Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις 13:00 η συνεδρίαση της Επιτροπής Επιδημιολόγων — Στις 18:00 ανακοινώσεις από τον Θ. Πλεύρη

Συνε­δριά­ζει σήμε­ρα, στις 13:00, η Επι­τρο­πή Επι­δη­μιο­λό­γων και στις 18:00 θα γίνουν ανα­κοι­νώ­σεις από τον υπουρ­γό Υγεί­ας, Θάνο Πλεύ­ρη, χωρίς παρου­σία δημο­σιο­γρά­φων και με pool της ΕΡΤ.

Το ενδε­χό­με­νο επι­βο­λής ορι­ζό­ντιων περιο­ρι­στι­κών μέτρων και lockdown απέ­κλει­σε κατη­γο­ρη­μα­τι­κά ο υπουρ­γός Υγεί­ας Θάνος Πλεύ­ρης σε συνέ­ντευ­ξη που παρα­χώ­ρη­σε στον τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό MEGA.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι χτες είχα­με «μαύ­ρο» ρεκόρ κρου­σμά­των, καθώς κατα­γρά­φη­καν 5.449 νέες μολύν­σεις,  που απο­τε­λεί και τον υψη­λό­τε­ρο αριθ­μό μολύν­σε­ων από την αρχή της επι­δη­μί­ας. Ταυ­τό­χρο­να και οι σκλη­ροί δεί­κτες της παν­δη­μί­ας βρί­σκο­νται σε συνε­χή άνο­δο. Κατα­γρά­φη­καν 52 θάνα­το ενώ σε 430 ανέρ­χο­νται οι δια­σω­λη­νω­μέ­νοι ασθε­νείς στις Μονά­δες Εντα­τι­κής Θεραπείας.

Όσον αφο­ρά την κατα­νο­μή των κρου­σμά­των, η Αττι­κή σημεί­ω­σε έπει­τα από αρκε­τό και­ρό τετρα­ψή­φιο αριθ­μό κρου­σμά­των (1.021) και τη Θεσ­σα­λο­νί­κη «χτύ­πη­σε» κόκ­κι­νο ακό­μη μια φορά με 828 νέες μολύν­σεις. Σε τρι­ψή­φιους αριθ­μούς κρου­σμά­των κινή­θη­καν άλλες 12 ακό­μα Περι­φε­ρεια­κές Ενό­τη­τες (ΠΕ) της χώρας — ενδει­κτι­κά, η Λάρι­σα με 339 δια­γνώ­σεις, η Μαγνη­σία με 242, η Αχα­ΐα με 171, ο Έβρος με 167 και η Πέλ­λα με 152.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο