Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στοιχεία για νέα πρόσωπα έδωσε η 12χρονη ‑Τις επόμενες κινήσεις τους μελετούν οι αρχές

Τις επό­με­νες κινή­σεις της μελε­τά προ­σε­κτι­κά η ανα­κρί­τρια που χει­ρί­ζε­ται την υπό­θε­ση του παι­διού από τον Κολω­νό, η οποία ανα­μέ­νε­ται να προ­χω­ρή­σει άμε­σα σε ανα­κρι­τι­κές ενέρ­γειες, καθώς φαί­νε­ται να προ­στί­θε­νται νέα δεδο­μέ­να και νέα πρό­σω­πα στην δικογραφία.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, οι αρχές έχουν στην διά­θε­ση τους όσα το ίδιο το 12χρονο κορι­τσά­κι είπε στους αστυ­νο­μι­κούς στην κατά­θε­σή του. Το παι­δί φαί­νε­ται να έχει ανα­φερ­θεί σε του­λά­χι­στον τέσ­σε­ρις άντρες, ανα­φέ­ρο­ντας τα μικρά τους ονό­μα­τα, οι οποί­οι την βία­σαν ένα­ντι αμοι­βής, ενώ έδω­σε περισ­σό­τε­ρες λεπτο­μέ­ρειες για την κατά­στα­ση που βίω­νε με τον πρω­τα­γω­νι­στή της υπό­θε­σης, προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νο Ηλία Μίχο.

Στην κατά­θε­ση της, η 12χρονη είναι από­λυ­τη ότι τα χρή­μα­τα που της έδι­ναν οι «πελά­τες», που ήταν 50 ευρώ κάθε φορά, «πήγαι­να και τα έδι­να σε αυτόν» και ποτέ σε άλλον, από την οικο­γέ­νεια της, «για­τί θα μου έλε­γαν “που τα βρήκες;”».

Φέρε­ται επί­σης να έχει πει πως «στο σπί­τι δεν άνοι­γα το τηλέ­φω­νο. Έπαι­ζα μόνο παι­χνί­δια για­τί φοβό­μουν μην δουν τα αδέλ­φια μου κάτι και το πουν στη μαμά μου» ενώ έχει ανα­φέ­ρει πως τα ονό­μα­τα των ανδρών, τα είχε κατα­χω­ρη­μέ­να στο κινη­τό της με γυναι­κεία ονόματα.

Το κορί­τσι φαί­νε­ται να έχει ανα­φερ­θεί σε πρό­σω­πο που λόγω στε­νής επαγ­γελ­μα­τι­κής σχέ­σης με τον Μίχο, είχε καθη­με­ρι­νή επα­φή με τον κατη­γο­ρού­με­νο για μαστρο­πεία και βια­σμό. Το πρό­σω­πο αυτό ανα­μέ­νε­ται να κλη­θεί σε κατά­θε­ση, καθώς μέχρι στιγ­μής η μαρ­τυ­ρία του δεν περι­λαμ­βά­νε­ται στην δικο­γρα­φία. Η 12χρονη φέρε­ται επί­σης να έχει περι­γρά­ψει ως χώρο του «μαρ­τυ­ρί­ου» της, όσον αφο­ρά τους βια­σμούς από τον Μίχο, το υπό­γειο του κατα­στή­μα­τός του. Μάλι­στα φαί­νε­ται πως οι αρχές ανα­ζη­τούν υλι­κό από κάμε­ρες ασφα­λεί­ας τόσο του μαγα­ζιού του 53χρονου όσο και του επί­μα­χου υπο­γεί­ου, που σύμ­φω­να με πλη­ρο­φό­ρη­ση που υπάρ­χει, υπάρ­χουν και σε αυτόν τον χώρο.

Οι έρευ­νες παράλ­λη­λα συνε­χί­ζο­νται και στο σκέ­λος της υπό­θε­σης όσων φαί­νε­ται να συνο­μί­λη­σαν με το προ­φίλ της 12χρονης, αριθ­μός που φθά­νει τους 212. Οι συνο­μι­λί­ες γινό­ταν μέσω της εφαρ­μο­γής blindchat και από αυτές απο­τυ­πώ­νο­νται το e‑mail αλλά και τα στοι­χεία της PayPal κάρ­τας που χρη­σι­μο­ποιού­νταν για τα φρι­κια­στι­κά ραντε­βού του παι­διού. Οι περισ­σό­τε­ροι από τους «υπο­ψή­φιους πελά­τες» φαί­νε­ται να έχουν σήμε­ρα κατε­βά­σει το προ­φίλ τους, ενώ κάποιοι από αυτούς εμφα­νί­ζο­νται να αρνού­νται τις προ­τά­σεις που εμφα­νί­ζε­ται να τους κάνει το κορι­τσά­κι λέγο­ντας πως είναι ακό­μη πολύ μικρή.

Στην απο­λο­γία του ο Μίχος ανέ­φε­ρε πως «με την συναί­νε­ση» του παι­διού είχε συνευ­ρε­θεί τέσ­σε­ρις φορές στο μαγα­ζί του μαζί του και άλλη μία στο σπί­τι του σε χρό­νο που η σύζυ­γος του απουσίαζε.

Και ο έτε­ρος κατη­γο­ρού­με­νος, που ήδη βρί­σκε­ται στις φυλα­κές, Ιωάν­νης Σοφια­νί­δης, απο­δέ­χθη­κε ότι είχε βρε­θεί με το 12χρονο κορί­τσι αρκε­τές φορές «με την συναί­νε­ση» και «παρό­τρυν­ση» του θύμα­τος. Είπε επί­σης πως γνώ­ρι­σε την 12χρονη σε chat γνω­ρι­μιών και πως το κορί­τσι πήγαι­νε μόνο του στα ραντε­βού μαζί του. Τόνι­σε δε, πως δεν γνω­ρί­ζει και δεν είχε δει ποτέ τον Μίχο. Να σημειω­θεί πως τόσο ο 42χρονος όσο και ο Μίχος διό­ρι­σαν αρχι­κά τον ίδιο δικη­γό­ρο ο οποί­ος είχε παρα­στεί στην λύση του γάμου του Μίχου με την σύζυ­γο του στις 4 Οκτω­βρί­ου. Εν συνε­χεία και οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι ανα­κά­λε­σαν την εντο­λή προς τον εν λόγω δικη­γό­ρο και εμφα­νί­στη­καν στην ανα­κρί­τρια χωρίς συνήγορο.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Οι ψυχές στο καθαρ­τή­ριο, του Προ­σπέρ Μεριμέ

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο