Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις 6 και 7 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις

Με το μάθη­μα των Νέων Ελλη­νι­κών και της Νέας Ελλη­νι­κής Γλώσ­σας θα ξεκι­νή­σουν στις 6 και 7 Ιου­νί­ου 2019 οι φετι­νές Πανελ­λα­δι­κές Εξε­τά­σεις, για τα Επαγ­γελ­μα­τι­κά και τα Γενι­κά Λύκεια, αντίστοιχα.

Ειδι­κό­τε­ρα, οι υπο­ψή­φιοι των Γενι­κών Λυκεί­ων (ΓΕΛ), θα δώσουν το πρώ­το τους μάθη­μα (Νέα Ελλη­νι­κή Γλώσ­σα, Γενι­κή Παι­δεία) την Παρα­σκευή 7 Ιου­νί­ου και στη συνέ­χεια, τα μαθή­μα­τα των Ομά­δων Προσανατολισμού:

- 10 Ιου­νί­ου: Αρχαία Ελλη­νι­κή Γλώσ­σα (ΟΠ Ανθρω­πι­στι­κών Σπου­δών) και Μαθη­μα­τι­κά (ΟΠ Θετι­κών Σπου­δών και Σπου­δών Οικο­νο­μί­ας και Πληροφορικής)

- 12 Ιου­νί­ου: Ιστο­ρία (ΟΠ Ανθρω­πι­στι­κών Σπου­δών), Φυσι­κή (ΟΠ Θετι­κών Σπου­δών) και Ανά­πτυ­ξη Εφαρ­μο­γών σε Προ­γραμ­μα­τι­στι­κό Περι­βάλ­λον (ΟΠ Σπου­δών Οικο­νο­μί­ας και Πληροφορικής)

- 14 Ιου­νί­ου: Λατι­νι­κά (ΟΠ Ανθρω­πι­στι­κών Σπου­δών), Χημεία (ΟΠ Θετι­κών Σπου­δών) και Αρχές Οικο­νο­μι­κής Θεω­ρί­ας (ΟΠ Σπου­δών Οικο­νο­μί­ας και Πληροφορικής)

- 18 Ιου­νί­ου, οι υπο­ψή­φιοι θα εξε­τα­στούν στο μάθη­μα της Βιο­λο­γί­ας (ΟΠ Θετι­κών Σπου­δών και Γενι­κής Παιδείας).

Εν συνε­χεία, θα ανα­κοι­νω­θεί το πρό­γραμ­μα εξέ­τα­σης των ειδι­κών μαθη­μά­των. Όσον αφο­ρά τα ΕΠΑΛ, οι υπο­ψή­φιοι θα εξε­τα­στούν αρχι­κά στις 6 Ιου­νί­ου στα Νέα Ελλη­νι­κά και στις 8 Ιου­νί­ου στα Μαθη­μα­τι­κά (‘Αλγε­βρα). Από τις 11 έως και τις 20 Ιου­νί­ου, οι υπο­ψή­φιοι θα εξε­τά­ζο­νται σε μαθή­μα­τα ειδικότητας.

Σημειώ­νε­ται, ότι η ώρα έναρ­ξης της εξέ­τα­σης των παρα­πά­νω μαθη­μά­των θα είναι 8:30, με τους υπο­ψη­φί­ους να πρέ­πει να έχουν προ­σέλ­θει στην αίθου­σα εξέ­τα­σης μέχρι τις 8:00. Η διάρ­κεια εξέ­τα­σης για το κάθε μάθη­μα είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθη­μα ειδι­κό­τη­τας «Αρχι­τε­κτο­νι­κό Σχέ­διο» (ΕΠΑΛ), που θα είναι τέσ­σε­ρις ώρες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο