Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις 13 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις

Την Δευ­τέ­ρα 13 Ιου­λί­ου θα ξεκι­νή­σουν οι θερι­νές εκπτώ­σεις 2020 σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του Εμπο­ρι­κού Συλ­λό­γου Θεσσαλονίκης.

Ο ΕΣΘ επι­ση­μαί­νει ότι “κατά την διε­νέρ­γεια των τακτι­κών εκπτώ­σε­ων απαι­τεί­ται ιδιαί­τε­ρη προ­σο­χή, καθώς σύμ­φω­να με το ισχύ­ον πλαί­σιο “εκτός από την ανα­γρα­φή της παλαιάς και της νέας μειω­μέ­νης τιμής των αγα­θών και υπη­ρε­σιών που πωλού­νται με έκπτω­ση, επι­τρέ­πε­ται και η ανα­γρα­φή και εμπο­ρι­κή επι­κοι­νω­νία ποσο­στού έκπτω­σης». Στην πρά­ξη αυτό σημαί­νει ότι η ανα­γρα­φή παλιάς και νέας τιμής είναι επι­βε­βλη­μέ­νες, ενώ συμπλη­ρω­μα­τι­κά δίνε­ται η δυνα­τό­τη­τα ανα­γρα­φής ποσο­στού έκπτωσης.

Οπως παρα­τη­ρεί ο Εμπο­ρι­κός Σύλ­λο­γος Θεσ­σα­λο­νί­κης “υπάρ­χουν μέλη που καλο­προ­αί­ρε­τα και στην προ­σπά­θειά τους να απο­φύ­γουν τον σχε­τι­κό φόρ­το εργα­σί­ας, δεν ανα­γρά­φουν στα υπό έκπτω­ση προ­ϊ­ό­ντα διπλές τιμές αλλά κατα­φεύ­γουν στην χρή­ση γενι­κευ­μέ­νου ποσο­στού μεί­ω­σης”. Η συγκε­κρι­μέ­νη πρα­κτι­κή- τονί­ζει ο ΕΣΘ-είναι παρά­νο­μη και επι­σύ­ρει αυστη­ρές κυρώ­σεις. Επι­βάλ­λε­ται λοι­πόν προ­σο­χή από τους κατα­στη­μα­τάρ­χες, ώστε να ανα­γρά­φουν πρώ­τα απ’ όλα την παλιά και νέα τιμή των προ­ϊ­ό­ντων και κατό­πιν γενι­κευ­μέ­νο ποσο­στό έκπτωσης.

Σύμ­φω­να με το άρθρο 21 ν. 4177/2013, σε όσους παρα­βαί­νουν τις δια­τά­ξεις περί εκπτώ­σε­ων επι­βάλ­λε­ται πρό­στι­μο ποσού ίσου με το 0,5% του ετή­σιου κύκλου εργα­σιών και πάντως όχι κατώ­τε­ρο από πέντε χιλιά­δες (5.000) ευρώ.

Τα κατα­στή­μα­τα πάντως μπο­ρούν να ανοί­ξουν προ­αι­ρε­τι­κά την πρώ­τη Κυρια­κή κατά την έναρ­ξη της χρο­νι­κής περιό­δου των εκπτώ­σε­ων, την Κυρια­κή 19 Ιου­λί­ου 2020. O Εμπο­ρι­κός Σύλ­λο­γος Θεσ­σα­λο­νί­κης προ­τεί­νει το ωρά­ριο λει­τουρ­γί­ας των κατα­στη­μά­των την Κυρια­κή αυτή να είναι 11:00 έως 18:00.

Οι θερι­νές εκπτώ­σεις θα διαρ­κέ­σουν μέχρι την Δευ­τέ­ρα, 31 Αυγού­στου και ο ΕΣΘ υπεν­θυ­μί­ζει ότι εργα­ζό­με­νοι και κατα­να­λω­τές κατά την λει­τουρ­γία των κατα­στη­μά­των, πρέ­πει να τηρούν τους κανό­νες για προ­φύ­λα­ξη και απο­τρο­πή μετά­δο­σης του κορονοϊού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο