Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στον εισαγγελέα παραπέμπονται οι δύο φοιτητές που συνελήφθησαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Σε συλ­λή­ψεις μετα­τρά­πη­καν οι προ­σα­γω­γές των δύο δια­δη­λω­τών του αντι­πο­λε­μι­κού συλ­λα­λη­τη­ρί­ου. Όπως ενη­μέ­ρω­σε η αντι­προ­σω­πεία των δια­δη­λω­τών που μαζί με τον βου­λευ­τή του ΚΚΕ δια­πραγ­μα­τεύ­τη­καν με την αστυ­νο­μία την απε­λευ­θέ­ρω­ση των δύο δια­δη­λω­τών, απο­φα­σί­στη­κε η μετα­τρο­πή των προ­σα­γω­γών σε συλ­λή­ψεις και έτσι, οι δύο παρα­πέμ­φθη­καν στον εισαγγελέα.

Η Αστυ­νο­μία παρα­πέ­μπει τους δύο συλ­λη­φθέ­ντες στον εισαγ­γε­λέα, φορ­τώ­νο­ντάς τους μία σει­ρά αστή­ρι­κτες, αλλά βαρύ­τα­τες κατη­γο­ρί­ες και συγκε­κρι­μέ­να για: Επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη κατά συναυ­τουρ­γία, αντί­στα­ση κατά της αρχής, παρά­βα­ση νόμου περί όπλων, από­πει­ρα σωμα­τι­κής βλά­βης κατά συναυ­τουρ­γία, δια­κε­κρι­μέ­νες φθο­ρές και δια­τά­ρα­ξη κοι­νής ειρήνης.

Να αφε­θούν ελεύ­θε­ροι οι δύο φοι­τη­τές που κρα­τού­νται από την αστυ­νο­μία, απαί­τη­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Χρή­στος Κατσώ­της σε δήλω­σή του έξω από το κτί­ριο της ΓΑΔΑ όπου παρα­μέ­νει συγκε­ντρω­μέ­νο πλή­θος κόσμου, εκφρά­ζο­ντας τη συμπα­ρά­στα­σή του, φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα όπως «η τρο­μο­κρα­τία δε θα περά­σει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

Ο Χρ. Κατσώ­της κάλε­σε επί­σης το λαό να δώσει την απά­ντη­σή του συμ­με­τέ­χο­ντας στην αυρια­νή συγκέ­ντρω­ση του ΠΑΜΕ.

ΚΚΕ: Η συγκυ­βέρ­νη­ση επι­διώ­κει να δια­φη­μί­σει την προ­σή­λω­σή της στους Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κούς σχε­δια­σμούς, χτυ­πώ­ντας άγρια δια­δη­λω­τές (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο