Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στους 13 οι νεκροί από επίθεση ενόπλου σε δημοτικό κέντρο στην Βιρτζίνια Μπιτς

Ένας «δυσα­ρε­στη­μέ­νος» εργα­ζό­με­νος σε υπη­ρε­σία κοι­νής ωφέ­λειας άνοι­ξε πυρ ενα­ντί­ον συνα­δέλ­φων του σε γρα­φεία του δημαρ­χεί­ου της πόλης στην Βιρ­τζί­νια Μπιτς στη Βιρ­τζί­νια χθες Παρα­σκευή από­γευ­μα (τοπι­κή ώρα), σκο­τώ­νο­ντας 12 ανθρώ­πους και τραυ­μα­τί­ζο­ντας αρκε­τούς ακό­μη, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυ­νο­μί­ας, ανέ­φε­ραν οι αρχές.

Ο αρχη­γός του αστυ­νο­μι­κού τμή­μα­τος της Βιρ­τζί­νια Μπιτς, Τζέιμς Κερ­βέ­ρα τόνι­σε ότι το πολύ­νε­κρο περι­στα­τι­κό ξεκί­νη­σε όταν ο ένο­πλος δρά­στης εισέ­βα­λε στις εγκα­τα­στά­σεις του δημο­τι­κού κέντρου της πόλης και «αμέ­σως και αδια­κρί­τως άνοι­ξε πυρ ενα­ντί­ον όλων των θυμάτων».

Ένας αστυ­νο­μι­κός τραυ­μα­τί­στη­κε στους πυρο­βο­λι­σμούς, που αντάλ­λα­ξε ο δρά­στης με τις αστυ­νο­μι­κές δυνάμεις.

Αρχι­κά, το τοπι­κό αστυ­νο­μι­κό τμή­μα με ανάρ­τη­ση στο twitter, έκα­νε λόγο για “πολ­λούς τραυ­μα­τί­ες”, σε περι­στα­τι­κό με ένο­πλο δρά­στη που σημειώ­θη­κε λίγο πριν τις 17:00, τοπι­κή ώρα στο κτί­ριο 2 του δημο­τι­κού κέντρου της πόλης και συμ­βού­λε­ψε το κοι­νό να απο­φύ­γει την περιοχή.

Ένας ιατρι­κός αξιω­μα­τού­χος τόνι­σε ότι του­λά­χι­στον έξι άνθρω­ποι δια­κο­μί­στη­καν τραυ­μα­τι­σμέ­νοι σε νοσο­κο­μεία της περιοχής

Ένας εργα­ζό­με­νος του δήμου δήλω­σε σε ένα τοπι­κό τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο, που συνερ­γά­ζε­ται με το NBC, ότι οι εργα­ζό­με­νοι του δήμου βρί­σκο­νταν στα γρα­φεία τους όταν ακού­στη­καν πυρο­βο­λι­σμοί και είπε ότι είδε μια σοβα­ρά τραυ­μα­τι­σμέ­νη γυναί­κα στο κλιμακοστάσιο.

Επί­σης, ένα τοπι­κό τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο, που συνερ­γά­ζε­ται με το ABC, μετέ­δω­σε ότι δύο άνθρω­ποι τραυ­μα­τί­στη­καν από τους πυρο­βο­λι­σμούς και μετα­φέρ­θη­καν σε νοσο­κο­μεία της πόλης.

Η εφη­με­ρί­δα Virginian-Pilot ανέ­φε­ρε, επι­κα­λού­με­νη έναν αστυ­νο­μι­κό, ότι ο ένο­πλος δρά­στης βρι­σκό­ταν εντός του κτι­ρί­ου που βρί­σκε­ται δίπλα στο δημαρχείο.

Ο κυβερ­νή­της της Βιρ­τζί­νια, Ραλφ Νόρ­θαμ τόνι­σε με tweet του ότι το επι­τε­λείο του “παρα­κο­λου­θεί ενερ­γά την κατά­στα­ση στην Βιρ­τζί­νια Μπιτς” και ο ίδιος ζήτη­σε από τους πολί­τες να παρα­μεί­νουν μακριά από την περιο­χή και να “ακο­λου­θή­σουν τις οδη­γί­ες των δυνά­με­ων επι­βο­λής του νόμου”.

Πολύνεκρες επιθέσεις ενόπλων τα τελευταία 30 χρόνια στις ΗΠΑ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο