Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στη Νέα Ιωνία αποκτήσαμε δήμαρχο πριν γίνουν οι εκλογές

Γρά­φει ο Δημό­της Νέας Ιωνί­ας //

Στη Νέα Ιωνία απο­κτή­σα­με δήμαρ­χο πριν γίνουν οι εκλο­γές. Ο πρώ­ην δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Πανα­γιώ­της Μανού­ρης και αρχη­γός της μεί­ζο­νος αντι­πο­λί­τευ­σης κυκλο­φο­ρεί και παρου­σιά­ζε­ται ως ο νέος δήμαρ­χος της πόλης.  Παρου­σιά­ζε­ται ως συνε­χι­στής των «καλών» παρα­δό­σε­ων του ΠΑΣΟΚ στην Αυτο­διοί­κη­ση, μει­λί­χιος, δημο­κρα­τι­κός, χωρίς κομ­μα­τι­κές εξαρ­τή­σεις, ασχέ­τως αν για τις επι­κεί­με­νες εκλο­γές έχει τη στή­ρι­ξη του ΚΙΝΑΛ και της Νέας Δημο­κρα­τί­ας, για χάρη του οποί­ου έγι­νε δυο κομμάτια.

Όμως ο Π. Μανού­ρης έχει παρελ­θόν στο Δήμο της Νέας Ιωνί­ας και στις κομ­μα­τι­κές «δια­πλο­κές». Από το 2010 δια­τέ­λε­σε διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος στο Ίδρυ­μα Νεο­λαί­ας και Διά Βίου Μάθη­σης (για την περί­ο­δο που θήτευ­σε σε αυτή τη θέση υπάρ­χει έκθε­ση του Σώμα­τος Επι­θε­ω­ρη­τών στην Εισαγ­γε­λία του Αρεί­ου Πάγου για κακοδιαχείριση).

Στην προη­γού­με­νη περί­ο­δο, όταν η παρά­τα­ξη του Ηρ. Γκό­τση έχα­σε την πλειο­ψη­φία στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, ανέ­λα­βε πρω­το­βου­λία στρα­τη­γι­κής σύμπλευ­σης η μεί­ζων αντι­πο­λί­τευ­ση υπό τον Πανα­γιώ­τη Μανού­ρη. Όταν δε ήταν να επι­τε­θούν στη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση, ήταν οι καλύ­τε­ρες στιγ­μές και για τους δύο (όπως και όταν στέ­κο­νταν σαν εξα­πτέ­ρυ­γα δεξιά και αρι­στε­ρά του μητρο­πο­λί­τη). «Υπέρ» ή «λευ­κό» η στά­ση της παρά­τα­ξης του Π. Μανού­ρη όταν ο Γκό­τσης τον χρεια­ζό­ταν, «κατά» όταν η πρό­τα­ση της παρά­τα­ξης Γκό­τση δια­φαι­νό­ταν ότι θα περάσει.

Πρό­σφα­τη και ενδει­κτι­κή η στά­ση του Π. Μανού­ρη στη συζή­τη­ση για τη λει­τουρ­γία του Σχο­λεί­ου Μετα­να­στών. Με προ­σε­κτι­κή στά­ση και παρελ­κυ­στι­κές ερω­τή­σεις προ­σπα­θού­σε, αφ’ ενός, να απο­τρέ­ψει τη λει­τουρ­γία του, αφε­τέ­ρου, να εκθέ­σει το σύλ­λο­γο δασκά­λων της περιο­χής (Γ. Σεφέ­ρης)  παρου­σιά­ζο­ντας τον ότι λει­τουρ­γεί στα όρια της νομιμότητας.

Παρό­τι προ­σπα­θεί να φιλο­τε­χνή­σει ένα φιλο­λαϊ­κό προ­φίλ, είναι ο πιο αξιό­πι­στος εκφρα­στής της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής στους δήμους, μακρύ χέρι της κεντρι­κής εξου­σί­ας στην εφαρ­μο­γή των αντι­λαϊ­κών νόμων και κατευ­θύν­σε­ων πάντα στο πλαί­σιο που ορί­ζουν οι θεσμοί και η Ευρω­παϊ­κή Ενω­ση (ΕΕ). Ως τέτοιος επι­λέ­χτη­κε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, έχο­ντας δείγ­μα­τα γρα­φής από τη θητεία του στην Αυτοδιοίκηση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο