Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις 25 Απριλίου θα δικαστούν από το Αυτόφωρο οι δύο συλληφθέντες φοιτητές — Αφέθηκαν ελεύθεροι

Στις 25 Απρι­λί­ου θα δικα­στούν από το Αυτό­φω­ρο Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο οι δύο δια­δη­λω­τές που συνε­λή­φθη­σαν τη Δευ­τέ­ρα κατά την άγρια επί­θε­ση των ΜΑΤ στο αντι­πο­λε­μι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στην Αθήνα.

Σε βάρος των δύο ασκή­θη­κε ποι­νι­κή δίω­ξη για αδι­κή­μα­τα που αφο­ρούν επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη σε βάρος αστυ­νο­μι­κού, από­πει­ρα σωμα­τι­κής βλά­βης, απρό­κλη­τη φθο­ρά ξένης ιδιο­κτη­σί­ας, δια­τά­ρα­ξη κοι­νής ειρή­νης, αντί­στα­ση κατά της αρχής και παρά­βα­ση του νόμου περί όπλων.

Οι δύο φοι­τη­τές οδη­γή­θη­καν στο Αυτό­φω­ρο, το οποίο ανέ­βα­λε την εκδί­κα­ση της υπό­θε­σης και διέ­τα­ξε να αφε­θούν ελεύ­θε­ροι. Σε συμπα­ρά­στα­ση των δύο, βρέ­θη­καν από νωρίς το πρωί στα δικα­στή­ρια της Ευελ­πί­δων εργα­ζό­με­νοι, άνερ­γοι, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι, γυναί­κες, φοι­τη­τές και σπουδαστές

222

Με συν­θή­μα­τα όπως «Ο νόμος και η τάξη των αφε­ντι­κών, θα τσα­κι­στεί από το δίκιο των εργα­τών», «Χωρίς εσέ­να γρα­νά­ζι δεν γυρ­νά, εργά­τη μπο­ρείς αφε­ντι­κά», οι δια­δη­λω­τές απαί­τη­σαν την απε­λευ­θέ­ρω­ση των συλ­λη­φθέ­ντων διαδηλωτών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο