Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στο ίδιο έργο θεατές… ΝΔ ‑βαθύ_ρηχο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ …Όλοι Μαζί Μπορούμε!

Πριν αλέκτορα φωνήσαι…

Ούτε 15 μέρες δεν πέρα­σαν που σύσ­σω­μα τα αστι­κά ΜΜΕ Ναυ­τε­μπο­ρι­κή, MSN, Capital, Attica 24 και φυσι­κά ο κλα­κα­δό­ρος κάθε κυβέρ­νη­σης ΑΠΕ-ΜΠΕ, με πηχυαί­ους τίτλους copy-paste ανήγγειλαν …

«Ο φετι­νός αντι­πυ­ρι­κός σχε­δια­σμός βασί­ζε­ται στην εμπει­ρία των περ­σι­νών πυρ­κα­γιών (Στυ­λια­νί­δης)» …Με (περί­που) 90 ενα­έ­ρια μέσα, διπλά­σιες περι­πο­λί­ες, διπλά­σιο αριθ­μό εθε­λο­ντών και 500 δασο­κο­μά­ντος, καθώς και 250 πυρο­σβέ­στες από 6 χώρες από την Ευρώ­πη που θα εδρεύ­ουν στη χώρα μας Ιού­λιο και Αύγου­στο, ξεκί­νη­σε η αντι­πυ­ρι­κή περί­ο­δος, τον στρα­τη­γι­κό σχε­δια­σμό της οποί­ας και τη νέα αντί­λη­ψη παρου­σί­α­σαν σήμε­ρα σε κοι­νή συνέ­ντευ­ξη Τύπου ο υπουρ­γός Κλι­μα­τι­κής Κρί­σης & Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, Χρή­στος Στυ­λια­νί­δης, και ο υφυ­πουρ­γός, Ευάγ­γε­λος Τουρ­νάς, μαζί με την υπουρ­γό Πολι­τι­σμού & Αθλη­τι­σμού, Λίνα Μεν­δώ­νη, και τον υφυ­πουρ­γό Περι­βάλ­λο­ντος, Γιώρ­γο Αμυ­ρά… Στο πλαί­σιο της πρό­λη­ψης, ξεκί­νη­σε ήδη σε όλη τη χώρα ο καθα­ρι­σμός (περί­που) 40.000 στρεμ­μά­των δασών, το κόστος του οποί­ου ανέρ­χε­ται σε 50 εκατ. ευρώ και καλύ­πτε­ται από ταμείο Ανά­καμ­ψης της ΕΕ.

Προ­τού πάμε παρα­κά­τω ας κάνου­με ένα απλό λογα­ρια­σμό 132.000.000 στέμ­μα­τα η Ελλά­δα 64% δασο­κά­λυ­ψη (25,4 % δάση, 25 % “δασι­κές εκτά­σεις και 13,6 % βοσκό­το­ποι κλπ) 85 εκα­τομ. στρέμ­μα­τα δασο­κά­λυ­ψη, τα 40.000 είναι … (Αϊν­στάιν χρειά­ζε­ται για τη διαί­ρε­ση … 4,705882352941176 e‑4 0,000470588, αυτό που λέμε μηδέν εις το πηλίκον)

Ο κ. Στυ­λια­νί­δης επι­σή­μα­νε ότι ο φετι­νός στρα­τη­γι­κός σχε­δια­σμός βασί­ζε­ται στην εμπει­ρία τού παρελ­θό­ντος και ειδι­κό­τε­ρα των περ­σι­νών πυρ­κα­γιών, ενώ είπε ότι «δεν υπάρ­χουν μαγι­κές λύσεις για την αντι­με­τώ­πι­ση των πυρ­κα­γιών», γι’ αυτό το βασι­κό δόγ­μα είναι πρό­λη­ψη (σώ…ω..πα! –κομί­ζε­τε γλαύ­κα εις Αθήνας!!_), προ­ε­τοι­μα­σία, ετοι­μό­τη­τα και άμε­ση επέμ­βα­ση, καθώς και «για το οτι­δή­πο­τε γίνε­ται πρέ­πει να υπάρ­χει επι­στη­μο­νι­κή τεκ­μη­ρί­ω­ση και να αξιο­ποι­η­θεί στο έπα­κρον το ανθρώ­πι­νο δυναμικό».

Στο πλαί­σιο αυτό, μετά από 24 χρό­νια ξεκί­νη­σε η συνερ­γα­σία δασι­κής υπη­ρε­σί­ας με την Πυρο­σβε­στι­κή, ενώ ενερ­γο­ποι­ή­θη­καν όλοι οι φορείς και οι υπη­ρε­σί­ες, όπως ο στρα­τός, η τοπι­κή αυτο­διοί­κη­ση και οι εθε­λο­ντές. Το κόστος συνο­λι­κά για την πρό­λη­ψη και την κατα­στο­λή πρό­κει­ται να ξεπε­ρά­σει τα 150 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ, μεγά­λο μέρος του οποί­ου θα καλυ­φθεί από χρη­μα­το­δό­τη­ση της ΕΕ, καθώς και από χορηγίες.

Πρό­κει­ται για μία μεγά­λη εθνι­κή προ­σπά­θεια που στο­χεύ­ει στην ολι­στι­κή ανα­διάρ­θρω­ση του μηχα­νι­σμού δια­χεί­ρι­σης κιν­δύ­νων της χώρας μας, δήλωσε…

Ακο­λου­θώ­ντας τα «ωραία» του Μητσο­τά­κη σε νέους \ Μην κοι­τά­τε μόνο τα λεφτά, δεί­τε τη ζωή λίγο πιο ολι­στι­κά …«Η Ελλά­δα μπο­ρεί να προ­σφέ­ρει συνο­λι­κά καλές δου­λειές, καλές απο­λα­βές και ένα εξαι­ρε­τι­κό περι­βάλ­λον στο οποίο να εργά­ζε­ται κανείς αλλά και να ζει» ‑δεί­τε την ανα­κοί­νω­ση του ΓΤ του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οι αντίξοες συνθήκες ευθύνονται για την πυρκαγιά στη Βούλα…

Ο Χρ. Στυ­λια­νί­δης, επα­νε­νερ­γο­ποί­η­σε το περυ­σι­νό αφή­γη­μα, απο­δί­δο­ντας στην έντα­ση του ανέ­μου, την κλι­μα­τι­κή κρί­ση και το ανά­γλυ­φο της περιο­χής τις ευθύ­νες για την χθε­σι­νή πυρ­κα­γιά. σημειώ­νο­ντας πως «είμα­στε ακό­μη στην αρχή του καλο­και­ριού, και ο στό­χος, όπως τον έχου­με θέσει από την αρχή είναι να μετριά­σου­με τις σκλη­ρές επι­πτώ­σεις όλων αυτών των νέων φαι­νο­μέ­νων που προ­έρ­χο­νται από την κλι­μα­τι­κή κρί­ση. Το καλο­καί­ρι θα είναι σκλη­ρό όπως ήδη είπα, για­τί όλες οι μετε­ω­ρο­λο­γι­κές προ­γνώ­σεις δεί­χνουν ότι στην περιο­χή της Ανα­το­λι­κής Μεσο­γεί­ου που θεω­ρεί­ται hotspot της κλι­μα­τι­κής κρί­σης, δυστυ­χώς τα πράγ­μα­τα δεν θα είναι εύκο­λα και αυτό το καλοκαίρι».

Την ίδια ώρα –μπρο­στά στην ανυ­παρ­ξία του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού ενερ­γο­ποι­ή­θη­κε ο λαϊ­κός παρά­γο­ντας –μετα­ξύ αυτών μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να βοη­θούν από την πρώ­τη στιγ­μή, ενώ δεν υπήρ­χε κανέ­νας να απευ­θυν­θούν για να τους συντο­νί­σει να βοη­θή­σουν στη κατά­σβε­ση, όπως καταγ­γέλ­θη­κε. Χαρα­κτη­ρι­στι­κές οι ελλεί­ψεις τόσο σε πυρο­σβε­στι­κό δυνα­μι­κό όσο και σε εξο­πλι­σμό με  παρα­δείγ­μα­τα όπου κάτοι­κοι έδι­ναν μάσκες στους πυρο­σβέ­στες, οι οποί­οι προ­σπα­θού­σαν με τρύ­πιες μάνι­κες να σβή­σουν τις εστί­ες, αλλά και κάτοι­κοι που μετέ­φε­ραν πυρο­σβέ­στες στα σημεία της φωτιάς…

ΓΤ της ΚΕ του ΚΚΕ: Το φετι­νό καλο­καί­ρι «θα είναι σκλη­ρό», για­τί οι ελλεί­ψεις στην Πυρο­σβε­στι­κή και τη Δασι­κή Υπη­ρε­σία είναι τεράστιες

«Το φετι­νό καλο­καί­ρι «θα είναι σκλη­ρό», για­τί για μια ακό­μη χρο­νιά οι ελλεί­ψεις στην Πυρο­σβε­στι­κή και τη Δασι­κή Υπη­ρε­σία είναι τερά­στιες, για μια ακό­μη χρό­νια δίνε­ται μόλις το 0,04% του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού για τη δια­χεί­ρι­ση και προ­στα­σία των δασών, για μια ακό­μη χρό­νια υπάρ­χει πλή­ρης απου­σία ενός συνο­λι­κού, σύγ­χρο­νου, επι­στη­μο­νι­κού σχε­δί­ου αντι­πυ­ρι­κής προστασίας.
Κατά τα αλλά θα φταί­νε οι «ακραί­ες και­ρι­κές συν­θή­κες», η «κλι­μα­τι­κή κρί­ση», το «ανά­γλυ­φο» των καμέ­νων περιο­χών. Ντρο­πή σας!»

ΤΟ Νότιου Τομέα Αττι­κής του ΚΚΕ: Η πυρ­κα­γιά σε Νότια και Ανα­το­λι­κή Αττι­κή έδει­ξε ξανά τη γύμνια της Πολι­τι­κής Προστασίας!

Τελι­κά ‑όπως έγρα­ψε εύστο­χα κάποιος στα ΜΚΔ  …Με μπα­κλα­βά­δες καντα­ΐ­φια, ραβα­νί, καζάν ντι­πί για τους Σκάι­δες κλπ ομί­λους, ο Μαρι­νά­κης με τον Μαρι­νά­κη και το λόμπι του Πει­ραιά κλπ. Όλοι_Μαζί_Μπορούμε και η λαϊ­κή οικο­γέ­νεια πλη­ρώ­νει τη νύφη …

Σημείο γρα­φής: Αντί για «εκκε­νώ­στε» όπως είναι η προ­τρο­πή σε άλλες πυρ­κα­γιές, τώρα η εντο­λή της κυβέρ­νη­σης είναι «κλει­δα­μπα­ρω­θεί­τε». Αυτή είναι η προ­τρο­πή προς τους κατοί­κους της Αττι­κής και τους εργα­ζό­με­νους σε εκα­το­ντά­δες επι­χει­ρή­σεις, με αφορ­μή την πυρ­κα­γιά που μαί­νε­ται σε εργο­στά­σιο πλα­στι­κών στον Ασπρόπυργο.

Αντί να έχουν ληφθεί μέτρα προ­στα­σί­ας, αντί να έχουν δια­μορ­φω­θεί σχέ­δια δια­φυ­γής για τους χιλιά­δες εργα­ζό­με­νους σε εργο­στά­σια της περιο­χής η πολι­τι­κή προ­στα­σία εξα­ντλεί­ται σε ένα sms.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο