Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στον εισαγγελέα σήμερα ο ναζί Χρήστος Παππάς για την εκτέλεση της ποινής του

Στον Εισαγ­γε­λέα Εφε­τών για την εκτέ­λε­ση της ποι­νής του, θα οδη­γη­θεί σήμε­ρα ο φυγό­ποι­νος Χρυ­σαυ­γί­της Χρή­στος Παπ­πάς, όπου θα απο­φα­σι­στεί σε ποιες φυλα­κές θα οδηγηθεί.

Χθες βρά­δυ συνε­λή­φθη από την Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή Υπη­ρε­σία και μια γυναί­κα 52 ετών που έκρυ­βε τον υπαρ­χη­γό της Χρυ­σής Αυγής, από τον περα­σμέ­νο Οκτώ­βριο στο σπί­τι της στου Ζωγρά­φου. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες πρό­κει­ται για Ελλη­νί­δα υπή­κοο, με κατα­γω­γή από την Ουκρα­νία, ομοϊ­δε­ά­τισ­σα του υπ’ αριθ­μόν δύο της Χρυ­σής Αυγής, η οποία μάλι­στα είχε ενερ­γό πολι­τι­κή δρά­ση στον συγκε­κρι­μέ­νο χώρο. Η 52χρονη συνε­λή­φθη για υπό­θαλ­ψη και σήμε­ρα θα οδη­γη­θεί στον Εισαγ­γε­λέα Πλημ­με­λειο­δι­κών Αθηνών.

krusfigeto pappas

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο Χρή­στος Παπ­πάς είχε εξα­φα­νι­στεί από την 1 Οκτω­βρί­ου 2020, λίγο πριν την από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου που τον κατα­δί­κα­σε σε ποι­νή κάθειρ­ξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης. Από τότε κατα­ζη­τεί­το από τις αστυ­νο­μι­κές αρχές και τελι­κά συνε­λή­φθη από­ψε από την Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή Υπη­ρε­σία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

pappas nazi

Ο συγκε­κρι­μέ­νος εγκλη­μα­τί­ας ήταν από τα ιδρυ­τι­κά στε­λέ­χη της νεο­να­ζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής και αδελ­φι­κός φίλος του αρχη­γού Νίκου Μιχα­λο­λιά­κου. Μετά τη δολο­φο­νία Φύσ­σα, βρέ­θη­κε στο σπί­τι του ένα οργα­νό­γραμ­μα που ταυ­τί­ζε­ται με το κρυ­φό κατα­στα­τι­κό της Χρυ­σής Αυγής, το οποίο οι χρυ­σαυ­γί­τες απέ­κρυ­πταν επι­με­λώς, για να εμφα­νί­ζο­νται ως πολι­τι­κό κόμ­μα, έχο­ντας φυσι­κά την κάλυ­ψη του αστι­κού πολι­τι­κού συστή­μα­τος, που τους αξιο­ποί­η­σε ως μαντρό­σκυ­λα του κεφαλαίου.

Ο Παπ­πάς εμφα­νι­ζό­ταν ως «θεω­ρη­τι­κός» της οργά­νω­σης και με αυτα­ρέ­σκεια πόζα­ρε κάνο­ντας ναζι­στι­κούς χαι­ρε­τι­σμούς, δίπλα στα φασι­στι­κά σύμβολα.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο