Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“Στο διάβα της Καισαριανής”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Κέντρο Μικρα­σια­τι­κού Πολι­τι­σμού του Δήμου Και­σα­ρια­νής σας καλεί στην εκδή­λω­ση που πραγ­μα­το­ποιεί για τον αθλητισμό

“Στο διά­βα της Καισαριανής”,

το Σάβ­βα­το 30 Μαρ­τί­ου 2019, στις 6.30μ.μ, στο Δημαρ­χείο Καισαριανής.

  • Η εκδή­λω­ση περιλαμβάνει:

Ανα­δρο­μι­κή έκθε­ση με φωτο­γρα­φί­ες, βιβλία, σπά­νια έγγρα­φα και αντι­κεί­με­νο για τον αθλη­τι­σμό στην Καισαριανή.

Η έκθε­ση θα διαρ­κέ­σει έως το Σάβ­βα­το 12/4

(Για επι­σκέ­ψεις σχο­λεί­ων τηλέ­φω­νο επι­κοι­νω­νί­ας: 2132010733/ 2132010784)

Αφιέ­ρω­μα στο Γιάν­νη Κου­βά: ο Δάσκα­λος, ο Αθλη­τής, ο Συγγραφέας

ώρα έναρ­ξης 8.00μμ

  • Το αφιέ­ρω­μα περι­λαμ­βά­νει: ομι­λί­ες & μαρ­τυ­ρί­ες, παρου­σί­α­ση οπτι­κο­α­κου­στι­κού υλι­κού, ανά­γνω­ση επι­λεγ­μέ­νων κει­μέ­νων από το συγ­γρα­φι­κό του έργο.

Ευχα­ρι­στού­με ξεχω­ρι­στά τους παλαί­μα­χους ποδο­σφαι­ρι­στές του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ, τα σωμα­τεία της πόλης και τους απο­γό­νους του Γ. Κου­βά που συνέ­βα­λαν στην εκδή­λω­ση αυτή.

kaisariani 2

«Ένα στεφάνι αθάνατο μ’ ανάσες νιων πλεγμένο / στης αντρειοσύνης τα παιδιά του τίμιου αγώνα»

Ο Γιάν­νης Κου­βάς, Λυκειάρ­χης Φυσι­κής Αγω­γής υπη­ρέ­τη­σε σε Γυμνά­σια της επαρ­χί­ας και της Αθή­νας, προ­πο­νη­τής ποδο­σφαί­ρου, στί­βου και πετο­σφαί­ρι­σης, ειδι­κά στον “Εθνι­κό Αστέ­ρα Και­σα­ρια­νής” και στη “Νήαρ-Ηστ” γεν­νή­θη­κε στην Και­σα­ρια­νή το 1925, από γονείς πρό­σφυ­γες από τη Μικρα­σία. Υπήρ­ξε Διευ­θυ­ντής του “Δημο­σί­ου Παι­δι­κού Γυμνα­στη­ρί­ου Και­σα­ρια­νής”. Έχει συνερ­γα­στεί με αρκε­τές εφη­με­ρί­δες, ιδί­ως επαρ­χια­κές (“Επαρ­χια­κά Νέα”, “Δρή­ρος” Λασι­θί­ου Κρή­της, “Φως” κλπ.), τοπι­κές (“Και­σα­ρια­νή” “Εντός” της Και­σα­ρια­νής κλπ.), καθώς και με διά­φο­ρα περιο­δι­κά. Για τρία χρό­νια ήταν υπεύ­θυ­νος του εκδι­δό­με­νου περιο­δι­κού “Μαθη­τι­κός Κόσμος”, στην Ελευ­θε­ρού­πο­λη Καβά­λας, καθώς και άλλων χρο­νιά­τι­κων περιο­δι­κών και εφη­με­ρί­δων. Έγρα­ψε περισ­σό­τε­ρα από τρια­κό­σια άρθρα αθλη­τι­κού και κοι­νω­νι­κού περιε­χο­μέ­νου (Ιστο­ρία του Αθλη­τι­σμού, Ολυ­μπια­κοί Αγώ­νες, Ο θεσμός των κατα­σκη­νώ­σε­ων, Αλη­θι­νές ιστο­ρί­ες της ζωής από την οκτά­χρο­νη εθε­λο­ντι­κή υπη­ρε­σία του στο Ανα­μορ­φω­τή­ριο Κορυ­δαλ­λού κλπ.). Έχει εκδώ­σει μέχρι στιγ­μής είκο­σι βιβλία (λαο­γρα­φία, παι­δι­κά ποι­ή­μα­τα, σάτι­ρα, ζωγρα­φι­κή, αθλη­τι­σμός), ενώ αρκε­τά ακό­μη βρί­σκο­νται υπό έκδο­ση. Σε γιορ­τές πολ­λών σχο­λεί­ων έχουν παι­χτεί και διδα­χτεί από τον ίδιο διά­φο­ρα έργα του, όπως “Το παρα­μύ­θι της για­γιάς”, “Οι καλι­κάν­τζα­ροι”, “Η τρά­τα”, “Τα Χρι­στού­γεν­να” κλπ.

Μνημείο

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο