Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στον ΣΥΡΙΖΑ έξι …ανεξάρτητοι

Τρα­γε­λα­φι­κές εξε­λί­ξεις με κατά­λη­ξη την προ­σχώ­ρη­ση, επί της ουσί­ας, στην Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομά­δα του ΣΥΡΙΖΑ, έξι «ανε­ξάρ­τη­των» βου­λευ­τών οι οποί­οι πριν λίγες ημέ­ρες που έδω­σαν ψήφο εμπι­στο­σύ­νης στην κυβέρνηση.

Οι βου­λευ­τές Ελ. Κου­ντου­ρά, Β. Κόκ­κα­λης, Κ. Ζου­ρά­ρις, Θ. Παπα­χρι­στό­που­λος, Κ. Παπα­κώ­στα και Σπ. Δανέλ­λης, με επι­στο­λές τους προς το προ­ε­δρείο της Βου­λής, ζήτη­σαν να προ­σμε­τρά­ται η ψήφος τους μαζί με αυτές των κυβερ­νη­τι­κών βου­λευ­τών σε κάθε νομο­σχέ­διο που ψηφί­ζε­ται χωρίς ονο­μα­στι­κή ψηφοφορία.

Αν και τυπι­κά δεν εντά­χθη­καν στην Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτό τον τρό­πο η κυβερ­νη­τι­κή πλειο­ψη­φία θα θεω­ρεί­ται πως έχει 151 βουλευτές.

Ο Κ. Ζου­ρά­ρις διευ­κρί­νι­σε ότι από τη δήλω­σή του εξαι­ρεί μόνο τα νομο­σχέ­δια που αφο­ρούν την ΠΓΔΜ.

Το πρω­ί­με­τά την επι­στο­λή που έστει­λε ο πρω­θυ­πουρ­γός στον πρό­ε­δρο της Βου­λής, η Επι­τρο­πή Κανο­νι­σμού δεν άλλα­ξε τον Κανο­νι­σμό του Κοι­νο­βου­λί­ου. Ο Αλέ­ξης Τσί­πρας ζήτη­σε να μη γίνει καμία αλλα­γή στον Κανο­νι­σμό, διό­τι σε αντί­θε­τη περί­πτω­ση θα φανεί ότι εκβιά­ζε­ται από τον πρό­ε­δρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμ­μέ­νο, αν και παρα­δέ­χθη­κε ότι με δική του πρω­το­βου­λία άνοι­ξε η όλη συζή­τη­ση για τη διά­σω­ση της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας των Ανε­ξάρ­τη­των Ελλή­νων και του Ποταμιού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο