και προκαλεί τη νοημοσύνη μας

Στην πεπα­τη­μέ­νη της μετά­θε­σης ευθυ­νών και τις ανα­φο­ρές περί κλι­μα­τι­κής αλλα­γής και «πρω­τό­γνω­ρων και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων» για να απο­ποι­η­θεί τις ευθύ­νες της για την τρα­γω­δία στην Εύβοια. Ευθύ­νες τόσο για τον τρό­πο αντί­δρα­σης και ετοι­μό­τη­τας του μηχα­νι­σμού όσο και για την απου­σία αντι­πλημ­μυ­ρι­κών έργων στην περιο­χή και τις μεγά­λες ελλεί­ψεις στην πολι­τι­κή προ­στα­σία. Απρα­ξία και ελλεί­ψει που βαραί­νουν και τις προη­γού­με­νες κυβερνήσεις.

Με νέες του δηλώ­σεις το από­γευ­μα της Κυρια­κής ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων, Νίκος Χαρ­δα­λιάς, ισχυ­ρί­στη­κε πως «δυστυ­χώς, η έντα­ση του φαι­νο­μέ­νου ήταν πολύ μεγά­λη και χτύ­πη­σε και στον τομέα των υπο­δο­μών. Η πρό­βλε­ψη που είχα­με έκα­νε εκτί­μη­ση για 63 χιλιο­στά βρο­χής σε 24 ώρες, ενώ η βρο­χή έφτα­σε τα 350 χιλιο­στά μέσα σε έξι ώρες. Δεν είχα­με σωστή πρό­βλε­ψη. Θα είχα­με ενερ­γή­σει δια­φο­ρε­τι­κά» όπως και ότι η πολι­τεία αντέ­δρα­σε αμέ­σως!!! και αυτό τη στιγ­μή που τα Μέσα Κοι­νω­νι­κής Δικτύ­ω­σης είχαν κατα­κλυ­στεί από το πρωί από δρα­μα­τι­κές εκκλή­σεις για βοή­θεια την οποία και δεν είχαν.

Επί­σης, έκπλη­ξη και απο­ρία προ­κα­λεί η δήλω­σή του ότι τυχόν ενερ­γο­ποί­η­ση του «112» θα έθε­τε σε κίν­δυ­νο πολ­λές ζωές. Δήλω­ση που ουσια­στι­κά υπο­νο­μεύ­ει την ίδια τη λει­τουρ­γία του 112 όταν δεν θεω­ρεί τον πολί­τη ικα­νό να απο­κω­δι­κο­ποι­ή­σει μια πλη­ρο­φο­ρία και συμπε­ρι­φερ­θεί με βάση τις εντο­λές και υπο­δεί­ξεις από το 112.

Τέλος, δεδο­μέ­νης της ύπαρ­ξης του πολυ­δια­φη­μι­σμέ­νου 112, η μη λήψη κάποιου προει­δο­ποι­η­τι­κού μηνύ­μα­τος σε στιγ­μές εξέ­λι­ξης έκτα­κτων φαι­νο­μέ­νων, λει­τουρ­γεί για τον πολί­τη καθησυχαστικά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο