Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις φυλακές Δομοκού ο ναζί Γιάννης Λαγός

Στις φυλα­κές Δομο­κού οδη­γεί­ται ο ναζι­στής Γ. Λαγός μετά την ολο­κλή­ρω­ση της δια­δι­κα­σί­ας στο εφε­τείο. Ο εισαγ­γε­λέ­ας ενη­μέ­ρω­σε τον κατα­δι­κα­σθέ­ντα της Χρυ­σής Αυγής ότι δεν είναι δική του αρμο­διό­τη­τα το κατά­στη­μα που θα κρα­τη­θεί καθώς την από­φα­ση αυτή λαμ­βά­νει η γραμ­μα­τέ­ας αντε­γκλη­μα­τι­κής πολιτικής.

Ο ευρω­βου­λευ­τής που εκδό­θη­κε από τις βελ­γι­κές αρχές μετά από ένταλ­μα της Ελλά­δας και έφτα­σε στην Αθή­να σήμε­ρα το μεση­μέ­ρι, οδη­γή­θη­κε στον Εισαγ­γε­λέα Εκτέ­λε­σης Ποι­νών ο οποί­ος του έπε­δω­σε φυλα­κτή­ριο ώστε να μετα­χθεί σε σωφρο­νι­στι­κό κατά­στη­μα για να εκτί­σει την ποι­νή του. Παρών ήταν και ο αρμό­διος για τις εκδό­σεις εισαγ­γε­λι­κός λει­τουρ­γός προ­κει­μέ­νου να πιστο­ποι­ή­σει ότι έχουν τηρη­θεί όλες οι νόμι­μες δια­δι­κα­σί­ες για την έκδο­ση του καταδικασμένου.

Ο Γ. Λαγός ζήτη­σε να κρα­τη­θεί στις φυλα­κές Κορυ­δαλ­λού. Σύμ­φω­να με τους δύο δικη­γό­ρους, ο εντο­λέ­ας τους έχει ήδη υπο­βάλ­λει αίτη­μα στην Γραμ­μα­τέα Αντε­γκλη­μα­τι­κής Πολι­τι­κής προ­κει­μέ­νου να κρα­τη­θεί στον Κορυ­δαλ­λό για να διευ­κο­λύ­νε­ται να ασκεί τα καθή­κο­ντα του στην Ευρω­βου­λή. Το ίδιο αίτη­μα, όπως είπαν, θα θέσουν και στον Εισαγ­γε­λέα ώστε να δια­τά­ξει εκεί­νος την κρά­τη­ση του στο συγκε­κρι­μέ­νο σωφρο­νι­στι­κό κατάστημα.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η μετα­γω­γή του Γ. Λαγού έγι­νε με κλού­βα που συνο­δευό­ταν από δύο τζιπ της Αστυ­νο­μί­ας και ισχυ­ρή δύναμη.

Βγαί­νο­ντας από το όχη­μα, για να εισέλ­θει στο κτί­ριο του Εφε­τεί­ου έδω­σε σόου φωνά­ζο­ντας: «Για την Ορθο­δο­ξία και την Ελλά­δα, αξί­ζει κάθε θυσία».

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο