Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις φυλακές Δομοκού μεταφέρθηκε ο Δ. Κουφοντίνας

Στις φυλα­κές Δομο­κού μετα­φέρ­θη­κε αιφ­νι­δια­στι­κά ο Δημή­τρης Κου­φο­ντί­νας ο οποί­ος ήταν έγκλει­στος στις αγρο­τι­κές φυλα­κές Κασ­σα­βέ­τειας, παρά το γεγο­νός ότι έχει  απο­φα­σι­στεί δια­κο­πή μετα­γω­γών λόγω πανδημίας.

Η μετα­γω­γή του απο­τε­λεί εφαρ­μο­γή του νέου νομο­σχε­δί­ου που είχε κατα­τε­θεί πρό­σφα­τα στη Βου­λή, το οποίο θέσπι­ζε την κατάρ­γη­ση του δικαιώ­μα­τος μετα­γω­γής των κατα­δι­κα­σμέ­νων για τρο­μο­κρα­τία στις αγρο­τι­κές φυλα­κές της χώρας.

Σημειώ­νε­ται πως ο Δημή­τρης Κου­φο­ντί­νας κρα­τεί­το από τον Αύγου­στο του 2018 στις αγρο­τι­κές φυλα­κές Κασ­σα­βέ­τειας Βόλου, έχο­ντας μετα­χθεί τότε από τις φυλα­κές Κορυδαλλού.

Το Δίκτυο για τα Πολι­τι­κά Δικαιώ­μα­τα καταγ­γέλ­λει ότι ο Δ. Κου­φο­ντί­νας μετα­φέρ­θη­κε στις φυλα­κές Δομο­κού εκδι­κη­τι­κά κατ’ εφαρ­μο­γή της φωτο­γρα­φι­κής νομο­θε­τι­κής ρύθμισης.

Σύμ­φω­να με το Δίκτυο για τα Πολι­τι­κά και Κοι­νω­νι­κά Δικαιώ­μα­τα «ο Διευ­θυ­ντής της φυλα­κής δήλω­σε ότι δεν μπο­ρεί να παρέμ­βει για να εξα­σφα­λί­σει τους αυτο­νό­η­τους όρους της αξιο­πρε­πούς μετα­γω­γής, καθώς δήλω­σε απλά εκτε­λε­στι­κό όργανο».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο