Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στους 84 οι νεκροί — Ένα στα δύο σπίτια μη κατοικήσιμα — Στους κατοίκους ρίχνει την ευθύνη η κυβέρνηση

Και ενώ η κυβέρ­νη­ση με προ­κλη­τι­κές δηλώ­σεις στε­λε­χών της επιρ­ρί­πτει την ευθύ­νη για την τρα­γω­δία στους κατοί­κους της περιο­χής, οι νεκροί συνε­χώς αυξά­νο­νται φτά­νο­ντας τους 84 με τη σορό που εντο­πί­στη­κε νωρίς το βρά­δυ στο οικό­πε­δο της φρί­κης, στο Μάτι. Ο αριθ­μός των ανθρώ­πων που εγκλω­βί­στη­καν και έχα­σαν τη ζωή τους στο συγκε­κρι­μέ­νο σημείο ανε­βαί­νει στους 27.

Νωρί­τε­ρα είχε ανα­κοι­νω­θεί ότι κατέ­λη­ξε ακό­μη ένας άνδρας 73 ετών, ο οποί­ος νοση­λευό­ταν στη Μονά­δα Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας του ΚΑΤ.

Στα νοσο­κο­μεία νοση­λεύ­ο­νται συνο­λι­κά 51 ενή­λι­κες (στους οποί­ους συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται οι 11 δια­σω­λη­νω­μέ­νοι, ευρι­σκό­με­νοι σε Μονά­δες Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας) και τέσ­σε­ρα παι­διά, που ενδέ­χε­ται να πάρουν εξι­τή­ριο από το νοσο­κο­μείο Παί­δων ακό­μα και αύριο, Παρα­σκευή, σύμ­φω­να με όσα είπε ο επι­κε­φα­λής του Εθνι­κού Κέντρου Επι­χει­ρή­σε­ων Υγεί­ας (ΕΚΕΠΥ).

Σε βαρύ και ιδιαί­τε­ρα φορ­τι­σμέ­νο κλί­μα συνε­χί­ζο­νται οι νεκρο­το­μές των θυμά­των από τις φονι­κές πυρ­κα­γιές στην Αττι­κή. Μέχρι νωρίς το βρά­δυ, σύμ­φω­να με την ενη­μέ­ρω­ση των ιατρο­δι­κα­στών είχε ολο­κλη­ρω­θεί η νεκρο­το­μή σε 75 σορούς και η δια­δι­κα­σία ανα­μέ­νε­ται να ολο­κλη­ρω­θεί αύριο. Παρό­τι οι ιατρο­δι­κα­στές είναι ιδιαί­τε­ρα προ­σε­κτι­κοί στην ενη­μέ­ρω­ση τους, καθώς η δια­δι­κα­σία βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη, αφή­νουν να εννοη­θεί ότι το μεγα­λύ­τε­ρο μέρος των ανθρώ­πων που έχα­σαν τη ζωή τους είναι απαν­θρα­κω­μέ­νοι, γεγο­νός που δυσχε­ραί­νει τη δια­δι­κα­σία λήψης DNA για να γίνει η ταυ­το­ποί­η­ση τους.

Εκτι­μά­ται ότι πάνω από 60 άνθρω­ποι, συγ­γε­νείς αγνο­ου­μέ­νων έχουν δώσει δείγ­μα­τα DNA στην αρμό­δια υπη­ρε­σία της αστυ­νο­μί­ας που θα κλη­θεί τις επό­με­νες ημέ­ρες να ταυ­το­ποι­ή­σει τα δείγ­μα­τα που έχουν ληφθεί από τις σορούς και από όσους αγω­νιούν για τους ανθρώ­πους τους. Οι συγ­γε­νείς δεν έχουν τη δυνα­τό­τη­τα να δουν τα απαν­θρα­κω­μέ­να σώμα­τα που εξε­τά­ζο­νται στα νεκρο­το­μείο και τους παρέ­χε­ται ψυχο­λο­γι­κή υπο­στή­ρι­ξη κατά τη δια­δι­κα­σία λήψης δειγ­μά­των γενε­τι­κού υλι­κού. Ενδει­κτι­κό της εξαι­ρε­τι­κά δύσκο­λης δου­λειάς με την οποία έχουν επι­φορ­τι­στεί οι ιατρο­δι­κα­στές είναι το γεγο­νός ότι, απ ότι οι ίδιοι λένε, δεν μπο­ρούν να μεί­νουν ψύχραι­μοι και να απο­στα­σιο­ποι­η­θούν απ αυτή την τρα­γω­δία ιδί­ως όταν έρχε­ται η ώρα της νεκρο­το­μής παιδιών.

Ενα στα δύο σπί­τια μη κατοι­κή­σι­μα στις πλη­γεί­σες περιοχές

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο