Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στην Εύβοια μεταφέρονται οι πρόσφυγες που έδιωξαν από τα Βρασνά οι ρατσιστές

Σε κατα­σκή­νω­ση στη Βόρεια Εύβοια μετα­φέ­ρο­νται τελι­κά οι περί­που 380 αιτού­ντες άσυ­λο από τη Σάμο (ανά­με­σά τους πάρα πολ­λά μωρά και παι­διά), οι οποί­οι επρό­κει­το να φιλο­ξε­νη­θούν σε ξενο­δο­χεία στα Βρασ­νά του δήμου Βόλ­βης, αλλά δεν κατέ­στη δυνα­τό εξαι­τί­ας των αντι­δρά­σε­ων μερί­δας κατοί­κων οι οποί­οι ταυ­τό­χρο­να ζητού­σαν να κλεί­σουν τα σύνο­ρα σε «λαθραί­ους»!!!

prosfyges3

Όπως ανα­φέ­ρουν πηγές του Διε­θνούς Οργα­νι­σμού Μετα­νά­στευ­σης, που έχει ανα­λά­βει τη μετα­φο­ρά τους, τα εννέα λεω­φο­ρεία στα οποία επι­βαί­νουν οι πρό­σφυ­γες προ­σπά­θη­σαν να προ­σεγ­γί­σουν χθες τα Βρασ­νά μέσα από εναλ­λα­κτι­κούς δρό­μους και με συνο­δεία της αστυ­νο­μί­ας, ωστό­σο ήρθαν αντι­μέ­τω­ποι με έντο­νες αντι­δρά­σεις κατοί­κων που είχαν συγκε­ντρω­θεί στην περιοχή.

prosfuges2

Τελι­κά, όπως σημειώ­νουν οι ίδιες πηγές, τα ξημε­ρώ­μα­τα οι ξενο­δό­χοι που είχαν συμ­φω­νή­σει να φιλο­ξε­νή­σουν τους πρό­σφυ­γες, δεν άνοι­ξαν τα κατα­λύ­μα­τά τους, έπει­τα από πιέ­σεις και απει­λές των κατοίκων.

Σήμε­ρα, το υπουρ­γείο Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη πήρε την από­φα­ση να μετα­φέ­ρει τα 380 άτο­μα (στην πλειο­νό­τη­τά τους οικο­γέ­νειες από Συρία, Ιράκ, Παλαι­στί­νη και Αφγα­νι­στάν), στην Εύβοια, όπου θα δια­μεί­νουν σε μικρά παρα­θα­λάσ­σια δια­με­ρί­σμα­τα της κατασκήνωσης.

Το πρωί, τα λεω­φο­ρεία στα­μά­τη­σαν στην Εθνι­κή Οδό, στα Μάλ­γα­ρα, για να ξεκου­ρα­στούν οι οικο­γέ­νειες με τα μικρά παιδιά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο