Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στο 7μηνο θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν κάνουν την 3η δόση

Από την 1η Φεβρουα­ρί­ου οι εμβο­λια­σμέ­νοι άνω των 18 ετών θα πρέ­πει να έχουν κάνει και την ανα­μνη­στι­κή δόση, τόνι­σε μετα­ξύ άλλων σήμε­ρα ο υπ. Υγεί­ας Θάνος Πλεύ­ρης μιλώ­ντας την τηλε­ό­ρα­ση του Αντέννα.

Όπως γνω­ρί­ζε­τε, έχει ληφθεί μια από­φα­ση ότι όσοι άνω των 60 ετών δεν έχουν κάνει την ανα­μνη­στι­κή δόση μετά το 7μηνο, θα λογί­ζο­νται ως ανεμ­βο­λί­α­στοι, είπε και συνέ­χι­σε: «Ήδη είχα­με προ­α­ναγ­γεί­λει ότι αυτό θα επε­κτα­θεί σε όλες τις ηλι­κια­κές ομά­δες, για τους ενη­λί­κους μιλά­με πάντα όχι για τους ανη­λί­κους. Από 1η Φεβρουα­ρί­ου, όποιος δεν έχει κάνει την ανα­μνη­στι­κή δόση και έχει κλεί­σει το 7μηνο, θα λογί­ζε­ται ως ανεμ­βο­λί­α­στος, δηλα­δή το πιστο­ποι­η­τι­κό θα ισχύ­ει μεν, για­τί είναι ευρω­παϊ­κό πιστο­ποι­η­τι­κό που ισχύ­ει 9 μήνες, αλλά δεν θα μπο­ρεί να έχει τα προ­νό­μια και τα πλε­ο­νε­κτή­μα­τα ως προς την πρό­σβα­ση στους κλει­στούς χώρους και στις άλλες δρα­στη­ριό­τη­τες που είναι για τους αμι­γώς για εμβολιασμένους».

Ο υπουρ­γός Υγεί­ας ξεκα­θά­ρι­σε με έμφα­ση ότι όσοι αυτή τη στιγ­μή έχουν ολο­κλη­ρώ­σει τον εμβο­λια­σμό με δύο δόσεις, θα πρέ­πει να έχουν κάνει την ανα­μνη­στι­κή δόση στους 7 μήνες από τότε που είχαν κάνει τη δεύ­τε­ρη δόση και προσ­διό­ρι­σε ως κατα­λη­κτι­κή ημε­ρο­μη­νία την 1η Φεβρουαρίου.

«Έχου­με δει με τον γενι­κό γραμ­μα­τέα Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας, τον κ. Θεμι­στο­κλέ­ους, ότι υπάρ­χουν επαρ­κέ­στα­τα ραντε­βού, προ­κει­μέ­νου το σύνο­λο των δικαιού­χων που κλεί­νει το 7μηνο να μπο­ρεί από αύριο να βρει ραντε­βού για να κάνει την ανα­μνη­στι­κή δόση», κατέληξε.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο