Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στο Πρωτοδικείο κρίνεται η επιμέλεια της 11χρονης που είχε πέσει θύμα απαγωγής

Συζη­τή­θη­κε, με τη δια­δι­κα­σία της εκου­σί­ας, ενώ­πιον του Μονο­με­λούς Πλημ­με­λειο­δι­κεί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης η υπό­θε­ση της επι­μέ­λειας της 11χρονης Μαρ­κέλ­λας που απή­χθη πέρ­σι το καλο­καί­ρι από 34χρονη στη Θεσσαλονίκη.

Με εισαγ­γε­λι­κή διά­τα­ξη, το κορι­τσά­κι απο­μα­κρύν­θη­κε προ­σω­ρι­νά από το οικο­γε­νεια­κό του περι­βάλ­λον το οποίο κρί­θη­κε ακα­τάλ­λη­λο και έκτο­τε φιλο­ξε­νεί­ται σε Δομή Προ­στα­σί­ας Ανη­λί­κων. Η μητέ­ρα, η θεία και η για­γιά της ανή­λι­κης επι­θυ­μούν να επι­στρέ­ψει στο σπί­τι και γι’ αυτό προ­σέ­φυ­γαν στο Πρω­το­δι­κείο κατα­θέ­το­ντας σχε­τι­κό αίτη­μα που συζη­τή­θη­κε σήμε­ρα κεκλει­σμέ­νων των θυρών. Η από­φα­ση ανα­μέ­νε­ται να εκδο­θεί τους επό­με­νους μήνες.

Σε ό,τι αφο­ρά το ποι­νι­κό σκέ­λος της υπό­θε­σης το Συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών Θεσ­σα­λο­νί­κης επέ­στρε­ψε πριν από λίγες εβδο­μά­δες τη δικο­γρα­φία στην Ανα­κρί­τρια προ­κει­μέ­νου να συνε­χι­στεί η έρευ­να για πιθα­νούς συνερ­γούς της 34χρονης. Η τελευ­ταία παρα­μέ­νει προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νη στις γυναι­κεί­ες φυλα­κές Ελε­ώ­να Θηβών.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο