Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Στο σφυρί» το βρετανικό κοινοβούλιο με τους χιμπατζήδες του Banksy

Και ενώ η πολι­τι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση και η σύγκρου­ση συμ­φε­ρό­ντων για το Brexit είναι στην κορύ­φω­σή τους και τις θυελ­λώ­δεις συνε­δριά­σεις στη Βου­λή των Κοι­νο­τή­των στο πλαί­σιο των διερ­γα­σιών να δια­δέ­χο­νται η μία την άλλη, ένα έργο του καλ­λι­τέ­χνη του δρό­μου Banksy που απει­κο­νί­ζει ένα βρε­τα­νι­κό κοι­νο­βού­λιο γεμά­το από πρω­τεύ­ο­ντα θηλα­στι­κά θα βγει στο σφυ­ρί την προ­σε­χή εβδο­μά­δα στο Λονδίνο.

Με τον τίτλο “Devolved Parliament” (απο­κε­ντρω­μέ­νο κοι­νο­βού­λιο) ο πίνα­κας αυτός παρου­σιά­ζει χιμπα­τζή­δες να κάθο­νται στα πρά­σι­να έδρα­να της Βου­λής των Κοι­νο­τή­των, έχο­ντας αντι­κα­τα­στή­σει τους άνδρες και τις γυναί­κες πολιτικούς.

Το έργο που παρου­σιά­στη­κε σήμε­ρα στον Τύπο, θα εκτί­θε­ται στον οίκο Sotheby’s από αύριο, Σάβ­βα­το, πριν δημο­πρα­τη­θεί την προ­σε­χή Πέμ­πτη σε μια πολύ ιδιαί­τε­ρη περιρ­ρέ­ου­σα ατμό­σφαι­ρα, έναν μήνα πριν από την προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη έξο­δο της Βρε­τα­νί­ας από την ΕΕ, στις 31 Οκτω­βρί­ου, και σε μια χώρα που παρα­μέ­νει πολύ διχα­σμέ­νη τρία και πλέ­ον χρό­νια μετά το δημο­ψή­φι­σμα του Ιου­νί­ου του 2016.

Το έργο, που έχει μήκος τέσ­σε­ρα μέτρα και είναι ο μεγα­λύ­τε­ρος γνω­στός καμ­βάς του μυστη­ριώ­δους καλ­λι­τέ­χνη, ανα­μέ­νε­ται να πωλη­θεί έως και 2,5 εκα­τομ­μύ­ρια στερλίνες.

Την εβδο­μά­δα αυτή, στη Βου­λή των Κοι­νο­τή­των υπήρ­ξε μια τόσο έντο­νη αντι­πα­ρά­θε­ση μετα­ξύ του πρω­θυ­πουρ­γού Μπό­ρις Τζόν­σον και των βου­λευ­τών της αντι­πο­λί­τευ­σης που ήταν πρω­το­φα­νής για τα τελευ­ταία 22 χρό­νια, σύμ­φω­να με τον πρό­ε­δρο της κάτω βου­λής. Ενδει­κτι­κή της σφο­δρό­τη­τας της σύγκρου­σης συμφερόντων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο