Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές!» Αντιφασιστική κινητοποίηση στο Γέρακα Αττικής

Δυνα­μι­κή απά­ντη­ση στις φασι­στι­κές επι­θέ­σεις ενά­ντια σε στε­λέ­χη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με πιο πρό­σφα­το περι­στα­τι­κό την επί­θε­ση με μαχαί­ρι και με λοστά­ρια στον σ. Αγγε­λο Μπαλ­τά, δόθη­κε την Παρα­σκευή το από­γευ­μα με μια μαζι­κή συγκέ­ντρω­ση λαού και νεο­λαί­ας στην πλα­τεία του Γέρα­κα. Θυμί­ζου­με ότι η επί­θε­ση έγι­νε μέσα στη νύχτα, ανή­με­ρα της 28ης Οκτώ­βρη, από ομά­δα που έχει επι­τε­θεί κι άλλες φορές στον ίδιο και σε άλλους συντρόφους.

Οι συγκε­ντρω­μέ­νοι μαχη­τι­κά και με παλ­μό και πετώ­ντας τρι­κά­κια ξεσή­κω­σαν τις γει­το­νιές του Γέρα­κα δια­δη­λώ­νο­ντας με συν­θή­μα­τα όπως: «Τότε ρου­φιά­νοι, τώρα χρυ­σαυ­γί­τες — όπλο του συστή­μα­τος είναι οι φασί­στες» και «Είστε η σαπί­λα του ντου­νιά — μπλό­κο στους φασί­στες σε κάθε γει­το­νιά»! Η πορεία έκα­νε στά­ση έξω από το Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα Γέρα­κα, με τους δια­δη­λω­τές να καταγ­γέλ­λουν την απα­ρά­δε­κτη ανο­χή που δεί­χνει η Αστυ­νο­μία στη φασι­στι­κή δράση.

Στη συγκέ­ντρω­ση της ΤΕ Μεσο­γεί­ων — Λαυ­ρε­ω­τι­κής του ΚΚΕ την κεντρι­κή ομι­λία έκα­νε ο Βαγ­γέ­λης Ρεμπά­πης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττι­κής και γραμ­μα­τέ­ας της ΤΕ Μεσο­γεί­ων — Λαυρεωτικής.

«Στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ οι απει­λές δεν περ­νά­νε!». Με τα λόγια αυτά ο Β. Ρεμπά­πης μετέ­φε­ρε το μήνυ­μα της κινη­το­ποί­η­σης στους θρα­σύ­δει­λους φασί­στες και τα αφε­ντι­κά τους.

Ξεκι­νώ­ντας την ομι­λία του χαι­ρέ­τι­σε τους δεκά­δες φορείς της περιο­χής που πήραν απο­φά­σεις κατα­δί­κης της φασι­στι­κής δρά­σης και πιο συγκε­κρι­μέ­να: Το Εργα­τι­κό Κέντρο Λαυ­ρί­ου και Ανα­το­λι­κής Αττι­κής, το Παράρ­τη­μα του Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων Αθή­νας, το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Λαυ­ρε­ω­τι­κής, το Σωμα­τείο Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Λαυ­ρε­ω­τι­κής, τις Ομά­δες Γυναι­κών της ΟΓΕ σε Παλ­λή­νη, Ραφή­να, Αρτέ­μι­δα, Παια­νία, το Σωμα­τείο Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Μεσο­γεί­ων και Αγί­ας Παρα­σκευ­ής, το Σωμα­τείο Συντα­ξιού­χων Αρτέ­μι­δας και πέριξ περιο­χών, το Σύλ­λο­γο Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων του 3ου Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου Παλ­λή­νης. Επί­σης, από­φα­ση κατα­δί­κης πήρε και το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο της Παλλήνης.

Προκλητική ανοχή κυβέρνησης και Αστυνομίας στις δολοφονικές επιθέσεις

Απο­κα­λυ­πτι­κή για την ανο­χή που δεί­χνουν στην εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση των φασι­στοει­δών η σημε­ρι­νή και η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση, η Αστυ­νο­μία αλλά και διά­φο­ροι δημο­τι­κοί παρά­γο­ντες ήταν η ανα­φο­ρά του Β. Ρεμπά­πη σε αυτές τις επι­θέ­σεις που έχουν κατα­γρα­φεί στην περιο­χή, τονί­ζο­ντας ότι «εδώ έχου­με φασι­στι­κή δρά­ση που υπο­κι­νεί­ται από διά­φο­ρα κέντρα» και ότι η ανο­χή αυτή απο­θρα­σύ­νει τους φασίστες.

Σημεί­ω­σε ότι το πρό­σφα­το δολο­φο­νι­κό χτύ­πη­μα δεν είναι μεμο­νω­μέ­νο γεγο­νός, ανα­φέ­ρο­ντας πιο συγκεκριμένα:

«Στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα Γέρα­κα, όλο αυτό το διά­στη­μα έχου­με κατα­θέ­σει 3 μηνύ­σεις, 5 καταγ­γε­λί­ες και μια σει­ρά απο­δει­κτι­κά στοι­χεία για τη δρά­ση των ομά­δων αυτών».

Ενδει­κτι­κά είναι τα παρα­κά­τω περι­στα­τι­κά, γνω­στά στο ΑΤ Γέρακα:

– Μετά από τηλε­φω­νι­κές απει­λές στις 19/11/18 επί­θε­ση πισώ­πλα­τα και χτύ­πη­μα στο κεφά­λι στον ίδιο σύντροφο.

– Απει­λη­τι­κό σημεί­ω­μα με υπο­γρα­φή «Χρυ­σή Αυγή» στο σπί­τι του συντρό­φου, που και αυτό κατα­τέ­θη­κε στο ΑΤ Γέρακα.

– Στις 3/10 νέα επί­θε­ση σε σύντρο­φο και επί­θε­ση με πέτρες στο σπί­τι του, από την οποία υπήρ­ξαν και κατα­στρο­φές στην πρό­σο­ψη του σπιτιού.

«Στις 28 Οκτώ­βρη μετά το χτύ­πη­μα που δέχθη­κε ο σ. Μπαλ­τάς, τον μετα­φέ­ρα­με στο ΑΤ Γέρα­κα με χτυ­πή­μα­τα στο κεφά­λι από πτυσ­σό­με­νο γκλοπ και αιμό­φυρ­το από τη μαχαι­ριά στο χέρι. Η αξιω­μα­τι­κός υπη­ρε­σί­ας με ειρω­νι­κό και προ­κλη­τι­κό τρό­πο αρνού­νταν να κατα­γρά­ψει το περι­στα­τι­κό», ανέ­φε­ρε ο Β. Ρεμπά­πης και συνέχισε:

«Αφού έγι­νε δια­κο­μι­δή του συντρό­φου με ασθε­νο­φό­ρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ και κάτω από την πίε­ση δικη­γό­ρων αλλά και δεκά­δων μελών του Κόμ­μα­τός μας, που κάνα­με παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο ΑΤ στις 2 το ξημέ­ρω­μα, τότε ανα­γκά­στη­καν να κάνουν τα στοι­χειώ­δη, δηλα­δή απλά την κατα­γρα­φή του συμβάντος».

Στα παρα­πά­νω πρό­σθε­σε τα δολο­φο­νι­κά συν­θή­μα­τα «προει­δο­ποί­η­σης» μέσα κι έξω από σχο­λεία της περιο­χής, όπως το σύν­θη­μα «σφαί­ρες στα κεφά­λια των κομ­μου­νι­στών» που κοσμού­σε το Λύκειο Μαρα­θώ­να. Τόνι­σε μάλι­στα ότι «οι πρω­τα­γω­νι­στές αυτών των πρά­ξε­ων πρω­τα­γω­νί­στη­σαν και σε προ­ε­κλο­γι­κό σπο­τά­κι της Χρυ­σής Αυγής στις πρό­σφα­τες εκλογές».

Τους ενοχλεί η δράση του ΚΚΕ

«Έχου­με επι­ση­μά­νει πολ­λές φορές για­τί δεν υπάρ­χει κάποια εξέ­λι­ξη από πλευ­ράς Αστυ­νο­μί­ας. Την ίδια στιγ­μή που για να βγει παρά­νο­μη μια απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­ση, π.χ. η πρό­σφα­τη απερ­γία των εργα­ζο­μέ­νων στο εργο­στά­σιο “Αφοί Βλά­χου” στο Κορω­πί είναι θέμα κάποιων λίγων ωρών. Είναι λοι­πόν από ό,τι φαί­νε­ται προ­τε­ραιό­τη­τα η φύλα­ξη αγαλ­μά­των, όπως του μακε­λά­ρη Τρού­μαν, είναι προ­τε­ραιό­τη­τα η ποι­νι­κο­ποί­η­ση αγώ­νων και αγω­νι­στών και δεν είναι προ­φα­νώς προ­τε­ραιό­τη­τα η αντι­με­τώ­πι­ση της φασι­στι­κής δρά­σης…», ανέφερε.

Αυτό που τους ενο­χλεί «είναι η δρά­ση και η ύπαρ­ξη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ», τόνι­σε σε άλλο σημείο και συνέ­χι­σε: «Αυτοί που ενο­χλού­νται από τη δρά­ση μας είναι η εργο­δο­σία, οι μονο­πω­λια­κοί όμι­λοι που δρα­στη­ριο­ποιού­νται ή σχε­διά­ζουν να δρα­στη­ριο­ποι­η­θούν το επό­με­νο διά­στη­μα στην περιο­χή», «και εκεί έρχε­ται και κου­μπώ­νει η δρά­ση όλων αυτών των ομά­δων σαν μακρύ χέρι των αφε­ντι­κών. Είναι κατα­νοη­τό λοι­πόν ότι η πραγ­μα­τι­κή ρίζα του προ­βλή­μα­τος της ύπαρ­ξης των φασι­στών είναι το σύστη­μα που ζού­με. Αυτό τους τρο­φο­δο­τεί, ενί­ο­τε τους χαϊ­δεύ­ει τα αυτιά, ενί­ο­τε τους μαντρώ­νει και άλλες φορές τους αμο­λά­ει ενά­ντια στους κομ­μου­νι­στές, ενά­ντια σε όποιον αγωνίζεται».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο