Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στην χώρα που απαγορεύεται να οδηγήσεις μια έγκυο σκύλα πάνω από 50 χιλιόμετρα για να γεννήσει υποχρεώνουν τις γυναίκες να οδηγούν 120

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ζητούν οι Νοσοκόμες και η κίνηση στήριξης της κατάληψης

Από τις 1 Φεβρουα­ρί­ου του 2017 στην πόλη Σελέ­φτεο της Β. Σου­η­δί­ας τελεί υπό κατά­λη­ψη η Κλι­νι­κή μαιευ­τι­κής του Νοσο­κο­μεί­ου από τους κατοί­κους της πόλης! Με από­φα­ση της Περι­φέ­ρειας μετά από εισή­γη­ση των Σοσιαλ­δη­μο­κρα­τών και Πρά­σι­νων και την στή­ρι­ξη των ξενο­φο­βι­κών καταρ­γή­θη­κε η Κλι­νι­κή για λόγους οικο­νο­μί­ας. Οι «δεξιοί» δεν θέλαν να καταρ­γη­θεί αλλά να το πάρει εργο­λά­βος. Τα κρα­τι­κά και κυβερ­νη­τι­κά σωμα­τεία δεν έβγα­λαν κουβέντα!

Οι ετοι­μό­γεν­νες πρέ­πει να κάνουν 120 χιλιό­με­τρα μέχρι την πλη­σιέ­στε­ρη πόλη Σούν­τσβαλ για να γεν­νή­σουν. Υπο­χρε­ώ­νουν τώρα τις μαί­ες να κάνουν μαθή­μα­τα γέν­νας μέσα σε αυτοκίνητο!!

Η τερά­στια έλλει­ψη μαιών νοσο­κό­μων από την μια και η άσκη­ση μιας άγριας πολι­τι­κής λιτό­τη­τας από την άλλη έχει συρ­ρι­κνώ­σει τα τμή­μα­τα Μαιευ­τι­κής των Νοσο­κο­μεί­ων. Ότι δεν βγά­ζει ισο­σκε­λι­σμέ­νο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό κλεί­νει. Έτσι απλά! Στις 20 Αυγού­στου σε 15 πόλεις της Σου­η­δί­ας έγι­ναν πορεί­ες από τις νοσο­κό­μες για την απα­ρά­δε­κτη κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί χωρίς φυσι­κά να εισα­κου­στούν ! Δηλώ­νουν απο­φα­σι­σμέ­νες να συνε­χί­σουν τον αγώ­να τους.

Στην πόλη Γκέ­τε­μποργκ πριν λίγες μέρες αρνή­θη­καν σε ετοι­μό­γεν­νη να μπει στο Ανα­το­λι­κό Νοσο­κο­μείο της πόλης και ήταν ανα­γκα­σμέ­νη να γεν­νή­σει στο πάρ­κινγκ του επόμενου!

Στην πόλη Σελέ­φτεο καταρ­γή­θη­καν ταυ­τό­χρο­να και το ορθο­πε­δι­κό και το χει­ρουρ­γι­κό Τμή­μα!  Στην πόλη που ζει η 90χρονη μάνα του Σοσιαλ­δη­μο­κρά­τη πρω­θυ­πουρ­γού Λεβεν!

Στην χώρα που απα­γο­ρεύ­ε­ται να οδη­γή­σεις μια έγκυο σκύ­λα πάνω από 50 χιλιό­με­τρα για να γεν­νή­σει υπο­χρε­ώ­νουν τις γυναί­κες να οδη­γούν 120.

(Το σύν­θη­μα στη φωτό: Στοπ στην σφα­γή της περί­θαλ­ψης! Στή­ρι­ξε την εκδή­λω­ση σε όλη την χωρα. Διέ­δω­σε τις πλη­ρο­φο­ριες που θα κυκλο­φο­ρή­σουν σύντο­μα)

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Δούλεψα σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης. Από το 2011 μένω στην Σουηδία στην πόλη Σβεγκ και δουλεύω στον δήμο της Χεργιεντάλεν σαν διευθυντής τεχνικών και κοινωνικής υποδομής.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο