Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Στη Ζώνη και στους κλάδους ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά»

Με το σύν­θη­μα, «Στη Ζώνη και στους κλά­δους ποτέ και που­θε­νά, τσα­κί­στε τους φασί­στες σε κάθε γει­το­νιά» εργα­τι­κά σωμα­τεία και μαζι­κοί φορείς του Πει­ραιά, πραγ­μα­το­ποί­η­σαν το από­γευ­μα πορεία στους δρό­μους του Κερα­τσι­νί­ου στο πλαί­σιο κινη­το­ποί­η­σης για τα 5 χρό­νια από τη δολο­φο­νία του Π. Φύσσα.

Η πορεία ξεκί­νη­σε από την πλα­τεία Ζαρ­ντέν και ολο­κλη­ρώ­θη­κε στην πλα­τεία Κύπρου.

Νωρί­τε­ρα στην συγκέ­ντρω­ση στην πλα­τεία Ζαρ­ντέν μίλη­σε ο Κώστας Μυτι­λη­νού, γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του Συν­δι­κά­του Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Μετάλ­λου Αττι­κής και Ναυ­πη­γι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Ελλάδας.

“Είμα­στε σήμε­ρα εδώ για να τιμή­σου­με τη μνή­μη του Παύ­λου Φύσ­σα, αλλά και να στεί­λου­με ξανά και ξανά το μήνυ­μα, σε όλους όσοι θέλουν να τρο­μο­κρα­τή­σουν την εργα­τι­κή τάξη, να τη λυγί­σουν, για να την ξεζου­μί­ζουν, για να τη βάλουν στο γύψο και να θησαυ­ρί­ζουν, πως αυτό το όνει­ρό τους δεν θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί ποτέ” είπε ο κ. Μυτι­λη­νού, τονί­ζο­ντας “όσο υπάρ­χει ταξι­κό εργα­τι­κό κίνη­μα, όσο υπάρ­χει εκμε­τάλ­λευ­ση, πάντα οι εργά­τες θα νικά­νε το φόβο, θα απα­ντά­νε στην επίθεση”.

Επι­σή­μα­νε ότι “η πρω­το­φα­νής σε αγριό­τη­τα εγκλη­μα­τι­κή πρά­ξη εντάσ­σε­ται στο πλαί­σιο μιας συλ­λο­γι­κής, οργα­νω­μέ­νης — καθο­δη­γού­με­νης δρά­σης από κεντρι­κά, περι­φε­ρεια­κά και τοπι­κά όργα­να, με απο­τέ­λε­σμα το θάνα­το, τους τραυ­μα­τι­σμούς, την από­πει­ρα δολο­φο­νιών και άλλα αδικήματα”.

Ο κ. Μυτι­λη­νού ανα­φέρ­θη­κε “στην δολο­φο­νι­κή ενέ­δρα που έστη­σε η ναζι­στι­κή συμ­μο­ρία σε συν­δι­κα­λι­στές κομ­μου­νι­στές της Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Ζώνης Περά­μα­τος”, λίγες ημέ­ρες πριν “δολο­φο­νή­σει τον Παύ­λο Φύσ­σα”, καθώς και σε σει­ρά “άγριων εγκλη­μα­τι­κών πρά­ξε­ων στις οποί­ες είχε επι­δο­θεί η ναζι­στι­κή οργά­νω­ση” ενα­ντί­ον “Αιγυ­πτί­ων αλιερ­γα­τών στο Πέρα­μα, την δολο­φο­νία Πακι­στα­νού εργά­τη στα Πετρά­λω­να, τις επι­θέ­σεις στους κοι­νω­νι­κούς χώρους, “Συνερ­γείο” στην Ηλιού­πο­λη και “Αντί­πνοια” στα Πετρά­λω­να την επί­θε­ση σε 16χρονο μαθη­τή Λυκεί­ου στο Π. Φάλη­ρο και τις επι­θέ­σεις σε κατα­στή­μα­τα και κοι­νό­τη­τες μεταναστών”.

“Οι χρυ­σαυ­γί­τες πολύ πριν από τις δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις είχαν φανε­ρώ­σει τις προ­θέ­σεις τους, ότι είναι το μακρύ χέρι των εργο­δο­τών, αφού αυτοί είναι που εδώ και χρό­νια έχουν βάλει στο στό­χα­στρο το ταξι­κό Συν­δι­κά­το Μετάλ­λου στο Πέρα­μα. Μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες και μεγα­λο­ερ­γο­λά­βοι, με εκτε­λε­στι­κό όργα­νο τη ναζι­στι­κή συμ­μο­ρία, θέλη­σαν να μετα­τρέ­ψουν το Πέρα­μα και τη Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κή Ζώνη σε εργα­σια­κό Ντα­χά­ου” επι­σή­μα­νε ο κ. Μυτιληνού.

Είπε ότι το κίνη­τρο της δολο­φο­νι­κής επί­θε­σης “ήταν πολι­τι­κό, αφού οι χρυ­σαυ­γί­τες ήθε­λαν να χτυ­πή­σουν κομ­μου­νι­στές και πρω­το­πό­ρους συν­δι­κα­λι­στές, στε­λέ­χη του Συν­δι­κά­του Μετάλλου”.

Επι­σή­μα­νε ότι “η δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα ήταν απο­τέ­λε­σμα συλ­λο­γι­κής, οργα­νω­μέ­νης και καθο­δη­γού­με­νης δρά­σης των ταγ­μά­των εφόδου”.

Πρό­σθε­σε, ακό­μα ότι “η πολύ­χρο­νη εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης απο­κα­λύ­πτει την ανο­χή των κρα­τι­κών μηχα­νι­σμών και των κυβερ­νή­σε­ων δια­χρο­νι­κά”, ανα­φέ­ρο­ντας, στη συνέ­χεια, “χαρα­κτη­ρι­στι­κή είναι η περί­πτω­ση της παρου­σί­ας 8 αστυ­νο­μι­κών που δεν επε­νέ­βη­σαν στη διάρ­κεια της δολο­φο­νί­ας του Παύ­λου Φύσ­σα. Προ­κύ­πτει ξεκά­θα­ρα ότι την ώρα που ο Ρου­πα­κιάς μαχαι­ρώ­νει τον αντι­φα­σί­στα μου­σι­κό, οι αστυ­νο­μι­κοί είναι στο διά­ζω­μα, πέντε μέτρα μακριά. Έχου­με, δηλα­δή, ένα έγκλη­μα στο οπτι­κό πεδίο της Αστυ­νο­μί­ας και χωρίς αυτή να κάνει κάτι”.

Επί­σης, ο κ. Μυτι­λη­νού κατήγ­γει­λε “την απα­ρά­δε­κτη καθυ­στέ­ρη­ση της δίκης της εγκλη­μα­τι­κής αυτής οργάνωσης”.

“Η διοί­κη­ση του Συν­δι­κά­του μας καλεί όλους τους μεταλ­λερ­γά­τες να αντι­στα­θούν τώρα στην υπο­τα­γή, στο συμ­βι­βα­σμό, στη μοι­ρο­λα­τρία” είπε ο κ. Μυτι­λη­νού, καλώ­ντας σε οργά­νω­ση της πάλης μέσα από το ΠΑΜΕ και τα ταξι­κά συν­δι­κά­τα, και καλώ­ντας επί­σης τους εργα­ζό­με­νους και άνερ­γους να απο­μο­νώ­σουν τους φασί­στες, την ΧΑ.

Στην κινη­το­ποί­η­ση μαζι­κή η συμ­με­το­χή της νεο­λαί­ας, φοι­τη­τών και μαθη­τών, ενώ παρα­βρέ­θη­κε η Δια­μά­ντω Μανω­λά­κου, μέλος της ΚΕ και βου­λευ­τής του ΚΚΕ.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο