Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στον τελικό ο ΠΑΟΚ, που πήρε την πρόκριση στο «Γ. Καραϊσκάκης» με γκολ στο 109’

Ο περ­σι­νός Κυπελ­λού­χος ΠΑΟΚ είναι (μετά τον Πανα­θη­ναϊ­κό) ο δεύ­τε­ρος φινα­λίστ του εφε­τι­νού Κυπέλ­λου Ελλά­δας, καθώς έφυ­γε με ισο­πα­λία 1–1 απ’ το «Γ. Καραϊ­σκά­κης» στον δεύ­τε­ρο ημι­τε­λι­κό με τον Ολυ­μπια­κό, έπει­τα από ένα συγκλο­νι­στι­κό παι­χνί­δι που κρί­θη­κε στην παρά­τα­ση και στις… λεπτο­μέ­ρειες, με το εκτός έδρας γκολ που σημεί­ω­σε ο Τσό­λακ στο 109’!

Μετά από ένα τρο­με­ρό σε έντα­ση, πάθος κι ευκαι­ρί­ες ματς που έμει­νε στο 0–0 στην κανο­νι­κή διάρ­κεια, ο Ελ Αρα­μπί με εύστο­χο πέναλ­τι στο 105’ έδω­σε το προ­βά­δι­σμα στον Ολυ­μπια­κό, όμως στο φινά­λε «μίλη­σε» ο Κρο­ά­της φορ του ΠΑΟΚ που πέτυ­χε το γκολ της πρό­κρι­σης, τέσ­σε­ρα λεπτά μετά την είσο­δό του στον αγω­νι­στι­κό χώρο.

Ο Ολυ­μπια­κός ξεκί­νη­σε δυνα­τά κι έφτα­σε κοντά στο γκολ στο 11’, όταν από χαμη­λή σέντρα του Ροντρί­γκες από τα δεξιά, ο Τικί­νιο μπή­κε στην πορεία της μπά­λας, αλλά την άγγι­ξε ελά­χι­στα και δεν μπό­ρε­σε να την στεί­λει προς την εστία του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ «απά­ντη­σε» στις ευκαι­ρί­ες στο 24’, όταν από ωραία κυκλο­φο­ρία της μπά­λας ο Σίντ­κλεϊ βρέ­θη­κε σε θέση βολής και πλά­σα­ρε λίγο άουτ απ’ το αρι­στε­ρό δοκά­ρι του Βατσλίκ. Στο 26’ ο Μπου­χα­λά­κης έπια­σε ένα πολύ καλό σουτ έξω απ’ την περιο­χή αλλά η μπά­λα πέρα­σε λίγο άουτ, ενώ στο 28’ ο Μαντί Καμα­ρά πλά­σα­ρε ελά­χι­στα άουτ.

Στο 41’ ο Μασού­ρας έχα­σε μονα­δι­κή ευκαι­ρία για να δώσει προ­βά­δι­σμα στον Ολυ­μπια­κό, όταν μπή­κε μπρο­στά από τον Λύρα­τζη μετά το γύρι­σμα του Ροντρί­γκες και πλά­σα­ρε απ’ τη μικρή περιο­χή, αλλά ο Πασχα­λά­κης απέ­κρου­σε εντυ­πω­σια­κά, δια­τη­ρώ­ντας το «μηδέν» στην εστία του.

Μετά το 70’ ο δεύ­τε­ρος ημι­τε­λι­κός «άνα­ψε» για τα καλά. Πρώ­τα ο ΠΑΟΚ έφτα­σε κοντά στο γκολ στο 72’ με τον Λύρα­τζη να παίρ­νει την ασίστ απ’ τον Ζίβ­κο­βιτς (έκλε­ψε την μπά­λα απ’ τον Σισέ) και να πλα­σά­ρει δυνα­τά, ανα­γκά­ζο­ντας τον Βατσλίκ σε κατα­πλη­κτι­κή επέμ­βα­ση σε κόρνερ.

Στη συνέ­χεια πήρε… μπρο­στά ο Ολυ­μπια­κός χάνο­ντας σερί ευκαι­ρί­ες μπρο­στά απ’ την εστία του Πασχα­λά­κη. Στο 74’ ο Μασού­ρας βγή­κε ξανά σε τετ-α-τετ μετά από πάσα του Ροντρί­γκες, πλά­σα­ρε προ του Πασχα­λά­κη, όμως οι αμυ­ντι­κοί του ΠΑΟΚ έδιω­ξαν πριν περά­σει η μπά­λα τη γραμμή.

Στο αμέ­σως επό­με­νο λεπτό, ο Σισέ έκα­νε σέντρα από τα αρι­στε­ρά κι ο Ροντρί­γκες έπια­σε μονο­κόμ­μα­το σουτ στην κίνη­ση το οποίο έδιω­ξε εντυ­πω­σια­κά ο Πασχαλάκης.

Στο 78’ το φάουλ του Κούρ­τιτς πέρα­σε λίγο πάνω απ’ τα δοκά­ρια, ενώ στο 83’ ο Φελί­πε Σοά­ρες λίγο έλει­ψε να σημειώ­σει ένα απί­θα­νο γκολ βλέ­πο­ντας τον Βατσλίκ μακριά απ’ την εστία του και πλα­σά­ρο­ντας απ’ το κέντρο του γηπέ­δου, όμως ο Τσέ­χος γκολ­κί­περ έκα­νε πίσω βήμα­τα και με εντυ­πω­σια­κό άλμα απέ­κρου­σε εκπληκτικά!

Ο γκολ­κί­περ του Ολυ­μπια­κού έδει­ξε εξαι­ρε­τι­κά αντα­να­κλα­στι­κά και στο 85’ στο πολύ δυνα­τό σουτ του Μιτρί­τσα από πλά­για θέση, ενώ στο 90’ πρώ­τα ο Ελ Αρα­μπί κι εν συνε­χεία ο Εμβι­λά δεν μπό­ρε­σαν από πολύ κοντά να στεί­λουν την μπά­λα στα δίκτυα του ΠΑΟΚ.

Μετά από ένα κατα­πλη­κτι­κό δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο, με τρο­με­ρό ρυθ­μό κι έντα­ση κι απ’ τις δύο ομά­δες, οι δύο μονο­μά­χοι μπή­καν στα… κόκ­κι­να και στην παρά­τα­ση. Στο 100ό λεπτό ο Αγκι­μπού Καμα­ρά δεν μπό­ρε­σε να πλα­σά­ρει σωστά από πλε­ο­νε­κτι­κή θέση, με απο­τέ­λε­σμα να μπλο­κά­ρει εύκο­λα ο Πασχαλάκης.

Στο 101’ ο Ελ Αρα­μπί ανα­τρά­πη­κε απ’ τον Πασχα­λά­κη μέσα στην περιο­χή, με τον Βαλε­ντίν Γκό­μεθ να ειδο­ποι­ή­θη­κε απ’ τον VAR, για να προ­βεί σε field review. Μετά τον έλεγ­χο, ο Ισπα­νός ρέφε­ρι έδει­ξε την εσχά­τη των ποι­νών κι ο Ελ Αρα­μπί με εκτέ­λε­ση… α λα Πανέν­κα στο 105’ ευστό­χη­σε, κάνο­ντας το 1–0 για τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ δεν το παρά­τη­σε το ματς και στην εκκί­νη­ση του δευ­τέ­ρου ημι­χρό­νου της παρά­τα­σης κατά­φε­ρε να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 109’ από ωραία προ­σπά­θεια του Λύρα­τζη από τα δεξιά, ο Σβαμπ έβγα­λε τη σέντρα προς τον Ολι­βέι­ρα ο οποί­ος γύρι­σε με προ­βο­λή προς τον Τσό­λακ, που ισο­φά­ρι­σε με πλα­σέ σε 1–1.

Διαι­τη­τής: Βαλε­ντίν Γκό­μεθ Πιθά­ρο (Ισπα­νία)

Κίτρι­νες: Σισέ, Παπα­στα­θό­που­λος, Βαλ­μπου­ε­νά — Α. Ζίβ­κο­βιτς, Ίνγκασον

Απο­βο­λές Αου­γκού­στο (στο 105’ ενώ βρι­σκό­ταν στον πάγκο)

Οι συν­θέ­σεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρ­τίνς): Βατσλίκ, Λαλά (111’ Κού­ντε), Παπα­στα­θό­που­λος, Σισέ, Ρέαμ­π­τσουκ, Μ. Καμα­ρά (61’ Καρ­βά­λιο), Εμβι­λά, Μπου­χα­λά­κης (111’ Βρου­σάι), Ροντρί­γκες (75’ Αγκι­μπού Καμα­ρά), Μασού­ρας (87’ Βαλ­μπου­ε­νά), Τικί­νιο (75’ Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ (Ράζ­βαν Λου­τσέ­σκου): Πασχα­λά­κης, Λύρα­τζης, Ίνγκα­σον, Κρέ­σπο, Σίντ­κλεϊ, Αου­γκού­στο (89’ Σβαμπ), Κούρ­τιτς, Μπί­σε­σβαρ (46’ λ. τρ. Φελί­πε Σοά­ρες, 105’ Τσό­λακ), Α. Ζίβ­κο­βιτς, Μουργκ (62’ Μιτρί­τσα, 90’ λ.τρ. Τέι­λορ), Άκπομ (72’ Ολιβέιρα).

Πηγή: ΑΠΕ

https://ekdoseis-atexnos.gr/book/%ce%bd-%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%bd-%cf%80%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84/

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο