Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στην Σούδα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Eisenhower» — Συγκέντρωση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων την Δευτέρα

Στη ναυ­τι­κή βάση της Σού­δας βρί­σκε­ται από το πρωί του Σαβ­βά­του το αμε­ρι­κα­νι­κό αερο­πλα­νο­φό­ρο «USS Dwight D. Eisenhower», που με στή­ρι­ξη των ελλη­νι­κών Ενό­πλων Δυνά­με­ων επι­χει­ρεί αυτό το διά­στη­μα στην Ανατ. Μεσόγειο.

Θυμί­ζου­με πως τις προη­γού­με­νες μέρες η φρε­γά­τα «Ψαρά» ενσω­μα­τώ­θη­κε «ως πλή­ρες οργα­νι­κό μέλος» στη δύνα­μη κρού­σης του αερο­πλα­νο­φό­ρου κατά τον πλου του στην Κεντρι­κή και Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, ενώ με την επι­πλέ­ον συμ­με­το­χή δύο ελλη­νι­κών υπο­βρυ­χί­ων και μαχη­τι­κών και για την «αύξη­ση της δια­λει­τουρ­γι­κό­τη­τας» έγι­ναν κάθε είδους ασκήσεις.

Η κυβέρ­νη­ση μάλι­στα ετοι­μά­ζει και σχε­τι­κή φιέ­στα επί του πλοί­ου την Τρί­τη, με συμ­με­το­χή Μητσο­τά­κη, Πανα­γιω­τό­που­λου και αρχη­γού ΓΕΕΘΑ.

uss dwight d. eisenhower souda

Φωτό: zarpanews.gr

Αγωνιστική «υποδοχή» τη Δευτέρα 22 Μάρτη

Σε αγω­νι­στι­κή υπο­δο­χή «όπως ται­ριά­ζει στις παρα­δό­σεις του ηρω­ι­κού λαού της Κρή­της» στην αρμά­δα του θανά­του των Ενό­πλων Δυνά­με­ων των ΗΠΑ που θα φτά­σει στο νησί, καλεί τους εργα­ζό­με­νους, το λαό και τη νεο­λαία η Επι­τρο­πή Ειρή­νης Χανί­ων τη Δευ­τέ­ρα 22 Μάρ­τη, στις 5 μ.μ. στην πλα­τεία της Αγο­ράς.

Συγκε­κρι­μέ­να τους καλεί «να συμ­με­τά­σχουν στο συλ­λα­λη­τή­ριο που διορ­γα­νώ­νει από κοι­νού με εργα­τι­κά σωμα­τεία, φορείς του μαζι­κού κινή­μα­τος των Χανί­ων και φοι­τη­τι­κούς συλ­λό­γους ενά­ντια στη βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που υπη­ρε­τεί τα συμ­φέ­ρο­ντα της αστι­κής τάξης και όχι του λαού, που οι ανά­γκες του συν­θλί­βο­νται από την αστι­κή πολι­τι­κή μέσα κι έξω από τη χώρα».

Επι­ση­μαί­νει ακό­μα, ότι «η αρμά­δα του θανά­του ‑απο­τε­λού­με­νη από ένα αερο­πλα­νο­φό­ρο, δύο κατα­δρο­μι­κά και τέσ­σε­ρα αντι­τορ­πι­λι­κά με 6.000 στε­λέ­χη των αμε­ρι­κα­νι­κών ΕΔ- δεν έρχε­ται εδώ για “ανα­ψυ­χή” αλλά σε μια γιγα­ντιαί­ων δια­στά­σε­ων “πρό­βα πολέ­μου”: Που ξεκί­νη­σε από την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, προ ημε­ρών και εξε­λίσ­σε­ται από τη Βαλ­τι­κή, την Κεντρι­κή και Ανα­το­λι­κή Ευρώ­πη μέχρι τη Μαύ­ρη Θάλασ­σα (άσκη­ση “Defender Εurope 2021”), δια­κλα­δώ­νε­ται με τη μεγα­λύ­τε­ρη άσκη­ση ανθυ­πο­βρυ­χια­κού πολέ­μου του ΝΑΤΟ στην περιο­χή της Μεσο­γεί­ου (“Dynamic Manta ‘21”) και επε­κτεί­νε­ται, με την παρου­σία της αμε­ρι­κά­νι­κης αρμά­δας, στον άξο­να της Ανα­το­λι­κής Μεσο­γεί­ου μέχρι τον Περ­σι­κό Κόλ­πο. Σε μια πρό­βα πολέ­μου για την υπο­στή­ρι­ξη των “εθνι­κών συμ­φε­ρό­ντων των ΗΠΑ και της ασφά­λειας (των συμ­φε­ρό­ντων τους) σε Ευρώ­πη και Αφρι­κή”, για τον έλεγ­χο σφαι­ρών επιρ­ρο­ής, δρό­μων του Εμπο­ρί­ου και της Ενέρ­γειας, σε συν­θή­κες που η πρω­το­κα­θε­δρία των ΗΠΑ αμφι­σβη­τεί­ται στο παγκό­σμιο ιμπε­ρια­λι­στι­κό σύστη­μα και με τα όπλα στραμ­μέ­να απέ­να­ντι στους αντα­γω­νι­στές της, κυρί­ως τη Ρωσία και την Κίνα, που συγκρο­τούν το δικό τους οικο­νο­μι­κό και στρα­τιω­τι­κό “προ­γε­φύ­ρω­μα” στην περιοχή».

Στέ­κε­ται στις ευθύ­νες της σημε­ρι­νής αλλά και όλων των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων που «βαθαί­νει η εμπλο­κή της χώρας στη δίνη αυτών των αντα­γω­νι­σμών, δια­κιν­δυ­νεύ­ο­ντας τη συμ­με­το­χή της Ελλά­δας σε ενδε­χό­με­νη μεγά­λη πολε­μι­κή ανα­μέ­τρη­ση για τα συμ­φέ­ρο­ντα εγχώ­ριων και ξένων μονο­πω­λια­κών ομί­λων. Η ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή συμ­φω­νία που υπέ­γρα­ψε ο ΣΥΡΙΖΑ και ανα­νέ­ω­σε η ΝΔ μετα­τρέ­πει όλη τη χώρα σε πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο και δίνει τη δυνα­τό­τη­τα εγκα­τά­στα­σης και χρη­σι­μο­ποί­η­σης αμε­ρι­κα­νι­κών δυνά­με­ων σε όλες τις μονά­δες του ελλη­νι­κού στρα­τού, με πολ­λα­πλές συνέ­πειες στο ρόλο και τον προ­σα­να­το­λι­σμό τους, ως οργα­νι­κού τμή­μα­τος του ΝΑΤΟι­κού στρα­τού. Εντάσ­σε­ται στα “μετω­πι­κά κρά­τη” (“Front Stages”) για τις ΗΠΑ, ώστε μαζί με την Πολω­νία και το Ισρα­ήλ να απο­τε­λέ­σει το άκρο ενός νοη­τού τόξου ανά­σχε­σης της Ρωσί­ας και της Κίνας. Ανα­βαθ­μί­ζει τις στρα­τιω­τι­κές σχέ­σεις με το Ισρα­ήλ όσο και με αρα­βι­κά κρά­τη — συμ­μά­χους των ΗΠΑ, όπως η Σαου­δι­κή Αρα­βία και τα ΗΑΕ, ενώ εννέα ελλη­νι­κά πλοία δρουν εκτός συνό­ρων, από την Κεντρι­κή Μεσό­γειο μέχρι τη Μαύ­ρη Θάλασ­σα και τον Περ­σι­κό Κόλ­πο, υπό ευρω­ΝΑ­ΤΟι­κή σημαία».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο