Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στον εισαγγελέα αναρτήσεις με «θεωρίες συνομωσίας» για τον κορονοϊό, με εντολή Χρυσοχοΐδη

Στη Δικαιο­σύ­νη παρα­πέ­μπο­νται με εντο­λή του υπουρ­γού Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, Μιχά­λη Χρυ­σο­χο­ΐ­δη, ανα­φο­ρές που αφο­ρούν σε «θεω­ρί­ες συνο­μω­σί­ας» για τον κορο­νο­ϊό, οι οποί­ες αναρ­τή­θη­καν τις τελευ­ταί­ες μέρες στο δια­δί­κτυο και συγκε­κρι­μέ­να σε μικρά site και στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύωσης.

Οι συγκε­κρι­μέ­νες αναρ­τή­σεις ανα­φέ­ρουν ότι η Covid-19 είναι «παρα­μύ­θι» επί της ουσί­ας και εκτός των άλλων παρο­τρύ­νουν τον κόσμο να αρνεί­ται να δεχτεί πρό­στι­μα και κυρώ­σεις και να μην εφαρ­μό­ζει τα μέτρα για περιο­ρι­σμού της διά­δο­σης του κορονοϊού.

   «Ο κορο­νο­ϊ­ός δεν προ­σφέ­ρε­ται για θεω­ρί­ες συνο­μω­σί­ας, θα πάρου­με όλα τα μέτρα να προ­στα­τέ­ψου­με τη δημό­σια υγεία», δήλω­σε ο κ. Χρυ­σο­χο­ΐ­δης, ο οποί­ος έδω­σε εντο­λή στην Διεύ­θυν­ση Δίω­ξης Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος να απο­στα­λεί στην Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών Αθη­νών υλι­κό αναρ­τή­σε­ων στο δια­δί­κτυο προς ενη­μέ­ρω­ση και ποι­νι­κή αξιολόγηση.

Το υλι­κό ήδη εστά­λη στον εισαγ­γε­λέα ο οποί­ος θα το αξιο­λο­γή­σει και πιθα­νόν να δια­τά­ξει προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέταση.

Ο κ. Χρυ­σο­χοϊ­δης δήλω­σε: «Θα πάρου­με όλα τα νόμι­μα μέτρα ώστε να μην απει­λη­θεί η δημό­σια υγεία από παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση ή θεω­ρί­ες συνω­μο­σί­ας που έχουν αρχί­σει και κυκλο­φο­ρούν στο δια­δί­κτυο. Ο κορο­νο­ϊ­ός δεν προ­σφέ­ρε­ται για εκκλή­σεις ανυ­πα­κο­ής ή για σενά­ρια συνω­μο­σί­ας. Σε κάθε ενέρ­γεια, σε κάθε πρά­ξη μας, να κυριαρ­χεί η ευθύ­νη και η συναί­σθη­ση των συνε­πειών για τους συμπο­λί­τες μας. Η Πολι­τεία δεν θα επι­τρέ­ψει τη δημιουρ­γία εστιών κιν­δύ­νου της δημό­σιας υγεί­ας, από ανεύ­θυ­νες κοι­νω­νι­κά συμπεριφορές».

Εμείς θα υπεν­θυ­μί­σου­με ότι πολ­λά site που πρό­βαλ­λαν αντιε­πι­στη­μο­νι­κές από­ψεις (π.χ. δε μετα­δί­δε­ται με τη θεία κοι­νω­νία ο ιός) την περί­ο­δο της καρα­ντί­νας χρη­μα­το­δο­τή­θη­καν από τη δια­βό­η­τη λίστα Πέτσα. Επί­σης,  αξιο­ποιώ­ντας το υπαρ­κτό πρό­βλη­μα των fake news απερ­γά­ζο­νται και υλο­ποιούν διά­φο­ρες παρεμ­βά­σεις για την επι­βο­λή λογοκρισίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο