Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στην ταινία «Άβανος» του Παναγιώτη Χαραμή ο Χρυσός Διόνυσος του 41ου Φεστιβάλ Δράμας

Στην ται­νία «Άβα­νος» του Πανα­γιώ­τη Χαρα­μή απο­νε­μή­θη­κε ο Χρυ­σός Διό­νυ­σος του 41ού Φεστι­βάλ Ται­νιών Μικρού Μήκους Δρά­μας στην τελε­τή λήξης που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο Δημο­τι­κό Ωδείο.

Η κρι­τι­κή επι­τρο­πή του Εθνι­κού Δια­γω­νι­στι­κού τμή­μα­τος (απο­τε­λού­με­νη από τους Βασί­λη Καρ­δά­ση, Βαγ­γέ­λη Λυμπε­ρό­που­λο, Έλε­να Μαυ­ρί­δου, ‘Αρη Σταύ­ρου και Γιώρ­γο Τελ­τζί­δη) τίμη­σε την ται­νία «Άβα­νος» με το μεγά­λο βρα­βείο της διορ­γά­νω­σης για «την πιστή απο­τύ­πω­ση του αδιε­ξό­δου των ηρώ­ων της σε ένα περί­κλει­στο μη-αστι­κό περι­βάλ­λον, με άρτια πολυ­ε­πί­πε­δη κινη­μα­το­γρά­φη­ση». Το βρα­βείο συνο­δεύ­ε­ται από δύο χρη­μα­τι­κά έπα­θλα της Φίνος Φιλμ (4.000 ευρώ) και της ΕΡΤ (3.000 ευρώ).

Τον Αργυ­ρό Διό­νυ­σο κέρ­δι­σε η ται­νία «Έκτο­ρας Μαλό‑Η τελευ­ταία μέρα της χρο­νιάς» της Ζακλίν Λέν­τζου για «την ιδιαί­τε­ρη κινη­μα­το­γρα­φι­κή της αφή­γη­ση», ενώ με ειδι­κό βρα­βείο τιμή­θη­κε η ται­νία του Βασί­λη Κεκά­του «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαί­νουν» για «την ανα­τρε­πτι­κή της ιδέα και τη σαρ­κα­στι­κή διά­θε­ση ένα­ντι στο θάνατο».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο