Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις 13 Σεπτεμβρίου το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Θεσσαλονίκη

Την Κυρια­κή 13 Σεπτεμ­βρί­ου θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί το 46ο Φεστι­βάλ ΚΝΕ — Οδη­γη­τή στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και θα ισχύ­σουν αυστη­ρά υγειο­νο­μι­κά μέτρα, λόγω της παν­δη­μί­ας του κορονοϊού.

Σε ανα­κοί­νω­ση της ΚΝΕ ανα­φέ­ρε­ται πως η διάρ­κεια του μειώ­θη­κε από τρεις μέρες σε μία και θα ισχύ­σουν τα εξής μέτρα:

-Η πρό­σβα­ση στους χώρους του Φεστι­βάλ θα γίνε­ται ελεγ­χό­με­να από περισ­σό­τε­ρες εισό­δους, με τις “πύλες” του Φεστι­βάλ να ανοί­γουν 2 ώρες νωρί­τε­ρα από την καθο­ρι­σμέ­νη ώρα έναρ­ξης του προ­γράμ­μα­τος για την απο­φυ­γή συγ­χρω­τι­σμού και τη διευ­κό­λυν­ση της ροής. Αντί­στοι­χα και η ανα­χώ­ρη­ση θα γίνε­ται τμη­μα­τι­κά, με τον ίδιο τρόπο.

-Το πρό­γραμ­μα των εκδη­λώ­σε­ων του Φεστι­βάλ οι επι­σκέ­πτες του θα το παρα­κο­λου­θούν απο­κλει­στι­κά καθι­στοί, με τις απα­ραί­τη­τες αποστάσεις.

-Η χρή­ση μάσκας είναι υπο­χρε­ω­τι­κή κατά την είσο­δο, έξο­δο και κατά τη διάρ­κεια του Φεστιβάλ.

-Θα υπάρ­χουν αντι­ση­πτι­κά σε όλο το χώρο ανά μικρές αποστάσεις.

-Μέλη της ΚΝΕ θα φρο­ντί­ζουν για τη ροή του κόσμου, την τήρη­ση των απο­στά­σε­ων και την απο­φυ­γή του οποιου­δή­πο­τε συνωστισμού.

-Αυξη­μέ­νη θα είναι η διά­θε­ση τουα­λε­τών και νιπτήρων.

-Στους χώρους διε­ξα­γω­γής του Φεστι­βάλ θα λει­τουρ­γεί ιατρείο, με ειδι­κούς επι­στή­μο­νες, για­τρούς ειδι­κο­τή­των πρώ­της γραμ­μής, νοση­λευ­τές και φοι­τη­τές Ιατρικής.

Το Φεστι­βάλ θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στον πρώ­ην στρα­τό­πε­δο Παύ­λου Μελά και το πρό­γραμ­μα του περιλαμβάνει:

-Αφιέ­ρω­μα στο Νίκο Καβ­βα­δία από τους Γιώρ­γο Αετό­που­λο και Κώστα Καρμπά

-Μου­σι­κο-αφη­γη­μα­τι­κό αφιέ­ρω­μα με τίτλο “Την πιο όμορ­φη θάλασ­σα δεν την έχου­με ταξι­δέ­ψει ακό­μη! Στην κοι­νή πάλη των λαών είναι η ελπί­δα!” από το συγκρό­τη­μα της Ο.Π Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας της ΚΝΕ

-Ομι­λία του Νίκου Αμπα­τιέ­λου, Γραμ­μα­τέα του Κεντρι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΚΝΕ

-Λαϊ­κό μου­σι­κό πρό­γραμ­μα με τίτλο “Κάνου­με ‘βάρ­δια’ στα λαϊ­κά” με τους Νίκο Ταλέα, Βασί­λη Πρα­τσι­νά­κη και Μαρία Φραγκούλη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο