Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις 7 Ιούλη δίνουμε τη μάχη 🚩για ένα ισχυρό ΚΚΕ 🚩μέσα και έξω από τη Βουλή

Μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση της Περι­φε­ρεια­κής Οργά­νω­σης Σπου­δά­ζου­σας Αττι­κής της ΚΝΕ με ομι­λη­τές τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κου­τσού­μπα, και τον Γραμ­μα­τέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Αμπα­τιέ­λο, μπρο­στά στη μάχη των βου­λευ­τι­κών εκλο­γών, αύριο Σάβ­βα­το, στη Φοι­τη­τι­κή Εστία του Πανε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών, στις 8 μ.μ.

Θα ακο­λου­θή­σουν συναυ­λία με τους Λάκη Παπα­δό­που­λο, Γιάν­νη Γιο­κα­ρί­νη, Μανώ­λη Φάμελ­λο, Νίκο Ζιώ­γα­λα, stand up comedy με τον Χρι­στό­φο­ρο Ζαρα­λί­κο και λαϊ­κό παρα­δο­σια­κό γλέ­ντι με το συγκρό­τη­μα «Ρεμπε­τιέν».ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ |> Σάββατο 22 Ιούνη η συγκέντρωση για Έλληνες και μετανάστες εργάτες, στο Πάρκο ΦΙΞ

ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ |> Αύριο Σάβ­βα­το 22 Ιού­νη η συγκέ­ντρω­ση για Έλλη­νες και μετα­νά­στες εργά­τες, στο Πάρ­κο ΦΙΞ 

Με σύν­θη­μα «Με το ΚΚΕ ισχυ­ρό στον αγώ­να, για τις ανά­γκες και τα δικαιώ­μα­τά μας. Ενά­ντια στην εκμε­τάλ­λευ­ση, στον πόλε­μο, στον φασι­σμό» η ΚΟ Αττι­κής του Κόμ­μα­τος καλεί Έλλη­νες και μετα­νά­στες εργά­τες να δώσουν μαζι­κό «παρών» στη συγκέ­ντρω­ση αύριο, Σάβ­βα­το 22 Ιού­νη, στις 8 μ.μ. στο Πάρ­κο ΦΙΞ (Πατη­σί­ων 307).

Στις 9 μμ. θα μιλή­σει ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής στην Α΄ Αθή­νας με το ΚΚΕ. Θα ακο­λου­θή­σει καλ­λι­τε­χνι­κό πρό­γραμ­μα με τους «The Worksongs Project». Στο χώρο του πάρ­κου θα υπάρ­χουν παι­δό­το­πος και βιβλιο­πω­λείο.

Στο κάλε­σμα της ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ, που κυκλο­φο­ρεί και στην αγγλι­κή, ρωσι­κή και αρα­βι­κή γλώσ­σα, ανα­φέ­ρε­ται ανά­με­σα σε άλλα:

«Στις εκλο­γές στις 7 Ιού­λη κοι­νό συμ­φέ­ρον Ελλή­νων και μετα­να­στών είναι να δυνα­μώ­σει το ΚΚΕ. Να δυνα­μώ­σει η μόνη φωνή μέσα και έξω από τη Βου­λή που πάει κόντρα στις αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές που εφαρ­μό­ζουν δια­χρο­νι­κά όλες οι κυβερ­νή­σεις. Που πάει κόντρα στην πολι­τι­κή του κεφα­λαί­ου που γεν­νά τον πόλε­μο, την εκμε­τάλ­λευ­ση, την προ­σφυ­γιά, ενά­ντια στις κατευ­θύν­σεις της ΕΕ και στην πολι­τι­κή των ελλη­νι­κών κυβερ­νή­σε­ων που εγκλω­βί­ζουν χιλιά­δες πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες στη χώρα μας».

Προ­στί­θε­ται ότι το ΚΚΕ έχει στα­θεί δια­χρο­νι­κά δίπλα στους μετα­νά­στες εργά­τες και καλεί σε οργά­νω­ση του αγώ­να για:

  • «Από­κτη­ση ελλη­νι­κής ιθα­γέ­νειας σε όλα τα μετα­να­στό­που­λα δεύ­τε­ρης γενιάς. Νομι­μο­ποί­η­ση των μετα­να­στών που ζουν και εργά­ζο­νται στην Ελλά­δα, με απλές και δωρε­άν διαδικασίες.
  • Ισό­τι­μα εργα­σια­κά και κοι­νω­νι­κά δικαιώ­μα­τα, για προ­στα­σία στην εργα­σία και στη ζωή, για αντι­με­τώ­πι­ση των φασι­στών και των ρατσιστών.
  • Πάλη ενά­ντια στις συμ­φω­νί­ες των ιμπε­ρια­λι­στι­κών κρα­τών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, για το δικαί­ω­μα των προ­σφύ­γων να πάνε στη χώρα που θέλουν. Ενά­ντια συνο­λι­κά στους σχε­δια­σμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες ζωής και δια­βί­ω­σης για τους πρό­σφυ­γες, όσον και­ρό παρα­μέ­νουν στην Ελλά­δα, μακριά από μηχα­νι­σμούς στη­μέ­νους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ».

Σε άλλο σημείο τονίζεται:

✔️ «Τα κόμ­μα­τα της πλου­το­κρα­τί­ας, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, το κόμ­μα του Βαρου­φά­κη, το ίδιο και η δολο­φο­νι­κή φασι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή και άλλα εθνι­κι­στι­κά κόμ­μα­τα, όπως η Ελλη­νι­κή Λύση, είναι ενά­ντια στους μετα­νά­στες, όπως είναι ενά­ντια και στους ντό­πιους εργά­τες. Τάσ­σο­νται με το μέρος του κεφα­λαί­ου, την καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη. Είναι με τους εργοδότες.

✔️  Επι­τρέ­πουν στους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους να αξιο­ποιούν σε βάρος των εργα­τών φυλε­τι­κές, εθνι­κές, θρη­σκευ­τι­κές δια­φο­ρές για να τους εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται πιο εύκο­λα. Ολα τα άλλα κόμ­μα­τα, εκτός του ΚΚΕ, συμ­φω­νούν με τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και τις επεμ­βά­σεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

✔️ Όσο και αν προ­σπα­θεί η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ να δια­φο­ρο­ποι­η­θεί, η αντι­λαϊ­κή, αντι­με­τα­να­στευ­τι­κή της πολι­τι­κή δεν την αφή­νει».

Σε καλού­με επο­μέ­νως να αξιο­ποι­ή­σεις την πεί­ρα σου. Να μην εγκλω­βι­στείς στα ψεύ­τι­κα διλήμ­μα­τα που προ­σπα­θούν να στή­σουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Σήμε­ρα η μόνη ψήφος που μπο­ρεί να τους δυσκο­λέ­ψει και να είναι πραγ­μα­τι­κό εμπό­διο στην πολι­τι­κή που θα υλο­ποι­ή­σουν την επό­με­νη μέρα των εκλο­γών, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

📌  Στις 7 του Ιούλη δίνουμε τη μάχη για ένα ισχυρό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή. Οσο πιο ισχυρές είναι οι δυνάμεις του ΚΚΕ παντού, τόσο πιο ισχυρός θα είναι ο εργάτης, Ελληνας και μετανάστης. Γι’ αυτό, το συμφέρον των μεταναστών και των προσφύγων είναι να παλέψουν και αυτοί για να γίνει το ΚΚΕ πιο ισχυρό, να βγει ενισχυμένο και στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Με το ΚΚΕ ισχυρό στον αγώνα, για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας 📌

Η δύναμή σου την επόμενη μέραheader Τώρα ξέρεις Το 2019 δεν είναι 2015

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο