Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στους 85 οι ταυτοποιημένοι νεκροί μέχρι στιγμής από τη φονική φωτιά στο Μάτι

Ταυ­το­ποι­ή­θη­καν άλλα πέντε άτο­μα σήμε­ρα από τους απαν­θρα­κω­μέ­νους που είχαν μετα­φερ­θεί από τη φονι­κή πυρ­κα­γιά στο Μάτι.

Σύμ­φω­να με στοι­χεία που έγι­ναν γνω­στά στην Πυρο­σβε­στι­κή από τη Διεύ­θυν­ση Εγκλη­μα­το­λο­γι­κών Ερευ­νών της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας, ο αριθ­μός των ταυ­το­ποι­η­μέ­νων νεκρών ανέρ­χε­ται στους 81. Σε αυτούς προ­στί­θε­ται ο αριθ­μός τεσ­σά­ρων ατό­μων οι οποί­οι κατέ­λη­ξαν νοση­λευό­με­νοι σε νοσο­κο­μεία της Αττι­κής, ανε­βά­ζο­ντας τον συνο­λι­κό αριθ­μό των ταυ­το­ποι­η­μέ­νων νεκρών στους 85.

Από την Πυρο­σβε­στι­κή έγι­νε γνω­στό ότι παρα­μέ­νει ως αγνο­ού­με­νο ένα ακό­μα άτο­μο. Διευ­κρι­νί­ζε­ται ότι από την αρχή είχαν δηλω­θεί συνο­λι­κά από οικεί­ους τους ως αγνο­ού­με­νοι 84 άνθρω­ποι. Από την Πυρο­σβε­στι­κή έγι­νε γνω­στό ότι δύο γυναί­κες είχαν δηλω­θεί με δύο ονό­μα­τα, δηλα­δή το πατρι­κό τους και του συζύ­γου τους. Συνε­πώς, οι δηλω­θέ­ντες ως αγνο­ού­με­νοι ορι­στι­κά πλέ­ον είναι 82.

Οι έρευ­νες της Διεύ­θυν­σης Εγκλη­μα­το­λο­γι­κών Ερευ­νών συνε­χί­ζο­νται για την ταυ­το­ποί­η­ση και κάποιων τελευ­ταί­ων δειγ­μά­των που έχουν απο­μεί­νει στο νεκρο­το­μείο. Οι Αρχές εκτι­μούν ότι πιθα­νό­τα­τα πρό­κει­ται για τον έναν που δεν έχει ταυ­το­ποι­η­θεί ακό­μα και δεν απο­κλεί­ε­ται κάποια από τα τελευ­ταία δείγ­μα­τα να ανή­κουν σε ήδη ταυ­το­ποι­η­μέ­νους νεκρούς.

Ωστό­σο, θα εξα­ντλη­θούν όλες οι έρευ­νες για την περί­πτω­ση που μπο­ρεί να υπάρ­χει και κάποιος άλλος νεκρός που δεν έχει δηλω­θεί μέχρι στιγ­μής από κάποιους οικεί­ους του, πράγ­μα το οποίο, σύμ­φω­να με τις εκτι­μή­σεις, έχει μικρές πιθανότητες.

42 εγκαυματίες σε νοσοκομεία, 10 στις ΜΕΘ

Παράλ­λη­λα, σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο Υγεί­ας, σήμε­ρα, Τετάρ­τη ένας εγκαυ­μα­τί­ας πήρε εξι­τή­ριο από τον Ευαγ­γε­λι­σμό και άλλος ένας εξήλ­θε από τη Μονά­δα Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας (ΜΕΘ).

Επο­μέ­νως, αυτή τη στιγ­μή 42 άτο­μα νοση­λεύ­ο­νται σε νοσο­κο­μεία της Αττι­κής, εκ των οποί­ων οι 10 σε ΜΕΘ.

Ένα παι­δί εξα­κο­λου­θεί να νοση­λεύ­ε­ται στο Νοσο­κο­μείο Παί­δων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο