Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στη γλώσσα των ποντίων μίλησε ο Δ. Κουτσούμπας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων

Eιδι­κή ανα­φο­ρά στην επέ­τειο των 100 χρό­νων από τη Γενο­κτο­νία των Ελλή­νων του Πόντου έκα­νε ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, κατά τη σημε­ρι­νή του ομι­λία στο άγαλ­μα του Βενι­ζέ­λου, στη Θεσσαλονίκη.

«Την εκα­το­στή επέ­τειο της γενο­κτο­νί­ας των Ελλή­νων του Πόντου, τιμά­με σήμε­ρα και δεσμευό­μα­στε να στα­θού­με δίπλα στον οργα­νω­μέ­νο ποντια­κό χώρο για την διε­θνή ανα­γνώ­ρι­ση της Γενο­κτο­νί­ας των Ελλή­νων Ποντί­ων», ανέ­φε­ρε ο κ. Κου­τσού­μπας. «Και μαζί με το λαό και τη νεο­λαία της πόλης, να υψώ­σου­με φραγ­μό και να κατα­δι­κά­σου­με κάθε προ­σπά­θεια ανα­βί­ω­σης του ρατσι­σμού και της ξενο­φο­βί­ας αλλά και κάθε προ­σπά­θεια εκμε­τάλ­λευ­σης από επι­τή­δειους αστούς δημα­γω­γούς και εκπρο­σώ­πους των αστι­κών πολι­τι­κών κομ­μά­των, που αξιο­ποιούν για ψηφο­θη­ρι­κούς λόγους το κάλ­πι­κο ενδια­φέ­ρον τους για τον Ποντια­κό Ελλη­νι­σμό και τη Γενο­κτο­νία» πρόσθεσε.

«Οι Πόντιοι λένε: ‘Στό­μα­τα πασ­σέα φαϊα αχα­ρά­τσο­τα” που πάει να πει, ‘όπου ακούς παχιά λόγια, να περι­μέ­νεις φαγη­τό άνο­στο’», κατέ­λη­ξε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο